Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Toyota Yaris

Toyota, bir otomobilini daha yeniledi; B segmentinin başarılı temsilcisi Yaris tamamen yenilendi. Yenilikçi tarzını daha ileriye taşıyan Yaris’in dördüncü neslinin dünya prömiyeri Amsterdam’da gerçekleştirildi.Şehirlerin ideal otomobili Yaris, tamamen yenilenen 4’üncü nesli ile yollara çıkıyor…Toyota’nın TNGA platformu üzerine yapılan Yeni Yaris, sıra dışı tasarımı, yüksek verimliliğe sahip 4. jenerasyon hibrit sistemi ile





birlikte segmentinin öncüsü üst düzey Toyota Safety Sense güvenlik sistemiyle kazaları sıfıra indirecek  ileri düzeyde güvenlik özelliklerini barındırıyor.

İlk kez 2000 yılında sunulan ve o yıl Avrupa’da Yılın Otomobili seçilen Yaris, her neslinde fark yaratmayı başaran bir otomobil olarak öne çıkıyor. 2005 yılında gösterilen ve bağımsız Euro NCAP test programında B segmentinde beş yıldızı alan ilk otomobil olan ikinci nesil Yaris, sınıfında diz hava yastığı sunan ilk araçtı. 2012 yılında üçüncü jenerasyon Yaris ise, sınıfında kendi kendini şarj eden hibrit sistemini sunan ilk model olarak, yakıt tüketimi ve emisyon değerlerinde referans noktası oldu. 




Her neslinde yenilikçi yaklaşımıyla beğeni toplayan ve yüksek başarı yakalayan Yaris, 500 binden fazlası hibrit olmak üzere bugüne kadar Avrupa’da 4 milyonun üzerinde satış elde etti. Yaris 2000 yılından bu yana Türkiye’de de yaklaşık 3 bin adedi hibrit olmak üzere toplamda 63 bin adedin üzerinde satışa ulaştı.

Yeni jenerasyon Yaris, TNGA GA-B platformuyla birlikte artırılmış dinamik performansı, geliştirilmiş sürüş kalitesi, yol tutuşu, güvenliği ve dikkat çekici tasarımıyla da öne çıkıyor. 





Bozkurt ”Kent Yollarının Vazgeçilmezi Olacak”


Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Yeni Toyota Yaris’in yenilikçi tasarım anlayışı ve donanımlarıyla beklentilerin üzerine çıkan bir otomobil olduğuna dikkat çekti. Yeni Yaris ve Yaris Hybrid’in 2020 model yılında Türkiye yollarında da olacağını sözlerine ekleyen Bozkurt “Toyota’nın inovatif teknolojisinin tüm özelliklerini bünyesinde toplayan Yeni Yaris, alışılan Toyota kalitesini bir kez daha gözler önüne seriyor. B segmentinin ilk hibrit otomobili olan Yaris Hybrid de, performans ve emisyon değerleriyle daha da mükemmel bir çizgiyi yakalıyor. Yeni Yaris Hybrid’deki hibrit sistem ile şehiriçi sürüşlerde yüzde 80’e kadar 0 emisyon ile yol alınabiliyor” dedi. 

Yeni Yaris’in özellikle kentler için önemli bir boşluğu dolduracak benzersiz bir otomobil olacağını da kaydeden Bozkurt şunları söyledi;






“Avrupa’da ve Türkiye’de rekabetin üst düzeyde olduğu B segmentine Yeni Yaris ile farklı bir boyut getireceğiz. Avrupa ve Türkiye’deki mevcut 4 milyon Yaris kullanıcısını yeniden heyecanlandıracak bir model ile pazarda yerimizi alacağız. Sıra dışı çekici tasarımıyla Yeni Yaris, 30’lu yaşlarında özgür ruhlu müşterileri hedefliyor. Daha dinamik ve daha keyifli sürüş deneyimi sunuyor.  Özellikle şehir yollarında çevik ve hassas performansı ile güven verici bir sürüş sağlarken, uzun yolda da ideal bir otomobil olarak öne çıkıyor. Yeni Yaris ve Yaris Hybrid Türk halkının çok seveceği bir otomobil olacaktır.”

