Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli ve 4x4 araçlar, üretim için gün sayıyor!!!BMC ve Heksagon'dan..

Ülkemizde zorlaşan mali tabloya rağmen mevcut seri üretimin yanında gelecek için planlar yapılmaya ve uygulanmaya devam ediyor. Bu planların ilk aşaması olan tasarımlar da gerçekleşirken ilgili kurumlardan tescil ediliyor.Bu konuda faal firmalardan BMC ve Heksagon'un 4x4 araçları dikkat çekiyor..






Mühendislik ve tasarım konusunda ülkemizin önde gelen firmalarından Heksagon ile gittikçe büyüyen ve otomotiv, savunma konularında faaliyet gösteren BMC'nin,
 4x4 zırhlı araçları şaşılacak şekilde birbirine çok benziyor!





Bu durum,  ortak bir çalışma yada BMC içinde yapıılmış bir proje olasılığını akla getiriyor.





Yerli otomobille gündemde olan tasarım firması Pininfarina'nın, 1989 - 1999 tarihlerinde imal edilen Peugeot 605 ile 1987 ile 1998 arasında üretilen Alfa Romeo 164 tasarımları gibi birbirine benziyor!



İki aracın tescil tarihi, 2017'nin  farklı ayları.



Resimlerde görülenler gibi 4x4,zırhlı SUV tipi araçlar,  sivil SUV modeller gibi günün çizgilerine yakın gidebiliyorlar, (Camların arkaya doğru gittikçe incelmesi gibi) Range Rover Evoque örneği!




 Üst resimde  BMC 'nin aracı, alltaki fotoğrafta ise Heksagon'un tasarımı görülüyor.








Kaynak; Türk Patent ve Marka Kurumu
https://www.hexagonstudio.com.tr/
https://www.bmc.com.tr/

1 yorum:

  1. hexagonstudio Karsan a v1 taksi konseptini çizen firma. BMC ye bu tasarımı satmışlar belli ki. Kendilerinin de böyle bir zırhlı üretme planı var mıdır acaba?

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..