Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Neden Kasko Yaptırmanız Gerekiyor?

Bildiğiniz gibi trafik sigortası yasalar gereği yaptırılması zorunlu olan bir sigortadır. Ancak kasko sigortasını yaptırma zorunluluğu yok, araç sahiplerinin isteğine bağlı olarak yaptırılan bir sigortadır. Peki, kasko sigortası yaptırmak gerekiyor mu? Bahsedeceğimiz birkaç unsuru göz önünde bulundurarak kararı siz verin.




Öncelikle kasko sigortasının zorunlu trafik sigortasının kapsamı dışında kalan pek durumu kapsadığı bilgisini sizlere iletelim. Bir kaza olması durumunda trafik sigortası belirli teminatları size sunuyor. Ancak kasko sigortasının kapsadığı teminatlar çok daha fazla. Ayrıca bundan daha da önemlisi, zorunlu trafik sigortasının karşı tarafta meydana gelen hasarları kapsıyor olmasıdır. Sizin aracınızda meydana gelen hasar, şayet siz kusurluysanız bu sigorta tarafından karşılanmıyor.






Kasko sigortası ise sizin masraflarınızı karşılayan bir sigorta türüdür. Araç sahipleri zorunlu trafik sigortasını yaptırdıklarında kendi masraflarının da karşılanacağını düşünüyor. Ancak bu durum hatanın sizde olması halinde mümkün olmuyor. Dolayısıyla kendi aracınızda meydana gelebilecek hasarları dikkate alarak mutlaka kasko sigortası yaptırmanız gerekiyor. Çünkü kaza istisnasız tüm araç sahipleri için geçerli bir risktir. Bu riskin gerçekleşmesini önlemek elbette mümkün değil. Ancak önlem almak mümkün ve önlem de kasko sigortası yaptırmaktır.







Kasko Sigortası Ücreti Nedir?

Bu sorunun yanıtı pek çok faktöre bağlı olarak değişiyor. Hangi sigorta şirketini tercih ettiğiniz, aracınızın marka ve modeli ya da yaşı gibi faktörler dikkate alınarak yapılan bir hesaplama ile kasko bedelleri fiyat teklifi olarak sizlere sunuluyor. Ancak olabildiğince düşük fiyat teklifinde bulunan sigorta firmalarını tercih etmeye özen gösterebilirsiniz. Bu sayede bütçenizi zorlamayacak rakamlarla kasko sigortanızı yaptırmış olacaksınız. Standart teminatların yanı sıra ek teminatlar da talep ederseniz ödemeniz gereken ücret bir miktar daha yükselir.

Fiyat teklifi almak için Generali internet sitesine tıklayabilirsiniz. Bu site üzerinden kasko sigortası hakkında merak ettiğiniz pek çok soruya da yanıt bulabileceğinizi belirtelim. Detaylı açıklamalar sitede mevcut ve bu sayede kasko sigortasına dair düşünceleriniz değişebilir. En azından kasko sigortası ücreti hakkında fikir sahibi olmak için de mutlaka fiyat teklifi talebinde bulunun. Hayattaki risklere karşı siz de önleminizi alın!



İlk yayın tarihi; 27.04.2019 00:03

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..