Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Hangi marka; kara kaş, kara göz için yatırım yapar, otomobil satar?

Volkswagen CEO’su Herbert Diess, Türkiye yatırımını askıya aldıklarını "İnsanlar öldürüldüğü müddetçe, bir harp meydanının yanına temel atmayacağız" sözleriyle anlatmıştı.Ancak, bu kişi (ve onun gibi düşünenlerin ) nin Suriye'de insanların Avrupa ve ABD'nin destekleriyle öldüğünü, koskoca ülkenin parçalandığını, Türkiye'nin ise bu insanların barınması için, iyiliği için çabaladığını görmek istemediği, yakını ve uzağı ayırd edemeyecek kadar gözlerinin kapalı , aklının karışık olduğu ortada.Diğer taraftan yatırımı askıya almak veya vaz geçmek ihtimal dahilindeyken





VW amblemli ve  Volkswagen Grup markalarının satışıysa son hızla sürüyor!Bu ilginçliğin yanında Uygur Türklerini ezme politikalarını her geçen gün daha ileriye götüren Çin vede Ortadoğu'da petrol uğruna her yeri ele geçirmeye çalışan, yok eden ve tabii ki insanların ölümüne sebep olan ABD için böyle bir düşünce hiç bir zaman ifade edilmedi!


Kısaca, CEO'larda siyaset yapıyor; ortamı idare etmek ve nerede para varsa orada satış, nerede kazanç varsa orada yatırım; onların olmazsa olmazları zaten.

 ABD Volkswagen Grubu Başkanı Scott Keogh ise SUV ve Crossover modellerin düşüşe geçeceğini söylüyor.Buradan kaçışında büyük olasılıkla içinde
 SW (günümüzde az talep görüyor) modellerinde yer adlığı klasik otomobil modellerine gideceğini tarif ediyor!


Volkswagen'den hesaplı elektrikli otomobil geliyor


Aslında,SUV modelleri hacim, kullanış, konfor gibi açılardan ilgi görüyor. Sürücüsüz SUV'lar da ise yürüyen küçük ev veya iş yerleri durumuna dönüşür mü? sorusuna akla getiriyor.

Dizel fiyaskosu, Türkiye yatırımının ertelenmesi ve SUV konusundaki düşünceleriyle sanki bazı yöneticiler ileriyi göremiyor gibi!Haliyle yanlış hamleler yapıyorlar belkide hatalar zinciri devam edecek.Bunu zamanla göreceğiz..


Volkswagen Grubu'na Yeni Otomobil Markası Geliyor; Jetta





Kaynak; https://www.volkswagen-newsroom.com/
www.volkswagen.com
www.motor1.com/
https://www.dw.com/tr/vw-ceosu-harp-meydan%C4%B1n%C4%B1n-yan%C4%B1na-temel-atmayaca%C4%9F%C4%B1z/a-51348181

72 yorum:

  1. Demek ki Türkiye ye fabrika açma amaçları en başından beri yoktu. Ego tatmini mi yaptılar şimdi? Suriye de Irak da ve diğer çatışma bölgelerinde kullanılan silahların çoğu Alman yapımı olduğunu bilmiyorlar sanki.
    Barış Pınarı harekatımız Almanların bayağı bir zoruna gitmiş demek ki onun için böyle aptalca bir tiyatroya başvurdular. Dediğiniz gibi ben milletimizi de anlamıyorum. Bu adamları zengin ediyoruz sürekli. Keşke Japon ve Kore otomobilleri alarak bu çirkeflere ders versek ama nerdee. Bize demokrasi dersi vermeye çalışan adamlara baksanıza 2 dünya savaşını da çıkaran onlar. Milyonlarca kişinin ölümünden sorumlu onlar, günümüzde bile milyarlarca dolarlık silah sanayisi olan Almanlar. İnsanda bir utanma sıkılma olur diyeceğim ancak bunlarda hiç biri yok!

