Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Cadillac CT4

General Motors Grubu'nun premium otomobil markası Cadillac, CT4 modelini tanıttı.Turboşarjlı motoru, atletik duruşuyla 237/325 beygirlik otomobil arkadan çekiş (RWD) ve gerektiğinde devreye giren (AWD) dört çekiş özelliklerine sahip.






İmal ettiği otomobillere uzun süreden beri CT ve XT kodlarını veren markanın şu anda eski isimli modellerinden Escalade kaldı.Cadillac'ın güncel araç serisi; XT4, XT5, XT6, Escalade, CT4, CT5, CTS, CTS-V, XTS, CT6 ve CT6 V modellerinden oluşuyor.

CT4'ün hedefi yeni nesil lüks  spor sedan seven müşteriler..Yeni Cadillac CT4;  sekiz farklı iç renk, malzeme ve döşeme seçeneklerinin yanı sıra 11 dış renk seçeneğiyle alıcılarının aklını başından alacak.




RWD ; CT4'ün zarif profili, arka tahrik platformunun doğal, uzun önden dingil orantılı avantajını güçlendirir ve geniş duruşu ile birlikte varlığı, güven ve performansı ifade ediyor.

Küresel Cadillac tasarımının genel müdürü Andrew Smith, “Lüks pazardaki genç alıcılara Cadillac markasında yeni olabilecekleri çekmek için CT4 geliştirdik.Otomobil, bu aracın sunduğu atletik sürüş deneyiminde ipucu veren büyük oranların, gergin yüzeyin ve Cadillac ailesinin detaylarının bir kombinasyonunu kullanarak dikkat çekmeyi amaçlıyordu.” diyor.





CT4 Luxury ve Premium Luxury modellerini birbirinden ayıran benzersiz ızgaralar (ızgara elemanlarında birinci sınıf sıcak baskılar ile birlikte) ve parlak dış aksanlar. Sport ve V Serisi modeller, benzersiz ızgaralar, fasyalar, rocker uzantıları, arka spoyler ve özel performans tasarım jantlar 4 dahil olmak üzere daha koyu vurgular ve performanstan ilham alan detaylarla ayrılıyor .

Her kaplamada ayrıca dört köşedeki farlar, arka lambalar ve özel dikey ışıklar da dahil olmak üzere LED dış aydınlatma bulunuyor.





Mükemmel Dengeli Sürüş Dinamiği
Tamamen Yeni CT4, Cadillac'ın ödüllü RWD sedan mimarisine dayanıyor. Mükemmele yakın ağırlık dağılımından gelen istisnai denge, segmentin en duyarlı sürüş deneyimlerinden birine katkıda bulunur. Cadillac'ın imzası çift eksenli MacPherson tipi ön süspansiyon (çift alt bilyalı mafsallı) dahil olmak üzere ön ve arka süspansiyon sistemlerinin iyileştirmeleri, yol izolasyonunu ve sürücü geri bildirimlerini iyileştirmek için tasarlanmış.

Yeni CT4'te Luxury, Premium Luxury ve Sport donanım paketleri yer alıyor.

Şasi ve sürüş dinamiği özellikleri:
Bosch premium elektrikli, rafa monte hidrolik direksiyon sistemi.
Patentli Duralife kaplamalı rotorlara sahip yetenekli, hassas ve daha güvenilir eBoost frenler.
Brembo ön frenler Sport ve V Serisi modellerde standarttır.
ZF MVS (Çoklu Valf Sistemi) pasif damperleri.
All-Wheel Drive (AWD) tüm modellerde bulunur.
Manyetik Yol Kontrolü 4.0 (V Serisi RWD).
Seçilebilir araç sürüş modları standarttır ve müşterilerin farklı tercihler ve koşullar için araç ayarlarını geliştirmelerini sağlar. Tur, Spor, Kar / Buz ve Pist modlarına şanzıman vites değiştirme, süspansiyon, direksiyon ve fren hissi, ön / arka tork bölünmesi kalibrasyonlarını değiştirebilen yeni My Mode ve V Mode (V Serisi) eklenmiştir ( AWD), araç ses karakteri ve diğer araç özellikleri.






Turboşarjlı Performans Seçenekleri
CT4, Cadillac'ın kanıtlanmış turboşarj yeterliliğini, ruhlu performansının temeli olarak güçlendirir. Aktif Yakıt Yönetimi ve otomatik durdurma / çalıştırma ile birlikte üç kademeli kayar eksantrik mili teknolojisine sahip olan markanın 2.0L Twin-Scroll Turbo motoru, 237 hp (177 kW) ve 258 lb.-ft torkta standart ve SAE sertifikalı 350 Nm). Gelişmiş bir sekiz vitesli otomatik şanzıman ile desteklenir.

