Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Toyota'dan Yerli Otomobil Mesajı!!!

Sakarya'da hibrit ve benzinli motor versiyonlarıyla Corolla ve C-HR modellerini imal ediyor.Yerli otomobil konusunda herkesin farklı görüşü olduğu gibi Türkiye'de araç üreten markalarda olumlu-olumsuz farklı değerlendirmelere sahipler (önceden ve şimdi).Cuma günü tanıtılan yerli otomobille Toyota'nın mesajı hepimizi gülümsetti!





Türkiye’nin otomobili aramıza hoş geldin! başlığıyla Twitter'da mesaj yayınlayan Toyota Türkiye;  "Bu yolda emeği geçenlere teşekkürler" diyor..




Toyota'nın bu çıkışı bence  diğer rakiplerden farklı, anlamlı ve olması gereken şekildeydi.Toyota'yı alkışlıyorum..

Önceki yıllarda (internet/gazete arşivleri) yerli otomobille ilgili bazı yönetciler; yerli otomobil konusunun göründüğü kadar kolay bir iş olmadığı ve hatta ticari intihar edebileceği yönünde şeyler söylemişlerdi.

Kaynak; https://twitter.com/Toyota_Turkiye
http://www.milliyet.com.tr/ekonomi/koc-yerli-oto-intihar-olur-1695208
https://www.haberler.com/koc-un-yerli-otomobil-endisesi-3038233-haberi/

5 yorum:

  1. Adamsın TOYOTA!
    Aynı örnek davranışı Mercedes-Benz Türkiye'den de beklerdim

    YanıtlaSil
  2. Hyundai Türkiye'ninde Toyota gibi davranabileceğini bir an düşünmüştüm!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Editör bey çok haklısınız. MB 50 yıldır Hyundai 97 yılından bu yana Türkiye'de üretim yapıyor. Yerli araç üretim konusunda bize en yakın markalardı ama Toyota'nın yaptığı yaklaşımı MB ve Hyundai'den beklemek gerekirdi bu markalar yarı bizden sayılırdı. Bu örnek davranış en çok bu markalara yakışırdı ama her ikiside Toyota'nın gösterdiği örnek davranışı gösteremediler maalesef

      Sil
  3. Türkiye de Mercedes Benz Türk ve Hyundai'den başka bir çok uluslararası firma ve marka da var, onlardan da bir çıt çıkmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Editör bey ne Türkiye'ye yatırım yapan nede yatırım yapmayan hiçbir marka Toyota dışında "hoşgeldin" mesajı yayınlamadı. Toyota'nın gösterdiği adamlığı diğer markalardan da beklerdik. Ama hiçbiri Toyota'nın gösterdiği adamlığı gösteremediler maalesef hepsi Toyota gibi hoşgeldin mesajı yayınlasaydı da güzel ve tatlı bir rekabet izleyeseydik ama nerde ??

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..