Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Renault Clio V Türkiye yollarında, 1990'da Renault 5'in yerine gelmişti

Renault'nun en çok satan dünya  modeli; 1.0L, 1.3L benzinli ve 1.5L dizel motorlarıyla beraber, Avrupa ve Türkiye’de B-HB segmentinin lideri olarak artık çok daha teknolojik ve çekici.Yeni Clio, dinamik sürüş becerisi, yol tutuşu, yüksek teknolojileri ve tasarımdan üretime kadar kalitesi ile bugüne kadarki “en iyi Clio “olarak öne çıkıyor.





Türkiye’nin en çok satılan model sıralamasında 2. sırada* yer alan Clio, yeni neslinde tasarım genetiğini korurken daha kaslı ve dinamik bir görünüme kavuşuyor. Yeni Clio’nun tasarımına dinamizm ve sportif bir görünüm kazandıran ayrıntılar modelin aerodinamik performansını arttırırken daha iyi ses yalıtımına katkıda bulunuyor. İttifak tarafından geliştirilen yeni CMF-B platform sayesinde segmentinde benzersiz iç hacim ve konfora sahip. 





Yeni Clio’nun iç mekanında ise, daha güçlü bir teknolojik donanım ve daha sofistike yepyeni bir tasarım ile yüksek kalite ilk bakışta göze çarpıyor. Yeni Clio bünyesinde yüksek teknolojler barındırıyor: 9.3’’ dikey tablet ekran, Multisense Sürüş Deneyim Teknolojisi, Auto-hold fonksiyonlu elektrikli park freni B HB segmentinde ilk kez Renault Clio ile birlikte pazara sunulan özellikler arasında yer alıyor. Ayrıca Yeni Clio’nun 391 litre hacimli (dizel versiyonlarda 366 litre) bagajı segmentinin en iyisi olarak öne çıkıyor. 






Renault ürün gamında ilk kez Yeni Clio’da kullanılan 360° kuş bakışı kameranın yanı sıra Smart Cockpit, Eller Serbest Park Destek Sistemi, kablosuz şarj, akıllı telefon ekran yansıtma özelliği, 7’’ kişiselleştirilebilir sürücü ekranı ise bir üst segmente ait özellikler olarak dikkat çekiyor. 





Yeni Clio, Euro NCAP testinden elde ettiği 5 yıldız ile mükemmel güvenlik seviyesi sunarak beşinci neslinde de çağa uyum sağlama geleneğini sürdürüyor. Yeni Clio, ADAS (Sürüşe Yardımcı Destek Sistemleri) sistemi ile en üst seviyede güvenlik ve konfor sunuyor. Şerit takip sistemi, aktif acil fren destek sistemi, otomatik uzun/kısa farlar, trafik işaretlerini tanıma sistemi gibi özellikler sürüş güvenliğini artırıyor. 





1.0 SCe, 1.0 TCe ve 1.3 TCe benzinli motorları da ürün gamına ekleyen Yeni Clio, Türkiye’de yeni nesil dört benzinli ve iki dizel olmak üzere zengin bir motor seçeneği ile müşterilerin beğenisine sunuluyor. (Benzinli manuel: 1.0 SCe 72 bg, Turbo 1.0 TCe 100 bg / Benzinli otomatik: Turbo 1.0 TCe X-Tronic 100 bg ve Turbo 1.3 TCe EDC 130 bg / Dizel manuel: 1.5 Blue dCi 85 bg ve 1.5 Blue dCi 115 bg). 


Mercan Turuncu ve Demir Mavi, Yeni Clio’nun lansman renkleri arasında yer alıyor. Mercan Turuncu ve Boğaz Mavisi ilk kez Yeni Clio’da kullanılan yepyeni renkler olarak öne çıkıyor. Yeni Clio, Türkiye’de Joy, Touch ve Icon olmak üzere üç donanım seviyesi ile 111.000 TL’den başlayan fiyatlarla 12 Şubat 2020 tarihinden itibaren satışa sunuluyor. Ayrıca e-ticaret online satış ile 300 müşteri, Yeni Clio’yu pazara sunulmadan önce özel fırsatlarla satın alma ayrıcalığına sahip oluyor. 





Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş: “B segmenti toplam pazardan aldığı yüzde 25 pay ile B segmenti Türkiye’nin 2. büyük segmenti, B HB alt segmenti ise yüzde 13,5 pay ile 3. büyük alt segmenti olma özelliği taşıyor. Clio, B HB segmentinden elde ettiği yüzde 46 pay ve en yakın rakibinden yaklaşık 4 kat fazla satış rakamı* ile bu segmentin lideri konumunda yer alıyor. Türkiye’nin en çok satılan 2. modeli olan Clio’nun 5. nesli olan Yeni Clio’yu müşterilerimizle buluşturuyor olmanın heyecanını yaşıyoruz. Yeni Clio’nun Türkiye’de OYAK Renault Fabrikaları’nda üretilmesi ve dünyaya ülkemizden ihraç edilmesi bizim için ayrıca gurur vesilesi. Yeni Clio, yenilenen kaslı tasarımı, yüksek teknolojileri, kalitesi ve bir üst segmente ait özellikleri ile segmentinin referans modeli olmayı sürdürecektir. “Clio’ların en iyisi” Yeni Clio ile segment liderliğimizi pekiştirmeyi hedefliyoruz.” dedi. 


Daha modern ve dinamik tasarım 
Modern ve dinamik bir tasarıma sahip Yeni Clio, bir önceki neslin ana hatlarını taşıyor. Model, bir yandan şık görünümünü korurken, diğer yandan etkileyici tarzıyla öne çıkıyor. Kaput üzerindeki çizgiler, modele daha kaslı bir görünüm kazandırıyor. 
İttifak tarafından geliştirilen yeni CMF-B platform sayesinde Yeni Clio, segmentinde benzersiz iç hacim ve konfor sunuyor. İlk defa bir Clio’da ön çamurluklarda yer alan rüzgarlıklar, sürtünmeyi azaltıyor ve aerodinamik performansı artırıyor. Buna ek olarak yakıt tüketimini de azaltan rüzgarlıklar, Yeni Clio’nun tasarımına dinamizm ve sportif bir görünüm kazandırıyor.






Yeni Clio’nun karoserisi, aerodinamizmini ve sportif görünümünü artırmak için 48 milimetre alçaltıldı (yükseklik 1440 mm). 17 inç tekerlekler (versiyona göre) ise aracın dinamik duruşuna katkı sağlıyor. Köpekbalığı anten, full LED farlar ve yan camların çevresindeki krom detaylar, Yeni Clio’nun modern tarzına katkı sağlıyor ve iç mekanda olduğu gibi dış tasarımda da kalite algısını artırıyor.

İlk donanım seviyesinden itibaren full LED olarak sunulan C şeklindeki ön farlar, modele daha çekici bir görünüm kazandırıyor.

Kaliteli iç mekan ve teknolojik yenilikler

Yeni Clio’nun iç tasarımında kalite algısı ve sürüş ergonomisine ayrı bir özen gösterildi. İç mekan; yüksek kaliteli malzemeler, yumuşak dokuya sahip ön panel, kapı panelleri ve orta konsol çerçevesi ile kalite algısı açısından boyut değiştiriyor. 

Geniş alan sunmak için daha kompakt hale getirilen tamamen yenilenen sürücü odaklı “Akıllı Kabin-Smart Cockpit”, çok daha fazla teknoloji barındırıyor. Yeni Clio, geleneksel kadranların yerine ilk kez kişiselleştirilebilir TFT sürücü ekranı ile sunuluyor. Üst segment modellerden alınan teknoloji ile 7 ila 10 inç büyüklüğündeki TFT ekran, sürüş deneyimini kişiselleştirme imkanı sunuyor. 9,3’’ multimedya, sınıfının en büyük ekranı olarak öne çıkıyor. Bir tablet gibi kullanımı kolay ve çözünürlüğü yüksek olan ekrandan, yeni multimedya sistemi EASY LINK, navigasyon, MULTI-SENSE ve Sürüşe Yardımcı Destek Sistemleri (ADAS) ayarları kolaylıkla yapılabiliyor.
MULTISENSE’te 3 farklı sürüş modu yer alıyor: Eco, Sport, Mysense. İç mekan, orta konsol ve ön panel üzerindeki havalandırma çizgisine ait renklerin yanı sıra Multisense ile gelen 8 farklı ambiyans seçeneği sayesinde, tamamen kişisel tercihe göre düzenlenebiliyor.

