Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Dünyalı Elektrikli Traktörler; Soletrac, Deere, Fendt, Farmtrac

Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyet gösteren Soletrac adlı şirket; eUtility ve eFarmer olarak iki farklı araç serisine sahip.Firma, ABD için 2019 yılının üçüncü çeyreğinde, Kuzey Amerika dışındaki coğrafya içinse  2020 yılından itibaren satışa sunulacağı bilgisini veriyor.Bunun dışında John deere, Fend ve Farmtrac'ta bu iş üzerinde çalışıyor.





Soletrac EUtility; mavi renkli bir zamanların  Ford 3000 traktörlerine çok benziyor!Ve,projenin Hindistan-ABD bilim çevreleri tarafından desteklenmesi artık üretilmeyen Ford traktörlerinin üzerine inşa edilen bazı Farmtrac (Hindistan firması) modelleriyle ortak gibi görünüyor!






 Ayrıca, Farmtrac, Hindistan'da  elektrikli traktör üzerinde çalışıp bunu fuarlarda (2017)  tanıtan bir firma.






Yeşil renkli araçlarıyla bilinen  John Deere, elektrikli ve otonom traktör projesi üzerinde çalışan şirketlerden biri..






Agco markalarından biri olan Fend ise mevcut serilerinin yanında e100 Vario adlı kompakt ve çevreci, sıfır salınımlı bir modele sahip.

Yerli elektrikli traktör yolda..










Soletrac; tarım ve benzeri alanlar için imal ettiği elektrikli traktörler sayesinde kullanıcılara güneş, rüzgar ve diğer temiz enerjilerden faydalanma imkanı sunuyor.Petrol ile ilgili olarak çevre kirliliği ve fiyat artışlarından uzak bir çalışma söz konusu olacak.




Şirket, kurucusu ve CEO'su olan Stephen Heckeroth'un, elektrikli traktörler inşa etme ve araçları elektriğe dönüştürme konusundaki 25 yıllık tecrübesiyle fosil yakıtlara alternatif sağlama taahhüdünden büyüdü  . 2014 yılında Solectrac, Hindistan-ABD Bilim ve Teknoloji Forumu (IUSSTF) tarafından 3 yıllık bir araştırma ve geliştirme ödeneği aldı. Üretilen son prototip ile Solectrac, tüm elektrikli traktörlerin üretimini ticarileştirmek için Ulusal Bilim Vakfı'ndan (NSF) ikinci bir hibe alarak düşük hızda, özellikle elektrikli traktörler için yüksek tork motorunu ve düşük voltajlı yüksek amper lityum pil paketleri için bir Akü Yönetim Sistemini (BMS) optimize etme sürecinde. Firma, 2018'e 10 adet traktör imal etme ve her yıl kapasitesini on kat attırma amacıyla girmiş.


Yeni NISSAN LEAF E-Plus


EUtility ,
 üzüm bağları, binicilik merkezleri, hayvancılık işlemleri, hobi çiftlikleri ve işler için ideal bir traktördür.

Pil paketi
30 kWh dahili batarya paketi, yüklere bağlı olarak 5-8 saat çalışma süresi sağlar.






Pil doldurma
2 saatte% 80 şarjda veya bir gecede tam şarjda Seviye 2 hızlı şarj. Entegre akü yönetim sistemi (BMS) aküleri şarj ve deşarj sırasında otomatik olarak korur.

EUtility, arka akstaki tüm 1 - 540 rpm PTO Kategori uygulamalarını kabul eder. Doğrusal aktüatörler 1000 lbs sağlar. dinamik yük ve 3.000 lbs Statik yük. Bu aktüatörler verimsiz hidroliğin yerini alıyor.

Akü Şarjı, bir paket için 3 saatlik hızlı şarj veya 2 paket için bir gecelik yavaş şarj sunar. Entegre akü yönetim sistemi (BMS) aküleri şarj ve deşarj sırasında otomatik olarak korur


Yeni Toyota Prius, Yeni 4 Çeker Hibrit Sistemiyle Geliyor


Pil ömrü
Çalışma çevrimleri ve boşalma derinliği bekleyen 10 yıl. (3000 döngü @ 80% DOD)

Akü Yönetim Sistemi (BMS)
Entegre Akü Yönetim Sistemi (BMS) akü ömrünü korur ve uzatır.

 Akıllı Traktör

Sıfır emisyon ve sessiz güç. Artık dizel yakıt, hidrolik sıvı, motor gürültüsü ve egzoz dumanı yok.

EUtility'nin kullanılabilirliği nedir?

Enerji verimliliği artık ilk olarak depozito bazında mevcuttur. Maliyet 40.000 dolar.

Traktörler Kuzey Amerika dışında ne zaman satışa sunulacak?
2020'de uluslararası mevcudiyet bekliyoruz.


Ünite için ön yükleyici kullanıyor musunuz?
Hidrolik yerine doğrusal aktüatörler kullanan bir ön yükleyici seçeneği geliştirilmektedir ve 1000 lbs kaldırması beklenmektedir. ve 2019 yılının 3. çeyreğinde satışa sunulacak. Maliyetin 5000 $ olduğu tahmin ediliyor.

EUtility'nin 4WD versiyonunu sunuyor musunuz?
Verimlilik yalnızca 2WD'dir, ancak kompakt bir 4WD elektrikli traktör üzerinde çalışıyoruz. Kullanılabilirliği 2019’un 3. çeyreğinde bekliyoruz.






