Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Hyundai çalışıyor; Vision T Concept geleceğe, Lafesta Çin'e, RM19 konsepti ise motorsporlarına hitap ediyor.

Hyundai, 2019 yılını tanıttığı yeni modellerle uğurlarken aynı zamanda gelecekteki vizyonunu da gözler önüne seriyor. Markanın son olarak 2019 AutoMobility LA’de tanıttığı Vision T Concept özellikle gelecekteki SUV modellerin tasarımı hakkında ipucu verirken Guangzhou Motor Show’da görücüye çıkardığı Lafesta modeli ise






sportif sedanlara bakış açısını yansıtıyor. Her iki modelin alternative yakıtlı olması da markanın doğa dostu çevreci modellere ağırlık verdiğini de kanıtlamış oluyor. Son olarak Frankfurt’ta tanıttığı 45 EV Concept ile elektriğe dikkat çeken Hyundai, bu kez de plug-in hibrit ile öne çıktı. RM19 ise 390 beygir gücüyle performans tutkunlarını heyecanlandırıyor.





Vision T Plug-in Hybrid SUV Concept
Hyundai’nin Amerika’da düzenlenen 2019 AutoMobility LA'da tanıttığı yenilikçi Vision T Plug-in Hybrid SUV konsepti, gelişmiş Sensuous Sportiness yani duyusal sportiflik global tasarım dilini en iyi şekilde ifade ediyor. Hyundai Design Center’ın HDC-7 kodlu yedinci konsepti olan bu otomobil, gelecekteki SUV modellerin nasıl bir yapıda olacağını da vurgulamış oluyor. Hyundai Global Tasarım Merkezi Başkan Yardımcısı SangYup Lee, “Tasarımda her zaman yenilikçi çözümler üretiyoruz ve duyusal sportif tasarım dili aracılığıyla modellerimize duygusal değerler katıyoruz” dedi. 









Vision T Concept, hem modern hem de sportif çizgileri bir arada barındırarak markaya bambaşka bir kişilik kazandırıyor. Özellikle arkaya doğru uzanan coupe formuyla SUV modellerine daha estetik bir hava katan Hyundai, daha akıcı ve daha hareketli bir dinamizm sunuyor. Uzun dingil mesafesine sahip konsept model düz tavan çizgisi ve güçlü ön bölümüyle de sportifliğini perçinlemiş oluyor. Vision T, mevcut kompakt SUV tasarımlarının aksine daha şık bir siluete sahip. Daha keskin geometrik açılar ve yumuşak geçişler kullanarak hem şehir içinde hem de off road kullanımı için müthiş bir kontrast oluşturuyor.
Yeni konseptte dinamik tasarımın iki türevi bulunuyor. Parametrik Fantezi ve Aşk Bağlantısı. Bu tasarım felsefesinde, gövde, aydınlatma ve iç mekan gibi parametrik yüzeyler birbirilerine sıkı bir şekilde bağlanıyor. Le Fil Rouge ve Grandeur modelleri baz alınarak geliştirilen sıradışı LED farlar ise aydınlatma teknolojisinin evrimini de vurgulamış oluyor. Araçta kullanılan parametrik ızgara ise Hyundai’nin dinamizme katmış olduğu yenilikleri simgeliyor. Araç durduğu zaman kapanan ızgara, harekete geçtikten sonra hıza duyarlı olarak açılıp kapanıyor ve sürüşe muazzam bir dinamizm kazandırıyor. Bu yeni özellik, aerodinamiği ve yakıt verimliliğini optimize ederken aynı zamanda güç aktarım sistemine de hava akışı sağlıyor. Arka aydınlatma grubu da araç park halindeyken sönüyor ve motor çalıştığı an aktifleşerek arka tasarımı bambaşka bir ambiyansa büründürüyor.
Fütüristik çerçevesiz kapıları ve saten krom aksesuarlarıyla daha kaslı bir görünüme sahip olan otomobil aynı zamanda beş kollu devasa jantlarla sunuluyor. Turuncu fren kaliperleri dinamizmi simgelemeye devam eden Vision T, mat gri ve kabartmalı parçalarla da görselliği ön planda tutuyor.