Yeni Clio’nun direksiyonunda sürüş keyfini iyileştirmek adına tüm detaylar düşünüldü. Önceki nesile kıyasla daha kompakt bir hava yastığı kullanılarak, direksiyona daha şık ve rafine bir tarz kazandırıldı. Yeni direksiyon sayesinde sürüş ekranının görülebilmesi kolaylaşıyor. Dişli oranının 15,2’den 14,4’e indirilmesi sayesinde direksiyonun daha hassas ve daha kolay yönlendirilmesi sağlanarak sürücünün direksiyon hakimiyeti artırılıyor. 

Yeni Clio’nun koltukları ise iç mekandaki yüksek kalite algısına katkıda bulunuyor. Daha geniş ve yolcuyu kavrayan koltuklar, seyahat edenlerin oturma pozisyonunu destekliyor. Koltukların yarı yumuşak kaplamalarının boşluklu yapısı, arkadaki yolcular için diz mesafesini önemli ölçüde artırırken, virgül şeklindeki daha ince koltuk başları ise sürücünün arkayı görmesini kolaylaştırıyor. 

Yeni Clio’nun bagaj hacmi 391 litreye ulaşırken, iç saklama hacmindeki 26 litrelik artış segmentindeki en yüksek seviyeyi işaret ediyor. 


Renault EASY DRIVE: Üst segmente ait sürüş destek sistemleri
Yeni Clio, Euro NCAP testinden elde ettiği 5 yıldız ile mükemmel güvenlik seviyesi sunarak 5. neslinde de çağa uyum sağlama geleneğini sürdürüyor. Yeni Clio, yeni Euro NCAP testinden segmentinde 5 yıldızı elde eden ilk model olmasının yanı sıra Euro NCAP tarafından 2019’da test edilen otomobiller arasında en güvenli süpermini seçildi.

Yeni Clio, sürüşü kolaylaştırmak, güvenliği artırmak ve daha konforlu seyahat için üst seviye sürüş destek sistemleri sunuyor. Sürüş, Park ve Güvenlik olarak üç başlıkta toplanan sürüş destek sistemleri arasında Aktif Acil Fren Destek Sistemi, Hız Uyarılı Trafik İşaretleri Tanıma Sistemi, Şerit Takip Sistemi, Eller Serbest Park Destek Sistemi, Auto-hold Fonksiyonlu Elektrikli Park Freni, Otomatik Uzun/Kısa Farlar Yeni Clio’da öne çıkan güvenlik donanımları olarak öne çıkıyor. 

Yeni Clio’da bulunan 360° kuş bakışı kamera, aktif acil fren destek sistemi, Renault ürün gamında ilk kez kullanılan yeni sürüş destek sistemleri olarak göze çarpıyor.




Yeni nesil zengin motor yelpazesi 

Yeni Clio, Türkiye’de 72 ile 130 bg arasında değişen güç ile eksiksiz bir motor ürün gamına sahip. En son teknolojilerle sunulan bu yeni nesil benzinli ve dizel motorlar, yürürlükteki en güncel standartlara uygun tüketim ve emisyon değerlerine sahip.


Benzinli motorlar 

1.0 SCe 72: Satın alma ve kullanımda ekonomik - manuel
Bu motor, ekonomik bir şehir içi kullanıma yönelik bir otomobili arayan müşteriler için, 1.0 SCe (3 silindir atmosferik) ideal tercih olarak öne çıkıyor. 5 vitesli manuel vites kutusu ve 72 bg güç ile (95 Nm tork) son derece yumuşak bir sürüş konforu sunuyor.

1.0 TCe 100: Benzersiz çok yönlülük – manuel ve otomatik
TCe 100 ilk olarak Yeni Clio’da 5 vitesli manuel vites kutusu ve en yeni nesil X-TRONIC otomatik vites kutusu ile birlikte sunuluyor. 