Yeni platformla gelen sıra dışı tasarım ve geniş kabin
Tamamen yenilenen Toyota Yaris, günlük şehir içi kullanımda artan beklentileri karşılamak üzere tasarlandı. Akıllıca bir tasarım ortaya koyan Toyota, segmentte her jenerasyon büyüyen araç boyutlarının aksine Yaris’in uzunluğunu 5 mm azaltıp, dingil mesafesini 50 mm uzattı. Böylece aracın şehir içi kullanımı ve park manevraları daha da iyileştirilirken, aynı zamanda kabin alanı da geniş ve ferah bir atmosfere sahip oldu.


Daihatsu, Lexus, Mitsubishi ve Toyota En Yeni ve En Güzel Otomobillerini Tokyo'da Sergileyecek


GA-B platformuyla birlikte yüksekliği 40 mm azaltılarak daha sportif profile sahip olan Yaris, sürücü ile yolcuların daha alçağa konumlandırılmasıyla herkes için yeterli baş mesafesi sunuyor. Aynı zamanda bu oturma düzeniyle birlikte daha iyi görüş açısı elde ediliyor. Bununla birlikte aracın 50 mm artan genişliği, hem daha geniş bir alan sağlıyor hem de Yaris’in yolda daha şık görünmesine katkı yapıyor.

Dış tasarım, her zaman harekete hazır gibi görünen atletik duruşuyla birlikte dikkat çeken bir tarz ortaya koyuyor. Ön tarafta ise, büyük ön ızgara ve ortada büyük Toyota logosu dikkat çekiyor. A sütununun arkaya doğru alınmasıyla birlikte kaput uzunluğu artırıldı ve araca daha dinamik bir görünüm kazandırıldı. LED teknolojisine sahip yeni farlar ise, sinyallerle birlikte çalışan gündüz farlarını içeriyor. Ön tekerleklere doğru uzanan farlar, aracın güçlü tasarımını da destekliyor.

İç tasarım

Yeni Yaris’in iç tasarımında sürücü ile yolcular için çok daha ferah bir alan sunuluyor. Kabinde, yüksek kalitedeki materyaller, yenilikçi döşemeler ve yumuşak dokuya sahip malzemelerle daha sıcak bir ambiyans sağlanıyor.
Yeni Yaris’te duyusal kalitenin artırılması odak noktası oldu. Kokpit tasarımı, ‘eller direksiyonda, gözler yolda’ konsepti etrafında geliştirildi. Toyota Touch ekranı, TFT çok fonksiyonlu gösterge ekranı ve Ön Cama yansıtmalı Renkli Gösterge Ekranı (Head Up Display) ile sürücüye yol ve sürüşle ilgili bilgiler sürücünün odağı yoldan kopmadan iletiliyor. Yeni Yaris aynı zamanda kablosuz akıllı telefon şarj özelliği ve özel ambiyans kabin aydınlatması gibi özellikler de sunuyor. 


Elektrikli ama sürüş sırasında havayı da temizliyor; Toyota LQ


Sürüş keyfi ön planda
Toyota’nın TNGA platformu üzerine geliştirilen Yeni Yaris, sürüş keyfi, yol tutuş ve tasarım anlamında daha da geliştirildi. TNGA platformu ile ağırlık merkezi 15 mm daha alçaltılan Yeni Yaris sürücüye daha çevik ve konforlu bir sürüş sunuyor. Daha iyi ağırlık dağılımı ile gövde burulması, frenleme dengesi ve fren mesafesi gibi parametreler de iyileştirildi.

Aracın kompakt, alçak ve geniş ölçüleri, Yaris’in verimli motor seçenekleriyle birlikte tercih sebebi olacak. Şehir içerisinde çevik bir sürüş sunarken, uzun yollarda ise akıcı ve konforlu bir sürüş getiriyor. 

