Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Jeep - Mahindra Savaşını Kim Kazanır?

Willys Overland Jeep'e dönüşürken zaman içinde farklı ülkelerde farklı markalarla imal edildi.Pek azı günümüze geldi; Mahindra Roxor/Thar gibi.Kökeni, CJ Serisi'ne giden bu model, Amerika Birleşik Devletleri'nde satılmak isteniyor ve sıkıntı burada başlıyor.







Şimdilik, 2019 Detroit Motor Show'da yer alacak ama Amerika piyasasına satış konusu karışık!






Fiat Chrysler Automobiles, Mahindra Roxor'un Jeep "ticari elbisesini" ihlal ettiğini savunarak, bir ürünün imajını veya görünümünü ortaya çıkaran ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'na 2018'de şikayette bulunmuş.ABD'de "Ticaret Elbisesi /Ticari Elbise" diye bir kavram varmış.
Ve, Ticaret elbisesi kavramı, patent statüsünün hemen altında kabul ediliyormuş.





2009 yılında Jeep ve Mahindra , Mahindra Scorpio modeli için kapışmış.Özellikle ön tasarım Jeep'in klasik çizgilerine benzediği için (biraz da genel olarak Chrokee ile benzerliği var gibi), ön tasarımın değişmesi durumunda Jeep, fikri mülkiyet talebinde bulunmayacağını açıklamış.. Mahindra Scorpio üzerinde değişiklik yapılmamış ama ABD'ye de getirilmemiş.






ABD'li yayıncılar olası sorunlardan birinin klasik Jeep (karakteristik özelliği olan) ızgarasının Mahindra araçlarında bulunması, diğerininde müşterilerin Jeep Wrangler ile 
Mahindra Roxor'u bilerek alıp almadıkları yada neyi aldıklarının farkında olup olmaları!! olarak belirtiyorlar.


Amerikan Efsanesi REO, hala üretiliyormuş; KM500!!!


Mahindra, uzun yıllardır Amerika'da farklı güçlerde traktör satıyor. ve önemli bir pazar payına sahip.Ayrıca, ATV/UTV araçlarda satışı yapılan modeller arasında bulunuyor.






Mahindra Roxor (Amerika); 
2.5 litre / 152 cu Turbo Dizel m2DiCR 
62 hp, 144 ft lbs
Maks. Hız 55 mph
Maks Towing Speed 15 mph
4WD/2WD 
5 ileri düz vites
2 kişilik

Mahindra Thar CRDe (Hindistan)
2498 cc  TCI-CRD e (BS IV)
105 hp, 247 Nm
5 ileri düz vites
6 kişilik

Mahindra Thar DI 4WD/DI 2WD  (Hindistan)
2523 cc  (BS IV)
63 hp, 195 Nm
5 ileri düz vites
7 kişilik


Ford'la otomobil üretmek isteyen Mahindra, Hisarlar'dan sonra Erkunt Traktör'ü satın aldı!


Wikipedia, Mahindra Thar modelini şöyle anlatıyor;
Mahindra Thar , Hintli otomobil üreticisi Mahindra & Mahindra Limited tarafından üretilen kompakt ve orta büyüklükte dört tekerlekten çekişli bir arazi sürüşü olan Jeep CJ benzeri SUV'dir . Araç, selefi Mahindra MM540 tarafından bırakılan boşluğu doldurmak için 4 Ekim 2010 tarihinde Hindistan pazarında başlatıldı. Thar, Hindistan pazarında mevcut olan en iyi 10 SUV’dan biri seçildi. Üç model - DI 2WD, DI 4WD ve CRDe, yumuşak üst sürümle temin edilebilir.
CJ;  Civilian Jeep


FIAT, Dodge, Chrysler, Jeep, RAM ve Alfa Romeo'dan oluşan FCA Amerika; 2235204 araç sattı



2 Mart 2018'de Mahindra Automotive North America, ABD'nin Auburn Hills, Michigan'daki montaj tesisinde Roxor adlı ABD pazarında Thar'ın bir türevini açıkladı. Tamamen boşaltma kitlerinden monte edilir. Thar'dan farklı olarak, Roxor sokak yasal değildir ve en yüksek hızı 45 mil olan Yan Yana off-road bir araç olarak yerleştirilmiştir. Roxor, 5 vitesli bir manuel şanzımana eşleştirilmiş, 62 hp ve 144 lb-ft tork üreten 2.5L turbodizel dört silindirli bir motorla çalıştırılıyor. Bir seçenek olarak otomatik bir şanzıman mevcuttur. Sadece iki oturma yeri, 148 inç gövde uzunluğu ve 96 inç dingil mesafesi ile mevcut.


Emisyon olayında Fiat Chrysler, 305+ Milyon Dolar Ödeyecek


Cj3b.info adlı internet sitesinde aşağıdaki bilgiler yer alıyor;
 1954'te jeep üretimi için ilk araç üretim/montaj firması  (Verdi Biraderler tarafından Türk Willys Overland Ltd.) İstanbul Tuzla'da kuruldu. Fabrika alanı,  33 hektarlık (80 dönüm) yer kaplıyor.
Tesis, 1961'de dört montaj hattına ve 782 çalışana sahipti ve yılda yaklaşık 5.000 kamyon ve 7.200 hafif araç (özellikle 1/4 ton Cip) üretiyordu.
Son dönemlerde ordu bünyesinde (1013 Askeri Teçhizat Ana Onarım Fabrikası) yer alan tesiste araçlar Ford motorlarla; Tuzla, T Model, 1013 olarak  adlandırılarak imal edildi.