Renault ürün gamına yeni eklenen 1.0 TCe (3 silindirli turbokompresör), İttifak sinerjisinin en yeni motoru. 100 bg ve 160 Nm ile bu yeni nesil motor, kendisinden önceki TCe 90 versiyona kıyasla 10 bg ve 20 Nm daha güçlü olmakla birlikte CO2 emisyon seviyesi de daha düşük. Ayrıca, düşük devirlerden itibaren daha canlı kalkışa destek olan tork artışı ile en üst seviyede sürüş keyfi sunuyor.

Bu motor, sürekli ve kesintisiz güç aktarımı sağlayan X-Tronic otomatik vites kutusu ile birleştiğinde, daha yüksek hızlanma performansı ve ideal yakıt tüketimi sunarak mükemmel bir sürüş deneyimi sağlıyor.


1.3 TCe 130 bg: Maksimum sürüş keyfi - otomatik 
Captur, Megane ve Kadjar modelleri ile kendini kanıtlayan 1.3 TCe motor, bu kez Yeni Clio ile birlikte sunuluyor. 130 bg ve 240 Nm tork ile 7 ileri EDC otomatik vites kutusuna sahip bu motor, Yeni Clio motor ürün gamında 1.2 benzinli motorun yerini alacak. Yeni Clio’nun tüm dinamik özelliklerini barındıran bu yeni nesil motor, her koşulda heyecan verici bir sürüş deneyimi sağlıyor. Çift kavramalı EDC vites kutusu, sürüşü daha esnek ve keyifli hale getirirken diğer yandan CO2 emisyon miktarını azaltıyor. 
Bütün benzinli motorlar Yeni Clio’da ilk kez kullanılıyor.


Dizel Motorlar

Yeni nesil dizel motorlar 1.5 Blue dCi 85 ve 115bg - manuel
Yeni Clio, uzun mesafe kullanımlar için adapte edilmiş 1.5 Blue dCi dizel motor seçenekleri ile birlikte sunuyor. Bu motor, azot oksitler (NOx) için en verimli olacak şekilde planlanmış katalitik indirgeme sisteminin (SCR) entegrasyonu sayesinde yeni emisyon standartlarına göre adapte edildi ve geliştirildi. Dizel seçeneği, yalın bir sürüş için 85 bg / 220 Nm ve daha dinamik bir sürüş için 115 bg / 260 Nm olmak üzere iki versiyon olarak sunuluyor. Yeni Clio Blue dCi, 110 km/s hızının üzerine çıkıldığında motor devrini düşüren altı ileri manuel vites kutusu ve segmentinin en iyisi olan aerodinamiği sayesinde uzun yol sürüşlerinde verimli.





Kalite Yeni Clio’nun kalbinde!
Yeni Clio, Renault Grubu bünyesindeki en optimum tasarım için yenilenen kalite proseslerinin ürünü olarak öne çıkıyor. 

Aracın genel kalitesini geliştirmek için yeni teknolojiler kullanıldı ve kalite güvence süreci de geliştirildi. Sürüş güvenliği ile ilgili olarak, yaklaşık 1,5 milyon kilometre test sürüşü gerçekleştirildi. 


Clio efsanesi
1990 yılında lanse edilen ve bugüne kadar 15 milyon satış adedine ulaşan Clio, Türkiye’de de ulaştığı satış rakamları ile efsane bir model olmayı başardı. Türkiye pazarına ilk olarak 1995 yılında giren Clio, 300 binin üzerinde satış adedi kaydetti. 

Renault’nun yeni tasarım dilinin öncü modeli olan 4. nesil Clio ise Türkiye’de pazara girdiği 2012 yılından bu yana 185 bin 731 satış adedine ulaşarak segmentinde en çok satılan model oldu. 2012 yılından bu yana Türkiye’nin en çok tercih edilen ilk 3 modeli arasında yer alan Clio IV, 2019 yılını ise 24 bin 213 satış adedi ile Türkiye model sıralamasında 2. sırada tamamladı.

