Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Ünlü Otomobil Vloggeri ve yeni otomobiller Türkiye'de. Ve son gelişmeler..

Supercar Blondie Vadistanbul’a geliyor, Suzuki'nin yeni otomobilleri Swift ve Jimny Türkiye yollarına çıkıyor, güvenlik sistemlerinden 5 yıldız alanlar ve alamayanlar, yeni araç tanıtımları gündemi şgal ederken Türkiye'nin ticari, sanayi ve ekonomik durumu gereği son dönemde yerli üretim araçlar ağırlıklı olarak ihraç edildi..





Dünyanın en ünlü lüks otomobil vlogger’ı ‘Supercar Blondie’ adıyla bilinen Alexandra Mary Hirschi Vadistanbul’a geliyor

22 Aralık 2018 Cumartesi günü Vadistanbul misafirleri birbirinden lüks otomobillerin yer aldığı sergiyi izlerken Supercar Blondie’yle de bir araya gelecek
Dünyada 7 milyondan fazla takipçisi olan, dünyanın en ünlü lüks otomobil vlogger’ı Supercar Blondie adıyla bilinen Avustralyalı Alexandra Mary Hirschi Vadistanbul’a geliyor. 
22 Aralık 2018 Cumartesi günü Vadistanbul’da dünyanın en lüks klasik, modern ve spor otomobilleri sergilenecek. Aynı gün Alexandra Mary Hirschi de saat 12.00 - 14.00 arasında Vadistanbul’da otomobil kültürü hakkında bir konuşma yapacak. 2018 yılında dünyanın en etkili 50 kadını arasında gösterilen Alexandra Mary Hirschi etkinlik sonunda sevenleriyle bir araya gelerek fotoğraf çektirecek.






Suzuki’nin küçük sınıf arenasında kendinden söz ettiren modeli yeni Swift, Türkiye’de satışa sunuldu.

 Modern tasarım özellikleri, dinamik sürüş karakteri ve yüksek teknoloji donanımlarıyla dikkat çeken yeni Suzuki Swift, 1,2 litrelik 90 HP gücünde benzinli Dualjet motoruyla da verimlilik vaat ediyor. 5 ileri manuel şanzıman ve GL donanım seçeneğiyle lansmana özel 90 bin TL’den başlayan fiyatlarla ülkemiz yollarıyla buluşan Swift, GLX donanım seçeneği ve değişken oranlı tam otomatik CVT şanzıman seçeneğiyle de yine lansmana özel 106 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.






Borusan Otomotiv’in satışını yaptığı  Jaguar’ın tamamen elektrikli ilk performans SUV’u I-PACE, Euro NCAP çarpışma testlerinden tam not aldı.

Bağımsız güvenlik derecelendirme kuruluşu Euro NCAP tarafından gerçekleştirilen çarpışma testlerini en yüksek puan olan 5 yıldızı alarak tamamlayan I-PACE, yollardaki en güvenli araçlardan biri olduğunu kanıtladı. I-PACE, yetişkin yolcu güvenliğinden % 91, çocuk yolcu güvenliğinden % 81 ve yardımcı güvenlik sistemlerinden de % 81 başarı puanı alarak testleri tamamladı. I-PACE aynı zamanda hem yan bariyer çarpışmasından hem de daha şiddetli yan direk testinden olabilecek en yüksek puanı almayı başararak, yolcuların kritik vücut bölgelerinde de etkili bir koruma sağladı.

Jaguar’ın PACE ailesinin üç üyesi E-PACE, F-PACE ve I-PACE’in Euro NCAP testlerinde en yüksek puan olan 5 yıldıza sahip olması, markanın güvenli aile araçları üretmek için gösterdiği kararlılığı bir kez daha ortaya koyuyor. 

Türkiye, Otomotiv Üretiminin Yüzde 85’ini İhraç Etti!