Cadillac'ın yeni 2.7L segmentindeki ilk Dual-Volute Turbo motoru, Premium Luxury'de ve V Serisi'nde standart olarak bulunuyor. Beygir gücü, Premium Luxury modelinde 348 lb.-ft tork (472 Nm) ve CT4- de 325 hp (242 kW) ve 380 lb.-ft tork (515 Nm) ile 309 hp (230 kW) olarak tahmin edilmektedir. V. Electronic Precision Shift ile bölüme özel, 10 vitesli bir otomatik şanzımanla eşleştirilir.

2.0L Turbo motoru gibi, 2.7L Turbo da Aktif Yakıt Yönetimi ve otomatik durdurma / çalıştırma ile birlikte üç kademeli kayar eksantrik mili tasarımına sahiptir. Ek teknolojiler şunlardır:

Sıcak ve soğuk ortam sıcaklıklarında performansı artırmak için hedefli motorla ısıtma ve soğutma kullanan Aktif Termal Yönetimi.
Daha hızlı turbo tepkisi ile birlikte daha hızlı motor ve şanzıman ısınması için ısıyı toplayan entegre bir egzoz manifoldu.
Verimli bir elektrikli su pompası, durma / başlama olayları sırasında motor kapalı olsa bile sürekli kabin ısıtması sağlar.
Tandem solenoid marş motoru bir stop / start olayından daha hızlı tepki veriyor ve daha yumuşak bir sürüş sağlıyor.

Ergonomik olarak optimize edilmiş ve sezgisel kontroller, sürücü güvenini arttırırken, kabin içindeki tüm temas noktaları kendinden emin, yüksek teknolojiye sahip bir dokunsallık hissi için hazırlanmıştır.

Yüksek çözünürlüklü, 8 inç diyagonal dokunmatik ekran, gösterge panelinin ortasında, iç hatlarıyla uyumlu, mükemmel bir entegrasyon ile belirgin bir şekilde  yer alıyor.

CT4, şirketin yeni nesil teknolojilerinin benimsenmesini sağlayan tamamen yeni bir elektronik mimarisi olan GM'in yeni dijital araç platformundan faydalanıyor. 

Anahtarsız giriş ve buton.
Deri ile sarılmış direksiyon (ısıtmalı direksiyon mevcuttur).
Tam renkli çift ekranlı sürücü bilgi merkezi.
HD Arka Görüş Kamerası. 2
Gizli modlu LED iç aydınlatma.
Nem sensörü, toz / partikül filtresi ve arka koltuk havalandırma deliklerine sahip çift bölgeli otomatik klima kontrolü.
Aktif Gürültü Engelleme özellikli birinci sınıf ses sistemi.

Cadillac, CT4'te Super Cruise sürücü yardımı özelliğini sunar (2020 takvim yılında mevcuttur). Müşterilerin, ABD ve Kanada'daki 200.000 mil'den fazla uyumlu otoyolda  eller serbest kullanmalarını sağlar. kamera ve radar sensörleri yardımıyla  Sürücü dikkat sistemi, sürücülerin yola daha fazla dikkat etmesi gerektiğinde tespit ederek ve sinyal vererek sürücülerin etkileşimde kalmasına yardımcı olur.


CT4-V ilk kez çevik kullanımla Cadillac'ın imza teknolojisini harmanlarken, markanın yarış DNA'sını dinamik, duyarlı ve heyecan verici bir sürüş deneyimi için aktarıyor.

Cadillac tahmini 325 hp (242 kW) olarak derecelendirilen 2.7L Dual-Volute Turbo motorun yüksek çıkışlı bir versiyonu; ve 10 vitesli bir otomatik şanzıman ile desteklenir.
Sınırlı kaymalı arka diferansiyel.
Magnetic Ride Control 4.0 (RWD'de) veya ZF MVS pasif damperleri (AWD'de) içeren V Serisi performans şasisi.
Özelleştirilebilir V Modu ile Araç Modu Kontrolü.
Dört pistonlu sabit kaliperli Brembo ön fren sistemi.
18 inç jantlar ve sadece yaza özel performans lastikleri 4 (AWD ile dört mevsim lastikleri mevcut).
Koyu dış aksanlar ve ızgaralar; dört egzoz uçları ve benzersiz arka spoyler. Arka lastiklerin tutuşunu arttırırken arka kaldırmayı azaltmaya yardımcı olan tasarım.
Mevcut Süper Cruise 1 sürücü yardımı özelliği (2020 takvim yılı mevcudiyeti.)
Eşsiz performans persona gösterge paneli ve V Modu direksiyon kontrolü.
Cadillac'ın V-Serisi performans mirasındaki bir sonraki adımı temsil eden ek bir V-Serisi varyantı Haziran ayında Chevrolet Detroit Grand Prix'de ön görüldü .

 GM, yeni nesil Cadillac sedanlarının yapımı için 211 milyon dolarlık yatırım alan Lansing Grand River tesisinde imal edilecek.. 

Kaynak; https://www.cadillac.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..