Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Volkswagen hangi Çin markasını alacak?

Çinli otomobil firmalar; Volvo, Lotus ve MG gibi köklü bir çok markayı bünyeye indirirken bu kez hedefte  bir Çin markası var.Dünya devlerinden Volkswagen; Audi, Porsche, Skoda , Bugatti gibi markalarının yanına kısa bir süre önce özellikle Çin pazarı için Jetta'yı  oluşturmuştu.





Alman devi, bu girişimin yanında yeni bir hamleyle yarısı Çin Devleti'ne ait olan JAC Motors'un ilk etapta % 24 ü için anlaşma sağladı.JAC, otomobilden ticari araç bir çok farklı sınıfta araç imal eden bir şirket.






VW, bu atakla dünyanın en büyük devi olmaktan başka grup markalarından Seat'ı da  Çin pazarına sürmüş olacak.Artı,  grubun Çin pazarında ki payı artacak.Bir süre öncesine kadar Çin'de yabancı ortaklar % 50'den fazla hisseye sahip olmaları yasaktı.Yeni düzenlemelerle 50'nin üzerinde hisse alımının önü açıldı.Ve, Alman marka, JAC Motors'un çoğunluğunu en kısa zamanda almaya çalışacak..


2019 ilk çeyreğinde neler oldu?En çok kim ve hangi otomobil sattı?



VW, JAC ile hali hazırda elektrikli otomobil konusunda bir işbirliğine sahip.Yine bir Alman firması olan Daimler/Mercedes Benz, Çin firmalarından BAIC Motor'daki payını arttırmak istiyor.Ancak Daimler'in hisselerine sahip firmalardan biri de Volvo, Proton ve Lotus gibi markaların sahibi Geely.




VW, uzun yıllardır Çin'de FAW ve SAIC gruplarıyla beraber otomobil üretiyor.JAC ile ortak elektrikli otomobil çalışmaları SOL markası altında yer alırken bu isim altında Seat modellerinin satışı(imali de) gerçekleşecek gibi görünüyor.

JAC, Çin elektrikli otomobil piyasasının en iyilerinden bir genel satışlarda da ülkenin dokuzuncu büyük otomobil şirketi.


Kaanay Makina'dan yerli ATV Traktör ve UTV Fayton


Kısa adı JAC olan Jianghuai Automobile Corporotion; uzunca bir süre önce az sayıda olsa da hafif ticari araçlarıyla Türkiye pazarında yer almıştı.Diğer taraftan BMC'nin 415 model hafif kamyonu da JAC ile bağlantılıydı!




Sol E20X, aslında bir JAC iEV7S .Fakat bazı detaylarda Seat'ı akla getiriyor!

JAC iEV7S modelinin teknik özellikleri
 Yavaş şarj (% 15 -% 80) : 5 saat
Hızlı şarj (% 0 - 80 SOC) : 1 saat
Şarj gücü% 50 oranında iyileşmiştir. 
Menzil; 300 km ve
 üst menzil (60 km sabit hız) 350 km olabilir.

Volkswagen Grubu'na Yeni Otomobil Markası Geliyor; Jetta


Son güncellemelerden sonra Volkswagen Grup markaları şu şekilde sıralanıyor;
Volkswagen, Audi, Porsche, Bugatti, Lamborghini, Bentley, Skoda, Seat, MAN, Scania, Neoplan, Ducati, Jetta, Sol, Cupra. Ve JAC geliyor..




Kaynak; www.reuters.com
www.autonews.com
http://jacen.jac.com.cn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..