Otomotiv Sanayii, iç pazarda yaşanan daralmaya karşılık 2018 yılında üretiminin yüzde 85’ini ihraç etti ve ihracat performansını devam ettirdi. Otomotiv Sanayii Derneği’nin (OSD) 2018 yılı Ocak-Kasım dönemi verilene göre, toplam üretimde 1 milyon 427 bin 157 adet rakamına ulaşan otomotiv sanayii, bu rakamın 1 milyon 219 bin 174 adedini ihraç etti. Bu dönemde toplam üretim geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 8 azalırken, otomobil üretimi yüzde 10 azalarak 944 bin 304 adet düzeyinde gerçekleşti. Toplam otomotiv ihracatı ise adet bazında geçen yıla paralel seviyede gerçekleşirken, otomobil ihracatı yüzde 5 oranında azalarak 810 bin 54 adet düzeyinde gerçekleşti.


Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de haklı bir üne sahip olan Suzuki Jimny, yeni nesliyle kendi sınıfında yine ilk ve tek olma özelliğini sürdürüyor. 

İlk kez 1998 yılında yollarla buluşan 3’üncü nesil Jimny ile 20 yıllık başarı dolu bir hikâyeye imza atan Jimny, 4’üncü neslinde tüm başarılı özelliklerini bir adım daha ileriye taşıyor. Selefinde beğenilen tüm özellikleri koruyan Jimny, benzersiz dört tekerlekten çekiş sistemi, yalın ve maskülen tasarım detayları ve fonksiyonel yapısıyla göz dolduruyor. Kompakt boyutlarıyla şehir içinde hayatı kolaylaştıran yeni Suzuki Jimny, GLX donanım paketi, 1,5 litrelik 100 HP gücündeki benzinli motor ve 4 ileri vitesli otomatik şanzıman seçeneğiyle, 151 bin TL’lik fiyat etiketiyle ülkemizde satışa sunuluyor.





Araç içi eğlencede son nokta: Audi’den araç içi sinema sistemi

Audi Las Vegas’ta gelecek ay düzenlenecek CES fuarında, Premium sedan modelinin içine entegre ettiği sinema sistemi konseptini tanıtacak. Bu sistem, Audi’nin otonom sürüş hayata geçtiğinde araç içinde yolcuların nasıl vakit geçireceğine yönelik öngörüsünü de gözler önüne seriyor 

Dünya genelinde 60’lı ve 70’li yıllarda popülerliğinin zirvesinde olan arabalı sinema (drive-in theatre) konsepti, Audi’nin, 8-11 Ocak tarihlerinde Las Vegas’ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES) tanıtacağı konsept sistem ile geri dönüyor. 

Audi standında ziyarete açılacak araç içi dijital eğlence formatı, gelecekte otonom sürüş gerçekleştiğinde Audi modellerinin bir sinema veya konser salonuna dönmesi öngörüsüne dayanıyor. Markadan yapılan açıklamada, otonom sürüş ile birlikte yolcuların araç içinde boş zamanları olacağı ve bu zamanlarını yeni nesil araç içi eğlence sistemleri ile doldurabilecekleri belirtildi. Audi, detaylarını CES fuarında paylaşılacağı bu konsepte şimdilik “sürüş sırasında eğlence formatı” (on-the-road entertainment format) adını verdi. 

Audi, fuarda ayrıca bir başka sistemi “Audi Immersive In-Car Entertainment”i de tanıtıyor olacak. Premium bir sedan modeline entegre edilen sistem, otomobil park halindeyken kullanılabiliyor, sürücü ve yolcuların araç içinde streaming hizmeti veren platformlarda yer alan sinema filmlerini izlemelerini sağlıyor. 






SUV dünyasının öncü markalarından Jeep’in bugüne kadarki en kabiliyetli pikap modeli Jeep Gladiator, Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tüm dikkatleri üzerine çekti. 

Üst düzey 4x4 yetenekleri, özgün ve aynı zamanda modern tasarım özellikleri, 285 HP gücündeki Pentastar 3,6 litrelik V6 benzinli ve 260 HP gücündeki 3,0 litrelik V6 dizel motor seçenekleri, 80’den fazla teknolojik ve güvenlik donanımları ile Jeep Gladiator, pikap arenasındaki dengeleri değiştirmeye hazırlanıyor. Amerika’da 2019 yılının ikinci çeyreğinde yollarla buluşacak olan Jeep Gladiator’ün, EMEA Bölgesindeki satışına ise 2020 yılından itibaren başlanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..