Yeni hibrit motor yüzde 20 daha verimli ve yüzde 15 daha performanslı

Kendi kendini şarj eden hibrit teknolojisinde 20 yılın üzerinde deneyimi olan Toyota, bu zamana kadar 2.5 milyonu Avrupa’da olmak üzere dünya çapında 14 milyonu aşan hibrit satışı gerçekleştirdi. 






B segmentinde ilk hibrit otomobili 2012 yılında Yaris ile sunan Toyota, o günden bu yana Avrupa’da 500 binin üzerinde Yaris Hybrid teslimatı yaptı. Yaris, ortaya koyduğu başarı sayesinde hibrit teknolojisinin kısa zamanda kullanıcılar tarafından kabul görmesinde ve beğeni toplamasında önemli rol oynadı.

Yeni Yaris’te kullanılan 4. jenerasyon hibrit sistemi verimlilik ve performans açısından daha da geliştirildi. Roma, Paris gibi Avrupa’nın birçok farklı şehir merkezinde test edilen Yeni Yaris Hybrid, bu sürüşler sırasında yüzde 80’e kadar sadece sıfır emisyon salımı sağlayan elektrik motoruyla yol kat etmeyi başardı.

Toyota Yaris’in sahip olduğu 1.5 Hybrid Dynamic Force sistemi, daha büyük motorlara sahip yeni Corolla, RAV4 ve Camry modellerinden alınan teknolojiyle geliştirildi. Yeni Yaris’te kullanılan hibrit sistemde; üç silindirli, değişken supap zamanlamasına sahip 1.5 litre Atkinson çevrimi benzinli motor yer alıyor. Tipik bir dizel motordan yüzde 40 oranında daha yüksek verimliliğe sahip olan bu motor, Yaris’in yakıt tüketimi ve CO2 emisyonunun yüzde 20 oranında daha az olmasına katkı sağlıyor. Buna karşın sistemin toplam çıkış gücü yüzde 15 civarında artırıldı.


Volkswagen, Türkiye'de Passat ve Superb Üretme Planını Askıya Aldı.Golf ise Yakında Yollarda


Yeni Yaris, hibrit versiyonun yanı sıra ülkelerdeki pazar taleplerine göre üç silindirli 1.5 litre ve 1.0 litre benzinli versiyonlarıyla da satışa sunulacak. 


Yeni güvenlik ve sürücü destek sistemleriyle fark yaratıyor 
Yeni Yaris, en başından itibaren dünyanın en güvenli kompakt otomobili hedefiyle tasarlandı. Toyota bu hedefle birlikte yeni modelini gelişmiş aktif ve pasif güvenlik sistemleriyle donatarak segmentinin öncüsü güvenlik performansını elde etti.

Gelişmiş sürücü yardımcıları sistemleri arasında ise, akıllı adaptif hız sabitleyici ve şerit takip asistanı gibi özellikler yer alacak. 

Sürücü yardımcılarının yanı sıra yeri Yaris, 2020 için daha da sıkılaşan yönetmelikler karşısında en iyi yolcu korumasını sağlayacak şekilde geliştirildi. Yandan çarpmalarda daha yüksek yolcu koruması için dünyada ilk olacak şekilde Yeni Yaris’te merkez hava yastığı olacak. 


Yeni Toyota Gran Ace


En yeni Toyota Safety Sense sistemine sahip olan Toyota Yaris'te yaya ve bisikletli algılama özellikli Ön Çarpışma Önleyici Sistem (PCS), Akıllı Şerit Takip Sistemi (LTA), Otomatik Yanan Uzun Farlar (AHB) ve Adaptif Hız Sabitleme Sistemi (ACC) gibi özellikler yer alıyor.