Fiyatlandırma
1.0 SCe 72 bg Benzin 5 ileri manuel Joy 111.000 TL

1.0 TCe 100 bg Benzin 5 ileri manuel Touch 118.000 TL
1.0 TCe 100 bg Benzin CVT Icon 140.500 TL
1.3 TCe 130 bg Benzin EDC Icon 154.900 TL

1.5 Blue dCi 85 bg Dizel 6 ileri manuel Joy 140.900 TL
1.5 Blue dCi 115 bg Dizel 6 ileri manuel Icon 159.400 TL

119 yorum:

  1. b segmenti, 1.0 motorlu manuel boşlayn paketli reno 110.000TL evet 110.000TL , bir asgari ücretlinin yemeden içmeden 47 ay çalışması demek. karşılığı gitmeyen,benzinli çok yakan, hiçbir ekstrası olmayan opak beyaz boyalı metal parçası..

    birde bu araç yerli üretim diye en uygunu..

    YanıtlaSil
  2. Dizel orta paket 150 bin lira.

    YanıtlaSil
  3. Esas aşağıdaki fiyat tablosuna bakın da ikinci el fiyatları gibi boş şeyleri kendinize dert etmeyi bırakın:

    1.0 SCe 72 bg Joy 64.290 TL + Vergiler (45.710 TL)

    1.0 TCe 100 bg Touch 68.966 TL + Vergiler (49.034 TL)

    1.0 TCe 100 bg Icon 74.576 TL + Vergiler (57.424 TL)

    1.0 TCe 100 bg Joy 68.966 TL + Vergiler (49.034 TL)

    1.0 TCe 100 bg CVT Touch 74.294 TL + Vergiler (57.206 TL)

    1.0 TCe 100 bg CVT Icon 79.379 TL + Vergiler (61.121 TL)

    1.3 TCe 130 bg Icon 87.514 TL + Vergiler (67.389 TL)

    1.5 Blue dCi 85 bg Dizel Joy 79.605 TL + Vergiler (61.295 TL)

    1.5 Blue dCi 115 bg Touch 84.689 TL + Vergiler (65.211 TL)

    1.5 Blue dCi 115 bg Icon 90.056 TL + Vergiler (69.344 TL)

    Avrupa'da sadece KDV var, ÖTV yok.

    * * *

    Sadece KDV olsa fiyatlar şöyle olurdu:

    1.0 SCe 72 bg Joy 75.862 TL

    1.0 TCe 100 bg Touch 81.380 TL

    1.0 TCe 100 bg Icon 87.999 TL

    1.0 TCe 100 bg Joy 81.380 TL

    1.0 TCe 100 bg CVT Touch 87.662 TL

    1.0 TCe 100 bg CVT Icon 93.667 TL

    1.3 TCe 130 bg Icon 103.266 TL

    1.5 Blue dCi 85 bg Dizel Joy 93.933 TL

    1.5 Blue dCi 115 bg Touch 99.933 TL

    1.5 Blue dCi 115 bg Icon 106.266 TL

    * * *

    Hiç asgari ücret muhabbeti yapmayacağım.

    Aylık geliri net 5000 TL olan bir işçi veya memuru ele alalım.

    131.500 TL'lik modeli gözüne kestirmiş olsun. Elinde de 70.000TL değerinde bir aracı olsun, ama hiç birikimi olmasın.

    61.500 TL'lik taşıt alım kredisi çekecek. Piyasadaki en düşük oran %1 faizle 5 yıl boyunca her ay 1444TL taksit ödeyecek.

    Bu arkadaşın her yıl ödeyeceği gelir vergisi 15.720TL. Tabi yıldan yıla artacak bu, ama aynı varsayalım.

    Zaten 57.206 TL otomobili alırken vergi vermişti. Taksidi bitene kadar ödeyeceği gelir vergisi de 78.600 TL.

    Bu arkadaş her şeyi göze aldı. Girdi borca aldı arabayı. Yılda 20.000 km yaptı. 100km'de ortalama 8.5 litre yaktı, litresi 7TL'den benzin aldı 5 yıl içerisinde de 39.666 TL civarında vergiyi akaryakıt için ödedi.