Yeni elektrikli sedan: Lafesta EV
Lafesta elektrikli sedan, model adından da anlaşılacağı gibi yepyeni bir elektrikli bir model. Üstün bağlantı ve ADAS özellikleriyle de dikkat çeken Lafesta, özellikle sportif sedanları seven tüketicileri hedefliyor. Çin’in rekabetçi elektrikli araç pazarını hedef alan Hyundai Lafesta EV, tamamen çevre dostu bir modeli olup Aralık ayında satışa sunulacak.
Lafesta EV, tıpkı Vision T Concept gibi markanın Sensuous Sportiness tasarım felsefesi baz alınarak geliştirildi. Tasarımında oran, mimari, stil ve teknolojiyi en iyi şekilde yansıtırken aynı zamanda bir köpekbalığı görüntüsünden türetilmiş keskin, çevik ve atletik hatlara sahip.
Lafesta, 150kW güç (203 bg) ve maksimum 310 Nm tork sunarken tek bir şarjla da 490 km yol gidebiliyor. Teknolojik otomobil, 56.5kWh yüksek kapasiteli lityum pil ile donatılırken aynı zamanda sesle kontrol edilebilen panoramik bir sunroofa da sahip. 






Ortadan Motorlu Yarışçı Hyundai: RM19
Hyundai’nin 2019 AutoMobility LA'da tanıttığı bir diğer model ise RM19 Racing Midship yarış otomobili konsepti. Ortadan motorlu RM19, Hyundai’nin 2012 yılında başladığı RM ( Racing Midship) serisinin en son üyesi ve gelecekte sunulacak yarış ve yol versiyonlarının bir habercisi. 
Hyundai’nin geliştirdiği güçlü 2.0 litrelik turboşarjlı, doğrudan enjeksiyonlu motora sahip olan RM19, tam 390 beygir gücünde. RM19'un 0-100 km/s hızlanması ise dört saniyenin altında gerçekleşiyor. 
Benzinli turbo motoruna ek olarak, araçta kullanılan gelişmiş elektrikli güç aktarma organları da RM19’un en büyük özelliklerinden biri. Hyundai, HEV, PHEV, BEV ve FCEV modeller dahil olmak üzere endüstri lideri elektrikli aktarma organlarına sahip. Kendi yatırımları ve Rimac Automobile ile olan stratejik ortaklığıyla yüksek performanslı elektrikli ve FCEV prototipleri geliştiren Hyundai, 2025 yılına kadar 44 çevre dostu modelin tanıtımını yapmış olacak. Ayrıca, N modellerinde de elektrik gücünden faydalanarak maksimum performans sunmaya çalışacak.

6 yorum:

  1. Amerika da hyundai satiliyor muydu ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hyundai'ini en büyük pazarı Amerika.

      Sil
  2. Yumurta kasa Accent'ten nerelere geldiler ya. Valla helal olsun, Korelilerin ki tam bir başarı hikayesi...

    YanıtlaSil
  3. Hyundai ve grup markalarından KlA ve Genesis'inde en büyük pazarlarından biri ABD olurken Accent ten önce Pony/Excel ve öncesinde Ford Granada ve Taunus u da imal etmişliği vardır!

    YanıtlaSil
  4. Amerika'da Hyundai peynir ekmek gibi satılıyor. Ancak fransız markaları satılmıyor (peugeot, renault vs vs)

    YanıtlaSil
  5. Hyundai (Kia) özellikle Amerikada çok tutuluyor çünkü araçları tıpkı Toyota gibi sorunsuz ve çok dayanıklı.

    Amerikada Hyundai (Kia) 10 yıl garanti ile satılıyor hatta bazı bayiler 1milyon mile (1milyon 600bin km) garanti veriyor.

    (Geçen yıl Amerika seyahatimde görmüştüm hatta Georgia da yaşayan arkadaşıma KIA Telluride aldık çok memnun.)

    Palisade 3.8lt V6 - 8 ileri Tam Otomatik (İkiz kardeşi Kia Telluride)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..