24 yorum:

  1. Editör bey yeni BMW 2 Serisi Gran Coupe tanıtıldı. Bu araçla ilgilide bir haber yaparsanız sevinirim. https://tr.motor1.com/news/376494/bmw-2-serisi-gran-coupe/

    YanıtlaSil
  2. Renault Clio ve yeni 208 bu sınıfın en yakışıklı otomobili. Yeni Yaris önden çok şık görünüyor arkadan ise ne olduğu belirsiz bir ucubeye benziyor

    YanıtlaSil
  3. Bence çok güzel olmuş. Baya iddaalı duruyor. Sanırım beğenmeyenler Toyotanın ağırbaşlı ve sadelik tasarımına alıştığı yadırgamışlar. Bence 208 den sonra yaris tasarım olarak adından söz ettirir. Corsa ve Clio normal tasarım olarak görüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Görsel tasarım bence kötü değil, ben begendim. Sınıfına göre tasarım makul seviyede bence

    YanıtlaSil
  5. Yeni Corsa, Clio ve 208'e göre tasarımı sönük kalmış bence.

    YanıtlaSil
  6. Ben beğendim. Kime benzerse benzesin umurumda değil. Şehir içi aracının tanımı olmuş.
    Ama bu A segmenti araç değil miydi?

    YanıtlaSil
  7. Bu sınıfın en şekili Clio’dur, bu da iç hacim olarak baya küçülmüş sanki bir önceki kasaya göre...

    YanıtlaSil
  8. yaris serisi ne çrkin araçtır ya.fiesta bu sınıftaki en yakışıklı araç.sonra hyundailer var.

    YanıtlaSil
  9. ısınamadım ya tuhaf bir tasarım.

    YanıtlaSil
  10. süper. arigato mazda.

    YanıtlaSil
  11. nasıl çirkin araç yaparız peşindeler herhalde. Olmamış.

    YanıtlaSil
  12. b segmentinden a segmenti i10 a düşmüş gibi

    YanıtlaSil
  13. Ya fotoğraflar da olduğundan ufak duruyor ya da bu araba B segmentinin en ufağı.

    YanıtlaSil
  14. Toyota CHR dan sonra eski antika çizgisinden çıkıp avrupalı olmaya başladı. Tasarımlar, aktif güvenlik asistanları vs çağı yakaladı.

    YanıtlaSil
  15. Mini chr gibi duruyor, ben beğendim.

    YanıtlaSil
  16. Bu sefer arka farlar ok gibi en azından. Bundan önceki modelde tam bir estetik faciasıydı.

    YanıtlaSil
  17. bagajı küçülttüler galiba. tip olarak güzel ama toyotayı anlamıyorum, chr a koyduğu 1.2 turboyu neden yariste kullanmıyorsun?

    YanıtlaSil
  18. arka kapı kollarını c sütünuna entegre etseler çok güzel olabilirdi. yinede beğendim. 1.5 litre hibriti de ekstra merak ettim.

    YanıtlaSil
  19. Toyota'nın TNGA platformu araçları gümbür gümbür maşallah, C-HR ile başlayan tasarım dilini çok beğeniyorum. Hazır WRC'de de boy gösterirken şöyle 150 beygirlik bir küçük ateşli hatchback de çıkarsa Toyota tadından yenmez aslında.

    YanıtlaSil
  20. Önden güzel görünüyor yandan ve arkadan çok çirkin. İç dizayn güzel ama ekranı beğenmedim kenarları düğmeli çalışmasıda 2010 model lg telefon gibi.

    YanıtlaSil
  21. 1.5lt hybrid 115hp
    lityum iyon pil
    konsolda audi a3'teki gibi yumusak malzeme
    elektronik park freni vs.
    cidden cok saglam arac olmus. ibiza (tipini cok sevsem de), polo vs yeni kasalarina ragmen guncelden cok geride kaldilar clio, 208, yaris vs derken.
    tabi hicbiri alman olmadigi icin yuksek ihtimal mal satis politikalarindan oturu satislarda bekleneni veremezler.

    YanıtlaSil
  22. Arkası civic kadar çirkin olmuş.

    YanıtlaSil
  23. Segmentin en yakışıklısı 208

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..