Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

John Deere, İzmir'de Traktör Üretiyor

“Türkiye'de üretilen” ilk John Deere traktörleri, Nisan 2019'dan itibaren İzmir'deki fabrikanın montaj hattından inmeye başladı.Dünyanın en eski traktör ve tarım makinaları imalatçısı olan firmanın merkezi, Amerika Birleşik Devletleri'nin  Illinois Eyaleti sınırları içinde yer alan  Moline Kenti'nde bulunuyor.







İş makinaları'da imal eden John Deere, 1970'li yıllarda Çukurova Grubu ile beraber traktör üretmiş 1980'li yıllarda üretim bitirilmiş.1999-2001 arası Hema Endüstri/Hattat ile kısa süreli bir imalat olmuş.Üretimin olmadığı zamanlarda da John Deere Traktörleri'nin ithalatı sağlanmış.





Bu yılın Nisan ayı itibarıyla da  50 ve 105 beygir aralığında 5E ve 5M Serisi traktörlerin montajı başlamış.


Maliyet, yerli araçları cazip hale getirince dünya sermayesi, üretim için Türkiye’ye akın etmeye başladı!!!







John Deere Türkiye; kendini şu şekilde anlatıyor;

"Tarım makinaları devi John Deere, dünyanın artan gıda talebini karşılamada önemli bir rol oynayacak olan Türkiye'de faaliyetlerini genişletiyor.

Türkiye'de köklü bir isme sahip olan John Deere uzun yıllardır İstanbul'da bulunan satış şubesi ve 900'e yakın uzmanın çalıştığı 43 profesyonel bayisi ile başarılı bir şekilde temsil edilmektedir.





Tarım makineleri konusunda dünya çapında 21 ülkede 89 fabrika ile üretim yapan John Deere, Türkiye pazarının artan ilgisi ile üretim yaptığı ülkeler arasına Türkiye'yi de ekledi. İzmir bölgesinde yer alan yeni operasyonunda yedek parça dağıtım tesisi ve eğitim merkezi de bulunuyor.

John Deere Makinaları Ltd. Şirketi Genel Müdürü Özgür Barış Eryüz, “Bu yatırım, Türk çiftçimize ve şirketimize önemli bir değer sunacak” dedi. “Yeni tesis yedek parça hizmetimizi artıracak, iyileştirilmiş eğitim tesisleri sağlayacak ve bu önemli pazara ve Türkiye’ye olan bağlılığımızı yansıtacaktır.”

Waterloo boy'dan John Deere 6250R’ye: ilk günden bu yana 36 ana model. John Deere, Türkiye'de üretim yapıyor mu?

Deere & Company (www.JohnDeere.com), dünyanın artan gıda, yakıt, barınma ve altyapı ihtiyacı için toprağı işleyen, hasat eden, dönüştüren, zenginleştiren ve inşa edenlere yani işi toprağa bağlı olanlara gelişmiş ürünler ve hizmetler sağlamada dünya lideridir."


Dünyalı Elektrikli Traktörler; Soletrac, Deere, Fendt, Farmtrac

Kaynak; https://www.deere.com.tr
https://www.deere.com
https://www.youtube.com/watch?v=tKxPAnHLymA
https://www.youtube.com/watch?v=Zn5tDe5tfu8
https://www.otometre.com/2019/02/maliyet-yerli-araclar-cazip-hale.html
https://www.otometre.com/2009/12/kisaca-hattat-tarim.html
https://www.trakkulup.net/threads/john-deere-turkiye-traktor-fabrikasi.97707/page-4

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..