Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

İlk elektrikli Audi; e-tron’a Beş Yıldız

Volkswagen Group markalarından Audi’nin ilk tam elektrikli modeli  e-tron, EuroNCAP güvenlik testlerinden 5 yıldız aldı. Avrupa’da satışa sunulan otomobillerin tasarımlarını, teknik yapılarını ve güvenlik performanslarını, çarpışma testleri sonrasında titiz biçimde denetleyen bağımsız güvenlik kuruluşu EuroNCAP, Audi e-tron’a 5 Yıldız verdi.





EuroNCAP’in testlerinde tam puan olan 5 yıldızı almak için, testlerin yapıldığı yetişkin yolcu, çocuk yolcu, yaya güvenliği ve sürüş destek sistemlerinden oluşan 4 kategoriden de yüksek puan almak gerekiyor. Ayrıca aktif sürüş güvenliği sistemlerinin de bu puanlara katkısı oluyor. 





Aracın ön kısmının yüzde 40’lık bölümünün, 64km/s hızla bir engele çarptırıldığı ‘Offset Çarpışma Testleri‘nde e-tron, ‘Yetişkin Yolcu Koruması‘ ve ‘6-10 yaş Çocuk Yolcu Koruması’ değerlendirmelerinde en iyi sonuçları elde etti. Aracın ön bölümünün tamamının bir bariyere çarptırıldığı testler sonucunda da her iki kategoride başarılı sonuçlar alan e-tron, ‘Yan Bariyer Testi’nde de en iyi puanları aldı.


Renault Nissan ile Fiat Chrysler flörtü evliliğe gider mi?Paccar/DAF/Kenworth Çin'e yolcu mu?







Yayaların veya yolda zarar görebilecek diğer canlıların korunmasıyla ilgili yapılan testlerde ise, e-tronun kaputun yüzeyinin neredeyse tamamının, darbe sonrası yayanın kafasını koruduğu belirlendi. Aynı şekilde tampon da çarpışmalarda iyi koruma sağladı ve yayaların bacak bölgelerinin korunduğunu gösterdi. 


İkinci El Araç İçin Kredi Kullanılır mı?


E-tron’un başarısının belgelendiği bir diğer kriter de sunulan güvenlik sistemleri oldu. Özellikle,AEB - Auto Emergency Braking/Otomatik Acil Fren Sistemi, yayaların haricinde, diğer canlılar, araçlar ve bisikletliler için de en korumayı sağladı.


En yeni ve çevreci Skoda'lar; Citigoe iV, SuperB iV

1 yorum:

  1. Audi e-tron'la çok başarılı iş çıkarmış. Mercedes eqc'den daha çok beğendim eqc e-tron yanında oyuncak gibi duruyorken e-tron ben başka dünyadan geldim dermişim gibi duruyor gerek iç gerekse dış tasarımıyla Audi farkını ortaya koymuş durumda e-tron'da

    Not: Mercedes fanboyuyum

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..