Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Afyonlu Demmak, yerli kaya kamyonu imal edecek.Adı da DEVE

Afyonlu DEMMAK Demireller Firması, İscehisar ilçesinde ki tesislerinde "İlk Türk Kaya Kamyonu" olarak adlandırılan DEVE adlı aracı üretti. 29 Ekim tarihinde kullanılmaya başlanan araç, Vali Mustafa Tutulmaz tarafından test edildi.





Deve adlı bu kamyon, sarı rengiyle dikkat çekerken özellikle Afyon basınında ve valiliğin resmi internet sitesinde haber olarak kendine yer bulmuş..Ancak, araç hakkında ne kadar imal edilecek, ne kadarı yerli ve teknik özellikleri anlamında bir bilgi şimdilik yok.






DEVE, belden kırma diye tabir edilen bir sistemle dönüyor.Ön tekerlek ve kabin hemen arkasından gövdeyle birleştiği noktadan bir hidrolik sistemle sağa veya sola dönüş yapılması sağlanıyor.Bu sistem bazı traktörlerde ve iş makinalarında tercih edilmekte.
Bu tip  kamyonlar daha çok mermer ocağı, maden  ve baraj gibi alanlarda görev yapıyor..


Kamyonun önünde  Ford logosu şeklinde Şuayp  Demirel yazısı dikkat çekici.Bu isim hem firmanın sahibine ait hemde 2019 yılı içinde marka olarak (motorlu kara taşıtları dahil farklı alanlarda)  tescil edilmiş.





DEMMAK Demireller Mak. San. Ve Tic. A.Ş. mermer alanında faaliyetlerde buluna bir firma olup Afyon Valisi'nin firmayı ziyareti ,valiliğin internet adresinde haber olarak  şu şekilde 
yer alıyor;

Vali Mustafa Tutulmaz Yerli Üretim Kaya Kamyonunu Test Etti
DEMMAK Demireller Mak. San. Ve Tic. A. Ş.’ye ait üretim fabrikalarında incelemelerde bulundu.
İscehisar ilçesinde bulunan ve mermer makinaları konusunda sektörün önde gelen büyük firmalarından birisi olan DEMMAK Demireller Mak. San. Ve Tic. A.Ş. yerli üretime destek olmaya devam ediyor.
Vali Mustafa Tutulmaz programları kapsamında Demmak Demireller A.Ş’ye ait fabrikalarda incelemelerde bulunarak, Yönetim Kurulu Başkanı Şuayp Demirel ve Başkan Yardımcısı Adnan Demirel’den fabrika ve üretim konusunda bilgiler aldı.




Daha önceleri yurt içi ve yurt dışına yönelik mermer işleme makineleri üreten Demmak Demireller A.Ş, bu kez Kaya Kamyonu üretti. Daha önceleri ithal edilen Kaya Kamyonu artık Demmak A.Ş’nin girişimleri ile yerli üretilecek. 29 Ekim’de kullanılmaya başlayan ve Deve adı verilen İlk Türk Kaya Kamyonunu Vali Mustafa Tutulmaz’da fabrikayı ziyaretinde kontak çevirerek test etti.
Vali Mustafa Tutulmaz ziyaretleri kapsamında İscehisar Mermer İhtisas OSB'de inşaatı devam eden Mermer Akademisi'nde de incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.



Son olarak İscehisar Mermer İhtisas OSB'de faaliyete geçen ve en büyük mermer işleme fabrikalarından biri olan Emin Demirel Mermer Fabrikası’nda da incelemelerde bulunarak, yeni fabrika hakkında ve fabrikada yapılacak üretim ve çalışmalar konusunda bilgiler aldı.






DEVE Marka İlk Türk Kaya Kamyonu Yönetim Kurulu Başkanımız Şuayp DEMİREL ve ekibi tarafından üretildi. Üretilen Prototip DEVE Kaya Kamyonu test aşamasındadır. Gerekli testlerin tamamlanması akabinde DEVE Kaya Kamyonu hakkında daha detaylı bilgi paylaşılacaktır.DEVE Kaya Kamyonu Hakkında Bazı Teknik Özellikler;• Brüt Güç: 240kw/322hp @ 2200rpm• Brüt Tork: 1300Nm @ 1200-1600rpm (6*6 çeker)• Şanzıman: Otomatik, 6 ileri + 1 geri vites• Makine Boş Ağırlığı:21.500 kg• Makine Taşıma Kapasitesi:27.500 kg• Makine Yüklü Ağırlığı:49.000 kg• Damper Hacmi:15 m3• Tekerlek Boyutu:23,5 R25DEVE Kaya Kamyonunda kullanılan motor ve şanzıman dışındaki tüm parçalar yerli imalat olup araç tasarımı ve yazılımı Türk mühendisler tarafından yapılmıştır.Bu projenin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, vatanımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.


Kaynak; http://www.afyonkarahisar.gov.tr/
http://www.afyonkarahisar.gov.tr/vali-mustafa-tutulmaz-yerli-uretim-kaya-kamyonunu-test-etti
http://www.demmak.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..