Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni pikap ve SUV'lar Pi Makina'dan..

Pi Makina; kamyonet veya cip üretse nasıl olurdu? 
Pi Makina, isteğe göre araç imal eden yerli firmalardan biri.Farklı güç ve tasarımdaki kamyon ve iş makinaları; (ağırlıklı olarak kamu kurumları ve firmalar kadar) yurt dışından da alıcı buluyor.Firma, son dönemde yeni kamyon ve traktör modelleriyle de dikkat çekiyor.





Pi Makina,  daha önce Hamur, Simge adlarını verdiği  araçlar tanıtmıştı. Ancak daha yeni daha farklı üç yeni araç hazırlamış. Bu konuda teknik bir bilgi veya görsele rastlamamıştık.Taa ki;  Yerli Gururumuz Pi Makina.Tarkan Ustael adlı internet sayfasıyla karşılaşana kadar..






Fotoğraflar,  Yerli Gururumuz Pi Makina.Tarkan Ustael adresinden alınmıştır, izinsiz yayınlanamaz..




Sayfa; yerli araç ve Pi Makina'nın ürünleriyle ilgilenen yada takip eden kişilere yönelik olup Pi Makina ile resmi bir bağlantısı yok.


Türkiye'de otomobil ve araç imal eden firmalar





Pi Makina'nın imal ettiği araçlar, bir arada..




En yakındaki araç, yüksek yapısı ve geniş cam yüzeyiyle dikkat çekiyor




Pi Makina'nın pikabı, eğimli  ön cama sahipken iki cipin de camları, motor kaputuna dik durumda.




Pi Makina'ya https://pimakina.com.tr  ve https://www.facebook.com/pimakina/ internet adreslerinden de ulaşılabilir.




Pi Makina'nın bayisi az olduğundan kaynaklı olsa gerek, bir otomobil veya ticari araç bayisi gibi her yerde rastlamak zor..İstanbul gibi mega bir kentte BMC'nin bir, Ford Trucks'ın ise 4 adet bayii var. Pi Makina'nında en azından bir satış mağazası bulunmalı.


Yeni pick up gün sayıyor, personel taşıyıcı ise





 Yerli Gururumuz Pi Makina.Tarkan Ustael adlı Facebook Sayfası,

kendilerini şöyle anlatıyor; PAYLASIM YAPTIGIMIZ SAYFAMIZ Pİ MAKİNANIN RESMİ SAYFASI DEGILDIR...SAYFAMIZ Pİ MAKINAYA GONUL VERENLERIN ORTAK 
GRUBUDUR.....OLUMLU YADA OLUMSUZ TÜM ELESTIRILER IÇIN TEŞEKKÜR EDIYORUZ. GRUP OLARAK TÜM AMACIMIZ YERLI IMALATLARIMIZI KENDI PENCEREMIZDEN SIZ DEGERLI YERLi ARAÇ ve KAMYON SEVERLERIMIZE DUYURMAK.






Ankaralı Pi Makina'dan SUV prototipi ve Pi Kam Serisi



İlk yayın tarihi 19.02.2019 23:20
Kaynak;  Yerli Gururumuz Pi Makina.Tarkan Ustael 

5 yorum:

  1. İlginiz be alakanız için çok teşekkür adarım. Kar küreme araçlarımız tamamlanınca size bilgi yollayacağım...saygılarımla. Tarķan Ustael

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz teşekkür ederiz, yerli araçlarla ilgili gelişmelerden haberdar ettiğiniz için..Yılmaz Asan

      Sil
  2. 2. resimde bize göre en soldaki pikap çok iyiymiş. Amerikan pikaplarına benziyor. Umarım üretirler. Tümosandan motor da takılırsa tamamen yerli bir pikap olabilir.

    YanıtlaSil
  3. kamyon ve çekici grubu sessiz sedasız üretime baslamıs ve kullanılıyor türkiyede satısı olmuyor galiba şirket iş alımlarında kullanıyor galiba motoru ne kullanıyor merak ettim gördügüm kadarıyla kamyon ve çekiciler fabrıkanın içinmde pek tutulmuyor kendi ürünlerimiz yada biz sahip cıkmıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pi Makina; yurtiçine de yurt dışına da araç satıyor.talebe göre imalat yapılıyor.Yine isteğe göre müşterinin aracının/kamyonunun üzerine de farklı uygulamalar yapılıyor.Kardeş inşaat Pi makina araçları kullanıyor haliyle!

      Pi Makina taşıtlarda ve iş makinelerinde bildiğimiz kadarıyla Cummins markalı motorlar kullanılıyor.Ancak bu durum zaman içinde değişmiş olabilir!

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..