Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

2019 Model Alman Efsanesi Hanomag, Arjantin'den

Hanomag; 1900'lerden 2019'a çok değişmiş...
Hanomag, otomotiv tarihinde; imal ettiği otomobil, lokomotif, otobüs, kamyon, traktör, iş makinesi ve askeri araçlarıyla efsane bir marka.Almanya'nın Hannover merkezli firmasının esas adı; HANnOversche Maschinenbau AG.






1835'te temelleri atılan kuruluş,  üretime buhar motorları ve lokomotif le başladı.1908'lerde kamyon, 1924'lerde traktör, 1931'lerde iş makineleri üretimi devreye girdi.1924 ile 1952 arasında da  Rekord, Sturm, 3/16,  2/10, 4/23, 6/32,  3 Liter (Autobahn) , Kurier gibi farklı otomobiller imal etti.İkinci dünya savaşından sonra otomobil üretimi yapılmadı.


Türkiye Otomobil tarihinde az bilinenler







1960-70'li yıllarda traktör bölümü Massey Ferguson'a, 1989'da  iş makineleri bölümü Komatsu'ya satıldı.Kamyon ve minibüs imal eden  birim;  1969/1970'te  Henschell ile birleştirilerek Daimler/Mercedes Benz bünyesine alındı.





Hanomag Traktörleri bir dönem MKE Makina Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından Türkiye de de üretilmişti.Zaman içerisinde Brezilya, Arjantin gibi ülkelerde de fabrikaları olan marka, günümüzde  ise Arjantin'de traktör,  iş makinesi ve traktör imaline devam ediyor.

HANOMAG, Makina Kimya Endüstrisi'nden de Geçti








Alman şirket,  daha önceleri Arjantinli InSud  firmasıyla işbirliği çerçevesinde R35 ve R55 traktörlerinin imalatını Hanomag Argentina SA adıyla gerçekleştirmiş.





Güncel Hanomag araçları, Çinli Foton ve Lovol imzası taşıyor. Ancak ne kadarı Arjantin'de hazırlanıyor. ne kadarı ithal veya montaj bir bilgi yok!





Türkiye'de Üretilen Otomobillerin Yerlilik Oranları



Kaynak;
http://www.hanomag.com.ar/
https://auta5p.eu/lang/en/katalog/h/hanomag.php
http://www.allcarindex.com/main-index/car-make-details/Germany-Hanomag/
http://www.lexicarbrasil.com.br/hanomag/
https://www.uniquecarsandparts.com.au
http:// wikipedia.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..