    5 yıllık Motorlu Taşıtlar Vergisi de toplam 4236 TL diyelim.

    5 yılda 78.600 TL gelir vergisi verecek bu vatandaş üstüne 57.206 TL araç için ÖTV ve KDV, 39.666 TL akaryakıt için vergi, 4236TL de MTV olmak üzere sırf araç ve yakıtı için 101.108 TL vergi ödedi.

    YanıtlaSil
  4. 2010 yılında aldığım Fiorino ile öleceğim herhalde. Son arabam olduğunu artık biliyorum.

    YanıtlaSil
  5. Bunu gören Clio4 sahipleri ilanlarını düzenleyerek fiyatlarına +15 bin daha eklediler..

    YanıtlaSil
  6. Icon pakette şerit takip uyarısı ve fren yardımcısı var ama ACC yok. Araçta donanım var, tuş takımı artı yazılım koyulsa ACC gelmiş olacak.

    İleride 3-4K üstüne koyar sürüş bilmem ne paketi diye satarlar. Bunu yapan firmalara ayar oluyorum.

    YanıtlaSil
  7. herkes clio 100 bin vs ağız eğmiş ama peki 100 bine ne almayı düşünüyorsunuz? eli yüzü düzgün, dolu paket orta sınıf arabalar 300 bin lira ondan haber verin.

    YanıtlaSil
  8. Fiyatlar pahalı değil bence. Bizim paramız çul oldu son 2 senede. Üstüne bir de arabanın değeri kadar vergi koy. 5 senede tdi dsg highline passat parası bir clio etmez oldu. 90'larda yaşayanlar bunları iyi hatırlar. 3.5 milyara doğan slx alıp 7 milyara satmıştı babam bir sene sonra. 3 sene sonra 300 k ya clio alırsak şaşırmam.

    YanıtlaSil
  9. Dizelde otomatik olmaması satışları düşürür.

    YanıtlaSil
  10. Bu araba 110.000 TL ise benim aracım 80.000 TL clio 3 night day 2012 1.5 dci

    YanıtlaSil
  11. Captur ne zaman satışa çıkacak bilgisi olan var mı

    YanıtlaSil
  12. 1.3 olanını düşünebilirim.

    YanıtlaSil
  13. 111 bin liraya bomboş manuel clio. Şaka gibi.

    YanıtlaSil
  14. Peugeot 2008'in fiyatlarını görünce Clio baya uyguna gelmiş görünüyor. Teknoloji olarak dolu dolu bir araba. Şubatta beklediğim Golf gelmezse düşünebilirim.

    YanıtlaSil
  15. Clio'ya 100.000tl bayılmak da ne bileyim ya...

    YanıtlaSil
  16. 1.0 TCe 100 bg Benzin CVT Icon 140.500 TL
    fiyatı yüksek olmasa çok iyi seçenek.
    reno da cvt ye geçti. bu şanzımandan ölü hissini kaldırsalar bütün şanzımanları siler atar.

    YanıtlaSil
  17. Demekki yerli ve milli arabamiz piyasaya bu yil çıksa 100 bin liranin uzerinde olacak. Maşallah barekallah.

    YanıtlaSil
  18. Sene sonu en çok satan arabalar listesinin başında yine fiat egea:))

    YanıtlaSil
  19. 2016 model 2017 çıkışlı makyajlı kasa Clio icon 1.5 dCi 90HP aracım var. Daha 22.000km olmadı.

    Şimdi eşdeğer Clio almak istediğim zaman. Elimdekini 90-95.000TL'ye satsam üzerine 65-70.000TL daha koymam lazım aynı aracın yenisini almak için. Ya da ikinci eldeki çakallar gibi yeni kasanın 30bin TL altını yani 130.000TL yazmam lazım aracımın fiyatını.

    Elimdeki dizel Clio'mun kıymetini bilip posası çıkana kadar kullanacağım sanırım. Sıfır araç almak hep içimde bir ukde olarak kalacak.

