Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli Pikabın Adı Ne Olsun; Tulga, Yaman, Yılmaz, Acar, Tolga...

BMC Yönetim Kurulu  Üyesi Taha Yasin  Öztürk,  Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te  ziyaretçilerin karşısına çıkarılan pikabın iki yıl önce tasarlanmaya başladığını söylerken Cumartesi Günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aracın ismini açıklayacağını ifade etti.





  Aracın isminin ne olacağı kamuoyu ve yerli araçlara ilgi duyanlar tarafından merakla takip ediliyor.Güncel olarak araçlarında Procity, Neocity, Neoport, Kirpi, Efe, Vuran, Amazon ve Tuğra isimleri kullanılıyor.2012'den önce ise Probus, Midilux, Megastar, Belde, Profesyonel, Yavuz, Fatih ve Levend adları kullanılmıştı.





Yeni pikabın  ilk etapta savunma amaçlı kullanılacağını düşünürsek miğfer koruma ve atak gibi özellikleri vurgulayan ama daha güzel bir isim bulunması gerekiyor.Benim önerim Yaman veya Tulga (Tolga)!


Yeni BMC SUV (Zırhlı Komuta/Personel Aracı)

Tulga, Türk Dil Kurumu'na göre  Tolga ile eş anlamlı olup savaşçıların başlarına giydiği demir başlık (miğfer)  anlamına geliyor.

Zaten, BMC; Yaman ve Tulga adlarını  marka olarak tescil ettirmiş!Bu durumda yüzde 99 yeni yerli pikabın adı BMC Tulga % 1 ise BMC Yaman olacaktır.


TeknoFest'in Ana Sponsoru BMC, Standıyla Ziyaretçilerin İlgi Odağı Oldu


BMC Pikabın; 3.8 litrelik 280 beygir gücünde 2800 Nm torklu bir motara sahip olduğu da ifade edilmiş.








Kaynak; https://www.facebook.com/bmcotomotiv/

(Bu yazdıklarımız tahmin ve yorum olup kimseyi bağlamamakla beraber Otometre.com yazar/yazarlarının hiçbir konuda da sorumluluğu yoktur!)


4 yorum:

  1. Tulga çok kullanılan bir isim değil. Bence Tolga olsun. BMC önümüz ocak ayında yeni bir araç tanıtacaklarını açıklamış. Büyük ihtimal bu pikabın suv versiyonunu tanıtacaklar. Yada katarlılara satmak istedikleri üstünde uçaksavar olan Suv u tanıtacaklar.
    http://wowturkey.com/tr815/tigir35_ServletDesignImageThumb_19372255350.jpg

    YanıtlaSil
  2. 3 yeni araç
    https://defence.pk/pdf/threads/turkish-land-vehicle-programs.48976/page-267#post-11780737

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hidromek in araçlarını mı kast ettiniz? BMC ye ait araç göremedim? BMC Şahin diye bir araç üretilecekti onu mu kast ediyorlar acaba?

      Sil
  3. Ben BMC Pikap için isim olasılıklarından bahsetmiştim.3 yeni aarç ta ilgi çekici..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..