    YanıtlaSil
  2. Aynen katılıyorum. Ülkemizde en çok satan otomobillerin neredeyse tamamının Türkiye de fabrikası olmasına rağmen, bir tek Wolksvagen'in fabrikası yok. Vatandaşlar olarak bir bilinçlensek, bak o zaman nasıl da kapımıza geliyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye fabrika kursun ki adamlar? Zaten çatır çatır otomobil satıyorlar. Almanların en başından beri Türkiye de fabrika kurma gibi bir amaçları olmadığını anlamış olduk. Birde Suriye deki savaşı bahane etmeleri kendilerini komik duruma düşürmüş. Suriye deki savaş ortamının çıkmasında Almanların kankileri Fransızların çok parmağı vardır. Herhalde Almanlar izin vermese öyle bir şey yapamazdı Fransızlar. umarım kendi markamız ve markalarımız olur da bunların hiç bir şeyine muhtaç olmayız!

      Sil
  3. Yatırımı durduruyorsunuz da otomobil satışları niye devam ediyor???

    YanıtlaSil
  4. Bu haberden sonra Türkiye deki vw satışları daha da artar.

    YanıtlaSil
  5. Bu tepkiyi, en çok satılan yabancı araç olan vw nin olmayan fabrikasına değil, araç alımına vermek gerek diye düşünüyorum..



    Passat, golf olsun taştan olsun diyen yuzbinlerin fikrini nasıl değiştireceğiz?



    Ayrıca bu aciklamalar fabrikayı yapmamak için değil (çalışmalar devam ediyor merak etmeyin) hükumet ten daha ekstra nasıl teşvikler alırız çabaları.



    Daireyi beğenmemis gibi yapıp kirayı düşürmeye çalışmak gibi

    YanıtlaSil
  6. Adamın çıkarına fabrika açmak ucuz işçilik.Tr de işsizlik sorunu var.Kusura bakma ama defolup gitsinler diyecek lüksü yok Tr nin.Benim bildiğim hükümetzaten bu konuda inanılmaz tavizler verdi.Bana kalırsa gelecekler ama Alman hükümeti bunu koz olarak kullanıyor şu anda.Guclu ekonomin yoksa küresel güçlerin elinde oyuncak olursun nu sadece Almanya VW özelinde düsünmeyin.Abd'si,Avrupası bagimliyiz batıya.

    YanıtlaSil
  7. Tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok haha

    YanıtlaSil
  8. Maybach'li reyis bu mesaji begenmedi.

    YanıtlaSil
  9. Haklısın valla. Bak Reno'ya. Babalar gibi Bursa'da seneledir durmadan üretimde (montaj) ve binlerce istihdam sağlıyor.

    YanıtlaSil
  10. Bu lafın uzerine eğer adam olsak bu ülkede bir adet bile wolksvagen araç satilmaz ama ülkenin milliyetçi geçinen kesiminin bile müptelası olduğu olduğunu düşününce kuyruğa girmeye devam.

    YanıtlaSil
  11. Türkiyede fabrikası olan Toyota vb. Firmaların Türkiyede üretilen araçlarına daha teşvik gelsin. Örneğin CHR ve Corolla...

    YanıtlaSil
  12. Boş verin bunları. Fasa fiso bunlar.
    Tok sese kulak verin.
    Taksiler Passat....

    YanıtlaSil
  13. Ben yıllardır bırakın VW'i, Avrupa menşeli hiç bir marka kullanmıyorum.

    Uzakdoğu candır, bu faşistlere para kazandırmayı bırakın.

    Ama ne hikmetse çevremde ne kadar muhafazakar, milliyetçi geçinen varsa altından alman arabası eksik olmuyor. Gelip bana Vatan millet sakarya edebiyatı yapanlara da cevabım hazır oluyor.

    YanıtlaSil
  14. İki havayastıklı Polo gibi bir açıklama.