Enerji verimliliği mevcut uygulamalarıma uygun mu?
Evet. Uygulanan tüm Kategori I, hidrolik gerektirenler hariç kullanılabilir. Ek bir seçenek olarak, bu seçeneği gerektiren eski araçlar için bir hidrolik pompa takılabilir. Bu seçeneği 2019 yılının 3. çeyreğinde tahmini olarak 3000 ABD doları ek bir maliyet karşılığında sunacağız. 

Yerli otomobil her yerde gündemde, ABD'li otolar Avrupa'ya gelemiyor ve güvenlik önemli!


Değiştirilebilir pil paketleri şimdi mevcut mu ve nasıl monte edilir?
Değiştirilebilir batarya paketleri 2019'un 3. çeyreğinde satışa sunulacak. İsteğe bağlı ön yükleyicinin ağırlığını dengelemek ve çalışma süresini uzatmak için 20 kWh'lik paketler arka 3 noktalı bağlantıya monte edilebilir. 20 kWh'lik paketler, arka aks üzerine monte edilmiş ağır aletlerin ağırlığını dengelemek ve çalışma süresini uzatmak için isteğe bağlı ön yükleyicide de taşınabilir. 





Traktör dar genişlikte uygulamalar için ayarlanabilir mi?
Çamurlukları, traktörün en dar genişliğini dıştan dışa toplamda 4 '' den 50 'ye kadar kesmek için değiştiriyoruz. Fiyat aynı kalacak.


EUtility traktör dik yokuşlar için uygun mu?
EUtility 12 ”veya 18” zemin boşluğu ile sipariş edilebilir. 12 ”seçeneği daha düşük bir ağırlık merkezinin dik yokuşlara daha iyi uymasını sağlar. Standart 18 ”yerden yükseklik modeli yumuşak eğimlerde çok dengelidir ve sıra bitkileri gibi yüksek boşluk gerektiren işlemler için daha uygundur


Yükleyici için neden hidrolik kullanmıyorsunuz?
Yüksek kaldırma yükleyici üzerinde lineer aktüatörler kullanıyoruz, çünkü hidrolik sistemlerden 20 kat daha verimli ve toksik sıvı gerektirmiyorlar. 

ETtility traktör bir kar üfleyici barındırabilir mi?

Evet yapabilir.






EFarmer
temiz ve sessiz çok yönlülüğü birleştirir ve dizel yakıt traktörlerinin maliyetinin bir kısmını çitfliğinize aktarmış olursunuz.

Akü Paketleri
20 kWh dahili batarya paketi, yüke bağlı olarak 3-6 saat çalışma süresi sağlar. İsteğe bağlı, patentli "Değiştirilebilir Pil Paketi", uzun veya sürekli çalışma süresi için ön, orta veya arka 3 nokta bağlantı noktalarına hızlıca bağlanır.






Direksiyon ve Hız
Basit bir joystick, sıra bitkileri arasında kolay gezinmeyi sağlayan direksiyon ve hızı kontrol eder. Hız oranları değişkendir ve joystick konumu ile kontrol edilir.

Alçak yükleyici ya da orakçı için ön bağlantı parçası, hassas ekim aletleri için orta bağlantı parçası ve tüm Kategori 1 - 540 RPM'yi kabul eden arka bağlantı parçası dahil - PTO


Çinli İngiliz Marka MG, Yeni Elektrikli Otomobilini Avrupa'ya Satmak İstiyor


Sıfır emisyon ve sessiz güç. Artık dizel yakıt, hidrolik sıvı, motor gürültüsü ve egzoz dumanı yok.

Pil doldurma
Akü Şarjı, bir paket için 3 saatlik hızlı şarj veya 2 paket için bir gecelik yavaş şarj sunar. Entegre akü yönetim sistemi (BMS) aküleri şarj ve deşarj sırasında otomatik olarak korur

Pil ömrü
Çalışma çevrimleri ve boşalma derinliği bekleyen 10 yıl. (3000 döngü @ 80% DOD)






Akü Yönetim Sistemi (BMS)
Entegre Akü Yönetim Sistemi (BMS) akü ömrünü korur ve uzatır.

Çalışma zamanı
Yerleşik paket ve kW yükü bekleyen bir değiştirilebilir pil takımı ile sekiz saatlik çalışma süresi. Çalışma süresini uzatmak için ek pil paketleri eklenebilir.


Volkswagen'den hesaplı elektrikli otomobil geliyor



Kaynak;
https://www.solectrac.com
https://www.escortsgroup.com
https://www.electrive.com/2018/12/12/video-john-deere-premiers-electric-tractor-in-action/
https://www.fendt.com/int/fendt-e100-vario.html
https://cleantechnica.com/2018/12/17/john-deere-unveils-an-autonomous-electric-tractor-with-a-really-long-extension-cord/

4 yorum:

  1. Soletrac ın Traktörü çakmaktaşların traktörü gibi olmuş :) Ayakla mı durduruluyor acaba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, eFarmer modeli için bunu söyleyebiliriz; Çakmaktaşların Traktörü :)

      Sil
  2. Sizce de fiyatı fazla değil mi? Malesef fiyatı batarya arttırıyor. Gene de fiyatı yüksek. Şuanki kur ile 190.000TL

    YanıtlaSil
  3. ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN FİYATLARI haliyle yüksek.zaman geçtikçe düşecektir.yeni bir elektriklininde ilk üretimleri de yüksek.İlerleyen yıllarda düşüyor.Türkiye için ZY Elektrikli nin imal edeceği ilk elektrkli traktörün fiyatı merak konusu.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..