Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni bir yarış, Avrupa'nın Kuzeyi'nden geliyor; CrossCar Junior, 2020 RallyX Nordic

Rallikros yarışlarının giriş seviyesinde konumlanan CrossCar Junior, 2020 RallyX Nordic yarışlarıyla beraber gerçekleştirilecek.Küçük yaştaki pilotların katılacağı yarış serisi rallikros pilotlarının da yetişmesini sağlayacak ayrıca üst sınıftaki araçlara geçişi kolaylaştıracak.






CrossCar / Crosskart sınıfının başarısını temel alan CrossCar Junior, rallycross'a uygun maliyetli bir giriş yolunu temsil ediyor ve hedeflenen Supercar yıldızlarına, yasal olarak yola çıkmadan önce  seviyeleri geçmeleri için  eşsiz bir fırsat sunuyor.




12 ila 16 yaş arasındaki rakipleri hedefleyen hafif (sürücü dahil 380 kg), arkadan çekişli Xtreme Junior makinesinin bakımı kolaydır ve devirleri sınırlı olan 600 cc dört zamanlı, dört silindirli motosiklet türevi motorundan 80 bhp üretir maksimum 9.300 dev / dakida. Maliyetleri minimumda tutarak, devir ve gücü artırarak "kıdemli" CrossCar / Crosskart sınıfında kullanım için kolayca dönüştürülebiliyor.





CrossCar Junior, RallyX Nordic'in diğer disiplinlerine - her zaman muhteşem, 600 bhp Supercars, ultra rekabetçi Supercar Lites sınıfı ve popüler CrossCar / Crosskart kategorisine katılacak - serinin 2020 takvimindeki sekiz turda, Dünya Şampiyonası'ndan 23/24 Mayıs'ta İsveç'te Höljes, 6/7 Haziran'da Danimarka'da Nysum'a, 25/26 Temmuz'da Norveç'in karizmatik Finnskogbanen pistine, 29/30 Ağustos'ta Finlandiya'da henüz teyit edilmemiş bir parkur ve 26'da İsveç Tierp Arena'ya / 27 Eylül  de gerçekleştirilecek.





“CrossCar Junior'ın gelecek yıl RallyX Nordic paketine katılacağını görmekten çok memnunuz,” diyerek konsepti İskandinavya'ya getiren ana oyunculardan Marko Jokinen  “Şimdiden mükemmel bir seri olacağı, büyük bir katkı  yapacağı hiç şüphem yok ve RallyX Nordic'in minimum giriş yaşını dört yıl düşürmek, pek çok gelecek vaat eden genç yeteneğe yol açacak diyor.





“RallyX Nordic faturasında olmak, serinin  TV yayını ve canlı yayın akışı sayesinde sponsorlar için harika bir görünürlük sunuyor.  Örneğin, 12 yaşındaki kaç kişi Timmy Hansen, Andreas Bakkerud ve Petter Solberg gibi aynı pistte yarıştığını iddia edebilir?


2020 RallyX İskandinav Takvimi 
  
23/24 Mayıs
      Yuvarlar 1/2
                 Höljes, İsveç

06/07 Haziran
      Yuvarlar 3/4
                 Nysum, Danimarka

25/26 Temmuz
      5/6. Turlar
                 Finnskogbanen, Norveç

29/30 Ağustos
      7. Tur
                 TBC, Finlandiya

26/27 Eylül
      Tur 8
                 Tierp Arena, İsveç


Kaynak;https://www.rallyx.se/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..