    Doğru söylese keşke, o zaman haklı olabilirdi.

    YanıtlaSil
  15. Alt model Bmw alın Mercedes alın ama VW almayın. Bunlar işin iyice suyunu çıkardılar. Nazi kafalılar.

    YanıtlaSil
  16. lastik cep telefonu veya araba gibi önemli bir ithalat girdi kalemi alırken ,yapıldıkları fabrikaya da bakın,uzak doğu,japon ,kore malı diye atlamayın.
    Mesela bridgestone japon ama fabrikaları ingilterede.
    Batı avrupanın mallarını olabildiğince az tüketin.

    YanıtlaSil
  17. Capon lar bu haberi sevdi.

    YanıtlaSil
  18. Daha da passat almam gayrı...

    YanıtlaSil
  19. Madem öyle vw araçlarını sokmasınlar ülkeye nerdeyse en çok bizde tutuluyor.

    YanıtlaSil
  20. Adam biliyor ki burada üretse de üretmese de satacak bizimkiler yine sıra yazdıracak. Bu resmen Alman hükümetinin siyasetine alet olmaktır.

    YanıtlaSil
  21. Şirketinizin kurucusu Alman Nasyonel Sosyalist İşçi Partisi. Firmanın ismini bile değiştirmemişler.

    Ama arkadaş savaş , çatışma katliamdan bahsediyor.

    Günün fıkrası.

    YanıtlaSil
  22. iyi güzel yorum yazmışınız da ... neyse değmez.

    YanıtlaSil
  23. Halkımı buzdolabı rengi passatlarını parçalamaya, fındık motorlu pololarını satmaya, modifiyeli leonlarını hurdaya çıkarmaya,lükslüğüyle rolls royce'u kıskandıran audi a3 lerini boğazdan aşağı atmaya davet ediyorum.

    YanıtlaSil
  24. Masum siviller ölürken gözlerini kuma gömenler, kıçık arabalarını teröristler ölüyor diye ülkemizde üretmeyeceğini söylüyor ve bununla tehdit ediyor. Nereden nereye geldi Türkiye. O fabrikayı açtırırsanız yazıklar olsun.

    YanıtlaSil
  25. Bunlar bugün böyle derler yarın kıvırırlar bunların söylediklerini ciddiye almaya gerek yok atalar doğru söyler “söze bakmam söyleyene bakarım”

    YanıtlaSil
  26. sanki fabrika açıp bedava araç dağıtacaklar. naza bak ya.. batı hep iki yüzlü olmuştur, olmaktadır ve de sanırım olacaktır.

    YanıtlaSil
  27. İyi niyet elçileri çözüm bulur, kontrol altına alır bu durumu. Geç kalmasınlar yeter ki.

    YanıtlaSil
  28. bu açıklamadan sonra polo, golf yok satar artık,

    bizim milletin tepki şekli bi garip oluyor :/

    YanıtlaSil
  29. VW Ceo dan motive edici demeçler; satışlar artar! 😁😘😘

    YanıtlaSil
  30. Verin mehteri, 3 saat sonra 82 Berlin.

