Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Otokar, Avrupa Otobüs Fuarı'ndan sonra Bahreyn Savunma Fuarı'nda

Yerli savunma ve otomotiv firması Otokar, Busworld Europe'da elektrikli ve yeni araçlarını sergiledikten sonra BIDEC 2019 Savunma Fuarı'nda  Cobra II'nin yeni bir versiyonu, Ural ve Amfibik Arma 6x6 'yı tanıtıyor..





28-30 Ekim 2019 tarihlerinde ki fuarda, Otokar;  COBRA II Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracının Yaralı Tahliye Aracı versiyonu,URAL Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracının Personel Taşıyıcı 
versiyonu ve ARMA 6x6 Zırhlı Muharebe Aracının Amfibik Personel Taşıyıcı versiyonuyla yer alıyor.





Diğer taraftan Cem Yılmaz'ın Karakomik Filmler adlı sinemasında rol alan COBRA II; en zorlu arazi ve iklim koşullarında yüksek performans sağlarken  isteğe bağlı olarak amfibik tipte de imal ediliyor.






COBRA II

BIDEC 2019'da Otokar, farklı görevlere uygun modüler bir platform olan COBRA II'nin "COBRA II mayın korumalı zırhlı yaralı tahliye aracını"nı tanıtıyor. Halihazırda yurt içinde ve yurt dışında başarılı bir şekilde hizmet veren COBRA II, mayın ve balistik koruması altında üst seviyede arazi kabiliyeti sunarken standart bir acil durum tıbbi müdedale ve yaralı tahliye için yapılabilecek tüm imkanları sağlıyor. COBRA II Zırhlı Yaralı Tahliye  Aracı'nın hafifliği ile balçık, çamur gibi farklı zeminlerde bile yüksek performans göstererek, muharebe sahasının içlerine kadar girip tehlikeli bölgede yaralı kurtarma ve acil müdahale görevlerini yerine 
getirilebilmesi sağlandı. Standart COBRA II'nin yükseklik ve genişliği ambulans görevine uygun olarak artırıldı ve geniş iç hacim sağlandı. Arka kapı, ambulans kullanımı için özel olarak rampa kapı şeklinde tasarlandı.




Aracın tıbbi bölümü ile ilgili pekçok fonksiyon tıbbi personel tarafından arka kısımdan kontrol edilebilirken; istenildiği durumda ön ve arka bölme birbirinden ayrılabiliyor. COBRA II Ambulans sürücü, komutan, tıbbi personel haricinde '2 oturan ve 1 yatan' veya '2 yatan' hasta alabilecek şekilde iki farklı konfigürasyona sahip.

URAL

Emniyet ve iç güvenlik güçlerinin ihtiyaç ve gelecek beklentilerine göre tasarlanan, Türkiye envanterinde de başarıyla aktif olarak görev alan zırhlı personel taşıyıcı URAL, çok yönlü modüler platformu yanı sıra yenilikçi özellikleriyle de en zorlayıcı görevlerde dahi üstün performans sergiliyor. URAL, tamamı zırh sacından üretilen personel kabini ile farklı tehditlere karşı sağladığı üst seviye personel korumasına ilave olarak; geniş iç hacmi ve koltuk ara mesafeleri, ergonomik tam boy koltukları, süspansiyonu ile personel konforunu da en üst seviyede tutuyor. Aracın yüksek mukavemetli çelik şasisi üzerindeki üstün nitelikli yürür aksamı maksimum arazi performansı sağlarken, kauçuk bağlantı elemanları üzerindeki zırhlı gövdesi de çeşitli yol şartlarındaki titreşimin en aza indirilmesine yardımcı oluyor.






ARMA 6x6

Otokar'ın yüksek taktik ve teknik özelliklere sahip çok tekerlekli modüler zırhlı aracı ARMA 6x6, üstün hareket kabiliyeti, yüksek mayın, balistik koruma özelliğinin yanı sıra orta ve yüksek kalibre silah sistemi entegrasyon opsiyonlarına sahip. En zor arazi ve iklim koşullarında, barış koruma ve insani yardım operasyonlarında hizmet veren ARMA'nın amfibik opsiyonu da mevcut. ARMA 6x6; özellikle yüksek muharebe ağırlığı ve geniş iç hacmi ile dikkat çekiyor. ARMA, ihtiyaçlar doğrultusunda farklı silah ve kule sistemleri ile donatılabiliyor. ARMA ailesi zırhlı personel taşıyıcı, zırhlı muharebe aracı, komuta kontrol, KBRN keşif aracı gibi farklı görevlerde kullanılabiliyor.




Kaynak; https://www.otokar.com.tr/
https://twitter.com/OtokarAS

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..