Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Tümosan'ın traktörleri Ursus markasıyla Almanya ve Polonya'da

 Tümosan imzalı traktörler, Polonya ve Almanya pazarında yer almaya başladı.Ursus, Polonya'nın önde gelen traktör şirketlerinden bir olup traktör dışında otobüs ve silahlı kuvvetler için hafif 4x4 araçlar hazırlıyor.





Tümosan'ın, Polonyalı Ursus ile yaptığı anlaşma çerçevesinde Tümosan 6100, 7100 ve 8100 Serisi traktörleri Ursus C-380 K ve Ursus C-3105 adıyla  Polonya ve Almanya pazarlarında satışa sunuluyor.


Tümosan, Ursus'a traktör imal edecek






 C-380 K, 74 beygirlik Ursus Kohler  KD12504 ve
C-3105 ise 102 beygirlik Perkins 854E motoruyla hareket ediyor.






Ursus'un askeri personel taşıyıcı 4x4 aracı;  STORM 3M - 243
Bildiğimiz Amerikan Jeep'in Polonya versiyonu!


Yerli marka Tümosan; tarlada, denizde, araçlarda, arazide...







İtalya'daki Ursus markalı bisikletlerin Ursus Traktörleriyle hiçbir ilgisi yok, İzmirli BMC ile İsviçreli BMC bisikletleri gibi.


Yeni Tümosan Pusat







Ursus'un elektrikli aracı Elvi.


Kaynaklar;  https://ursus-germany.de
https://www.ursus.com
https://www.tumosan.com.tr/
https://ursus.it/

8 yorum:

  1. Aslında aynı şeyi Tümosan da yapabilir. Ursus'un elektrikli aracı Elvi de Türkiye de satabilir. Hatta biraz daha geliştirip Tümosan bunu minibüs haline bile getirebilir. Tümosan neden bu şekilde ortaklıklar düşünmüyor ki? Ursus elvi bana Ford transiti hatırlattı. Tabi ki eski kasasını :)

    YanıtlaSil
  2. Tümosan nın Ursus a verdiği traktörün motoru Perkins 854E - E34TA AB IIIB olarak görünüyor?
    Tümosan kendi motorunu koymamış mı ?

    YanıtlaSil
  3. Motor olayı belki maliyet belki diğer motorun daha çok bilinmesinden kaynaklı olabilir.
    Elektrikli araç konusunda belki de görüşüyorlardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabikide bir PERKİNS VE URSUS motorunun TÜMOSAN mototuna göre daha uzun ömürlü olduğu ve hepsinden önemlisi düşük EMİSYON değerlerine sahip olduğu için PERKİNS VE URSUS-KÖHLER motora güveniyor avrupalı ALMANLAR CNH motoru ile PERKİNS kıyasladıklarına PERKİNSİ ÖN PLANA alıyorlar...

      Sil
  4. arkadaşlar ursus ve tümosan arasında hiç bir bağ yoktur ursusun tümosanda montaj hattı bulunuyor ayrıca ursus türkiyeye ait fabrikası bulunmaktadır. tümosan ile belli parçaları bulunması olagan ve tümosan tarafından talep edilmiştir tümosanın yaşadığı sorunlar ve şikayetleri gidermek amacı ile ortak parçalar arge yapılıyor polonyada ursus s.a nın 4 adet fabrikas bulunuyor sadece almanya ve muhtelif avrupa ülkelerine ihracat yapılıyor C380K 74 HP URSUS&KOHLER KD12504 IIIB EMİSYON C3105 102 HP Perkins 854E IIIB EMİSYON MOTOR KULLANILIYOR C380K modelinde ursus,tümosan ortak yapım şanzıman kullanılıp c3105 modelinde ise yine ursus tasarımı olan carraro üretimi şanzıman kullanılıyor traktörlerde tümosan ile farklı olarak ekstra ab uyumlu CE belgeli kabin ses ve ısı yalıtımı havalı fren ve havalı römork freni mevcuttur. Sadece 75 ve 105 bg güç bandındaki traktörlerimiz yerli montaj olup tümosan ile bağı olmayıp bu montaj süresi kısıtlıdır. anlaşma süresi sonunda kendine ait olan ursusu türkiye kampüsü hizmete girecektir.

    YanıtlaSil
  5. Ursus'un fabrikası nerede.
    Ursus'un Türkiye İnternet adresi de http://ursus.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'da Polonya merkezli şirket kuruluş yılı 1893

      Sil
  6. Ben yeni traktör istiyorum

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..