    YanıtlaSil
  31. Mercedes-Benz Türk, Daimler-Benz AG'nin % 36 ortaklığı ile 1967 yılında kurulmuş. Yani %64'ü Türkiye'ye ait bir ortaklık söz konusu. % 36 hissesi olduğu halde Daimler AG yıllardır Türkiye'de Mercedes kamyon ve Mercedes otobüs üretilmesini destekliyor. 2017'de 50. yıllarını kutladılar.
    Şimdi bir tarafta, 52 yıldır Türkiye'de üretim yapıp, istihdam sağlayan Daimler AG (Mercedes), diğer tarafta Türkiye'nin ortaklığını kabul etmeyip, hisselerinin %100'ü kendisine ait olacak fabrikasını bile kurmamak için bahaneler üreten Volkswagen AG
    Üstelik Volkswagen'ın ekonomik kriz içindeki Türkiye'de oluşan ucuz iş gücünü gördüğü için fabrika kurmak isterken, Daimler AG (Mercedes) 1 TL - 1 Dolar olduğu zamanlarda bile Mercedes-Benz Türk'ü destekleyip son sürat yatırıma ve ortaklığına devam etti. Ucuz iş gücü hiç bir zaman önceliği değildi.
    Mercedes VS Volkswagen arasında Türkiye'ye verilen değeri varın siz değerlendirin. Birisi 52 yıldır bu topraklarda üretim yapıyor, üstelik sadece %36 ortaklığa razı olarak, diğeri fabrikasını açmamak için başka ülkelerin çıkardığı savaştan Türkiye'yi sorumlu tutuyor. Ulan sınırınıda mı korumasın bu ülke?
    İlla Alman olsun diyorsanız Mercedes alın aldırın. Diğer Alman otomobil üreticileri için Türkiye yok hükmünde.

    YanıtlaSil
  32. Bizim millet hala akıllanmayıp bu araçları almaya devam ederse merak etmeyin devlet vergiler ile adam eder.
    Şu kasım ,aralık satışları gelsin hele bir.

    YanıtlaSil
  33. Zaten bı grubun arabalarını almaya gücümüz yetmiyordu .Bu haber ile tamamen sildim

    YanıtlaSil
  34. Herkes nasil gaza gelmis ya.

    YanıtlaSil
  35. Volkswagen benim için bitmiştir.

    YanıtlaSil
  36. Ah bir milli duygu olacak ki 1 tane satılmasın bak o zaman sana nasıl sevgi pıtırcığı olucak.

    YanıtlaSil
  37. Ah ulan yokki bi yerli markamız şöyle piyasayı ecnebiden çekip alan ...

    YanıtlaSil
  38. Hyundai Kia adamdır ??

    YanıtlaSil
  39. yapabilecek şey belli
    1 -) Türkiye de üretilmeyen araçların kamu kurum ve kuruluşların alımı engellenmeli
    2- ) Türkiye de üretilen araçların şirketlerin alımında masraf olarak vergiden düşürülmesi yasaklanmalı.

    YanıtlaSil
  40. Dizel skandalının üstünü örterken herşey iyidi, güzeldi.
    ABD gibi fabrika parası kadar tazminat çıkartıp üstüne tüm araçlarını geri itelemenin vakti geldi de geçti diyeceğim ama nerde o yürekli insan.

    YanıtlaSil
  41. Tepki olarak kamudaki tam almanya menseili araclarin satisi ve kira sozlesmelerinin iptalini bekliyorum.



    Hadi bakalim gorelim vatanseverliklerini

    YanıtlaSil
  42. Siz gidin önce yaptığınız emisyon çakallığının hesabını verin. Zaten bütün Türkiye Volkswagen dolmuş, artık kusacak haldeyken, fabrikayı kurmayın daha iyi. Harp meydanıymış.

    YanıtlaSil
  43. Haydi arkadaslar, burda atip tutacaginiza, cikinda yakin VW araclarinizi.

    YanıtlaSil
  44. Getirisini de gördük be hocam lütfen :)



    O açığı kapatabilir hocam bazen resti doğru yere çekmek lazım. Bu ülkede vw yeri en tepede satışta serviste ve en enayi yerine koyan firma da bunlar ülkemizi. Bu yüzden reste daha olumlu cevap verip Türkiye gibi bir pazari kaybetmemek isteyecektir.

    Ama şunu açık ve net diyorum bu ülke dışında başka ülkeye yapsalar adamlar bu firmayı ülkesine almaz.

    YanıtlaSil
  45. Gidin ozaman Almanyada kurun kardeşim. Ticaret mi yapıyosun siyaset mi yapıyosun?

    YanıtlaSil
  46. Bu açıklamayı yapan sonuçta CEO . Bir geçerliliği yok. Yönetim Kurulu kararı ne ise o uygulanır.