Wilys/Jeep markalı efsanevi araçlar farklı zamanlarda Türkiye, Avustralya, Filipinler,  Kore, Japonya , Hindistan, İtalya, İsrail, İsveç, İspanya, Fransa, Belçika, Hollanda, Kanada, Meksika, Venezuela, Kolombiya, Arjantin ve Brezilya'da üretilmiş.
Bu 4x4 uzamnı araçlar bir çok marka tarafından da imal edldi.
Bunlar arasında; Mahindra (MM, güncel Thar/Roxor), Ssangyong (Korando), Daewoo (Korando), Asia (Rocsta/Retona), Mitsubishi (J20),Ebro, Hotchkiss, IKA da var..


TAKSİM GEZi PARKINDA DEĞİL OTOMOBiL TARiHiNDE BiR GEZi!


Hindistan'da ki otomobil, SUV ve pikap modelleri;
 KUV100  NXT,TUV300, XUV500,BOLERO,Scorpio, THAR, XYLO, TUV300 PLUS, NuvoSport, VERITO, VERITO Vibe, Marazzo,ALTURAS G4


Mahindra'nın İtalya'ya  yönelik yayın yapan internet sitesinde
XUV500, QUANTO, GOA DC, GENIO SC, GENIO DC, KUV100 olmak üzere altı modelin tanıtımı yapılıyor.




Mahindra Avrupa
Avrupa, küresel tutkularının sembolü olarak gören Mahindra ve Mahindra grubu için her zaman önemli bir pazar olmuştur. Mahindra Europe Srl (ME), 2005 yılından beri Avrupa'da Mahindra araçlarını dağıtan Mahindra & Mahindra Ltd'nin% 100 iştirakidir.

Şirket, faaliyet gösterdiği ülkelerde Mahindra markasını tanıtma, satış saltanatını güçlendirmek için diğer şeylerin yanı sıra çalışmayı taahhüt eder. Halen, Mahindra Europe, 100'den fazla bayiden oluşan kendi dağıtım ağıyla 10 ülkede faaliyet göstermektedir .


BiR CiP ve MOTOSiKLETTEN DEKOR OLUR MU?


Bugün Mahindra Europe srl Şirketi Roma yakınlarındaki İtalya'da yerleşiktir ve 2005'ten beri Mahindra & Mahindra'nın doğrudan bir iştirakidir.





Avrupa'daki Mahindra grubu
Mahindra grubu, Avrupa otomotiv endüstrisi ile derinden ilgilenmektedir . İştirakleri Mahindra Forgings, Mahindra Composites, Mahindra Hinoday, Mahindra Gears & Transmissions, Mahindra Ugine Steel Co ile Almanya'da, İtalya'da ve İtalya'da üretim tesisleri bulunmaktadır.

İsviçre ve İtalya'da ofisi bulunan Mahindra Racing , bunun yerine motosiklet alanındaki spor faaliyetlerini takip ediyor ve Moto3 Dünya Şampiyonası'na ve uzmanlığın İtalyan şampiyonasına katılıyor.


75 yaşındaki efsane marka Jeep, 7 konsept modeliyle gündemde


Tarım sektörüyle ilgili olarak , Mahindra, Mahindra ShubhLabh Services şirketi aracılığıyla taze Hint ürünleri ihraç ederken, Sırbistan, Türkiye ve Makedonya'da bir dizi küçük ve güvenilir yüksek performanslı traktör satmaktadır.


Belki de Dünyada Tek; Lada CJ 124, Jeep Niva yada Hacı Murat CJ, Serçe 4x4


Grup ayrıca birçok Avrupalı ​​şirkete eksiksiz bir danışmanlık hizmeti sunmaktadır . Londra ve Waldorf merkezli Mahindra Özel Hizmetler Grubu, giderek riskli bir iş ortamında kurumsal güvenlik çözümleri sunmaktadır. Bristlecone, Almanya ve Birleşik Krallık'taki ofisleri ile danışmanlık ve dış kaynak hizmetleri hizmetleri zinciri, Unilever, BP ve Nestle gibi müşterilere hizmet vermektedir. Tech Mahindra, çeşitli sektörlerdeki önemli şirketlere en yeni bilgi ve iletişim teknolojilerini sunar ve British Telecom ve Vodafone gibi önemli kablolu, kablosuz ve geniş bant operatörleri için bir dönüşüm ortağıdır.

https://www.mahindra.it/chi-siamo/mahindra-europe/

Bu otomobiller Türkiye'de olsa, ilgi görür mü?


Efsane İsim Değiştirdi; H1'den C Serisi'ne Humvee / Hummer



Kaynak;
https://www.mahindra.it/chi-siamo/mahindra-europe/
https://www.mahindra.com/business/automotive
https://mahindrausa.com
https://www.roxoroffroad.com
https://www.mahindrathar.com
https://www.autonews.com/blogs/jeep-scores-legal-spat-mahindra-roxor-rolls-detroit
https://www.mahindrathar.com/mahindra-thar-hall-of-fame.aspx#!thar-gallery
https://cj3b.info/Finds/FindsMilitary.html
https://cj3b.info/World.html
https://cj3b.info/World/TurkeyTuzla.html
https://www.detroitnews.com/story/business/autos/chrysler/2018/08/03/jeep-cries-foul-over-mahindra-roxor-lookalike/897830002/
https://en.wikipedia.org/wiki/Mahindra_Thar
https://en.wikipedia.org/wiki/Jeep

1 yorum:

  1. Bu hintlilerin otomobillerini tip olarak beğenmiyorum. Bizim hiç yerli markamız yok tabi onu da biliyorum :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..