    YanıtlaSil
  47. Emisyon hileli şanzımanı bozuk çakma premiyum markaya talep azalmıyor ki işte... Getirsinler ekstra vergi VW araçlara.

    YanıtlaSil
  48. tarihin en eli kanlı ülkeleri almanya fransa abd gibi ülkeler burada desteksiz duyar kasıyor, ve en kötüsü dünya bunları yiyor, beyin.dll bulunamaz bunlarda

    YanıtlaSil
  49. Ne değişir ki 2 gün sonra bu da unutulur, unutulmazsa VW üç beş indirim yapar millet kapışır yine

    YanıtlaSil
  50. Bu adamın bu açıklamasından sonra Türkiye'de 1 tane bile sıfır VW satmaması lazım ya.

    Türkiye'de bu bilinci görsem ne isterim daha.

    YanıtlaSil
  51. Savaş olan yerde araç üretmem diye kesin söylüyorsun ama satmam da diyemiyorsun.Yani kısaca artistlik yapıyorsun Alman kardeş.
    VW sıkı bir dersi haketti bence,bu saatten sonra VW ve o gruptan araç alan kendini sorgulasın.

    YanıtlaSil
  52. Bu açıklamadan sonra ek vergi gelmeli. Resmen ayar veriyorlar ABD bunları öpüyor sesleri çıkmıyor, Türkiye o kadar teşvik veriyor hala cahil cahil açıklama yapıyorlar.

    YanıtlaSil
  53. Haber asparagas değil ise !



    Ya demeci veren Ceo işinden koltuğundan edilmesi için gerekli lobi yapılmalı ve özür diletilmeli ! , olmuyor ise marka'ya yaptırım/kısıtlama yapılmalı.



    Hadsizlik.

    YanıtlaSil
  54. Lütfen Türkiye'ye yatırım yapan firmaları destekleyin ve yatırım yapan firmaların araçlarını alın.

    YanıtlaSil
  55. Gidin mis gibi japon Kore arabalarını alın binin arkadaş. Bunların böyle patavatsız konuşmaları ne deseler de araç satışına devam edeceklerini bilmelerinden.

    YanıtlaSil
  56. Yatırım yapacakları belli, fakat bu işin soğumasını ,gündemden düşmesini bekliyorlar.

    YanıtlaSil
  57. Japon,Kore araçları aslında bizim ülkeye daha uygun Amerikalılar bile pahalı ve masraflı olduğu için Alman tercih etmiyor bizdeki ortam "ayranı yok içmeye atla gider sıçmaya" durumu..

    YanıtlaSil
  58. VW nin yüzde kaçı Katarlıların ?

    YanıtlaSil
  59. Şu Batı'ya gittikçe daha da sinir oluyorum. Hem katliamın, soykırımın en büyüklerini yapıyorlar hem de terörle mücadele ettiğimiz halde bize katil suçlaması yapıp teröristleri koruyorlar. Sen 40 yılda on binlerce belki yüz binlerce -sayıyı hatırlamıyorum- asker ve vatandaşını toprağa verdin mi? Kadınların, arkalarından yıllardır gözyaşı döküyor mu? P*K, I*İD gibi pislikler, başka ülkelerden destek alıp senin üstüne geliyor mu? Bir de kendilerine çağdaş, medeni derler. Sadece paraları çok. Ha bir de kalpleri kirli ve ikiyüzlüler.

    YanıtlaSil
  60. Ulkemizin daha iyi gelir elde etmesi, arac fiyatlarinin dusmesi ve is gucu aciginin kapanabilmesi icin, Rusyanin yaptigi gibi fabrika kurmuyorsan satista yapamazsin diyeceksin, Hic taviz vermeden kur fabrikani sat arabani.

    YanıtlaSil
  61. Eğer Almanyanın İtalyanın Fransanın Japonyanın Korenin onlarca yıldır ürettiği otomobil denen makineyi hala daha üretemiyorsak gelen giden böyle rest çeker lafını söyler gıdıkımızı da çıkaramayız. Ekonomik olarak batık durumdayız. Sanayi ve teknolojide çok gerideyiz. Dışarıya mahkum yaşıyoruz. Adamlara bilmem kaç tane araç satış garantisi vererek zor ikna etmişlerdi zaten.

    Ayrıca bizim millette artık birlik beraberlik falan yok kimse masal anlatmasın... Şimdi gidin bayiye yıl sonuna kadar araba yok sıraya girin derler. Başlarım volkswagene yaaa gider peugout alırım toyota alırım hyundai alırım benim ülkemi böyle aşağılayacak iftira atacak adama kuruş kazandırmam demiyoruz. İlla o passata binip gece müzik dinlerken instagrama atacaz...

    YanıtlaSil
  62. beyler biz halk olarak tepki koymadıkça devlet yapmadı devlette zaten tepkisiz tarzında yorumlar var yani her konuda devleti yalnız bırak bireysel tepkisizlikle sonuçlandır ondan sonra aradan sıyrıl bir noktada devlette halkı gözlemler halk nasıl olsa tınlamıyor diye o mekanızmada çoğunluğa göre hareket eder.bizim burda çok büyük bir tepki koymamız gerekiyor ben arabınızı yakın demiyorum yeni kasa almayı ver binme abi alma aldırma yazılı dahi olsa tepki ver kardeşim elin arabasına telefonuna bu kadarda bağlama kendini yarın benzer bir açıklamada apple'dan gelse aynı tepkiyi göster sen herşeyi devletten bekleme barış pınarı gibi haklı bir dava bile ekonomik baskı ile rafa kalkmak üzere harekat maraket yalan oldu duvarın diğer tarafı ne olacak yarın öbürsü gün çocuklarımız birilerinin taşeron ordusuylamı savaşacak

    YanıtlaSil
  63. sırf şu saçmalık yüzünden bile almam şu markayı ama burda laf geçirenlerin çoğu 500 lira daha ucuza bulacak yok şöyle dicek böyle dicek yine alacak o arabaları.

    YanıtlaSil
  64. 2014 yılına göre Vw Passat'ın en çok satıldığı Avrupa ülkesi ülkemiz olmuş. Bu yıllar itibariyle üç aşağı beş yukarı aynıdır.

    Ucuz iş gücü, teşvikler, vergi indirimleri, sürekli artan talep... Açmasınlar fabrikayı kendileri kaybederler.

    Ülke olarak güçlü bir ekonomimiz olsa bu durumda olmazdık. Bu sahtekar firmaya karşı hükümetin eli önünde bağlı. Yatırım için ses çıkartmıyorlar.

    YanıtlaSil
  65. Yerli ve milli tofas daha iyi . Tofas neyinize yetmiyor

    YanıtlaSil
  66. Ww Türkiye’de satışı yüksek olan bir marka kendi topuguna sıkar , 500 bind araba satıyor varsın olmasın ne olacak

    YanıtlaSil
  67. Önce düzgün araba yapinda sonra nazlanirsiniz

    https://www.youtube.com/watch?v=VQ_zs1qrENk&feature=youtu.be

    YanıtlaSil
  68. Hahahahah.Amerika'ya İsrail'e tek laf etmeyen,edemeyen adamlar onun sopasını görünce bize laf yapıyor.İnsanlar öldükçeymiş.

    YanıtlaSil
  69. çokta tın vosvos yıllardır burda üretim yapan fiat'da egea alırım daha iyi

    YanıtlaSil
  70. Clio dan golf7 ye geçmeyi düşünuyordum bu saatten sonra alırsam kanım kurusun megan ile yola devam edicem o halde renault en azından istihdam sağlıyor birçok konuda kullanıcı dostu

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..