    YanıtlaSil
  20. Maliyeti 30 bin arabanın normal vergilerlerle 50 bin ,hükümet 110 bine satıyor 60 bin haybeden indiriyor cebe ,sen günde 15 saat eşşek gibi çalış 2000 tl ye ayda ,oda ev kirasına suya eletrike doğalgaza sonra 1 ay aç gez.

    YanıtlaSil
  21. Illa sıfır diye clio gibi araca bu kadar yüksek parayı özellikle de benzinli olanına vermem.



    Halihazırda 5 yıllık Clio 4 dci kullanıcısiyim. Kalite ve tokluk anlamında tatmin etmese de yakıtı çok tasarruflu ve torku çekişi şahane.



    130 falan Clio ya vereceğime 2, 3 yaşında golf tsi alırım ya da dizel megane alırım şahsen.

    YanıtlaSil
  22. yalnız 115 lik Clio Dizel yazılımla birlikte çok güzel bir şaka makinası olabilir

    YanıtlaSil
  23. 1.0 100 bg x tronic 118.000

    Polo da boyle arac varmi

    YanıtlaSil
  24. fiyatı poloyla aynı seviyeye gelmiş. liste fiyatından indirim yapacaklardır herhalde.

    YanıtlaSil
  25. 208 yıl sonu gelecekte Corsa ve yaris ne zaman gelir bilgisi olan var mı

    YanıtlaSil
  26. Maalesef beklentimin üzerinde fiyatla geldi. Gerçi Clio 4'un güncel fiyatları da iyice artmış.



    Fiyatlandirmadan Renault-Mais'in 1.0 atmosferik motoru saymak istemediği gözüküyor. Yine 1.0 turbo CVT Touch paketi de ÖTV kurbanı olmuş gözüküyor.



    Araba güzel. EuroNCAP'tan Süper mini kategorisinde Audi A1 ile en yüksek notu almış. Rakibi 208 ise 4 yıldız da kalmış (sürücü ve yolcu da pek geride değil ama). Kişisel olarak üst sınıf kullanilmis arac almaktan yanayım. Eninde sonunda birilerinin yeni araç alması gerek ve bizler de bu fiyatlara yavaş yavaş alışacağız. Fakat nasıl alacağız orası meçhul.

    YanıtlaSil
  27. Touch paket bugün alınsa seneye 140 civarına ikinci ele konur. Zamanında 1.0 tsi ibiza 76bindi askere giderken alamadım. Aradan bir yıl geçti 95e çıkardılar fiyatı. Günümüz aldın aldın almadin yaya kaldın devri.

    YanıtlaSil
  28. lansman fiyatiydi indirimiydi oyak askeri personel indirimi derken 1.0tce 100bg manuel vites touch paket 118.000tl olan clioyu sokaklarda cok gorecegiz. sifir araca yatirim yapmak isteyenler icin yeni octavia gelene kadar cok mantikli bir secenek. piyasa boyle giderse zarar ettirmek yerine iki yil sonra millet 150ye satmaya calisir.

    YanıtlaSil
  29. gerçekten yeni clio muhteşem keşke ülkemizin ekonomisi ve yönetimi çöp olmasada 60-70bin birime alabilsek şunları.

    10.000 eurodan başlıyor en ucuz clio 1.0 boş
    1.5dcı motor otomatik en dolusuda 15bin
    gayet uygun fiyatlar o kadar teknolojiye ve tasarıma.
    Tabi bizim asgari ücret 450euro birde vergi dayanmasından işimiz zor https://www.renault.de/aktuelle-angebote.html

    YanıtlaSil
  30. Golfe 200k istenince yuh diyorduk bi de 😂

    YanıtlaSil
  31. Ben çok beğendim eski 2019 clio 4 lerde yalıtım artmıştı epey acaba clio 5 ile aralarında nasıl bir fark var

    YanıtlaSil
  32. Ben şahsen clio yu sevmezdim ama bu rs line ' a bayıldım motor olsun tasarim olsun

    YanıtlaSil
  33. Clio5 2020 yılının b sınıfında en çok satan arabası olacaktır. Büyük ihtimal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o biraz zor. anca filoya satar. peugeot208 ve corsa clio nun elini alıp götürecek. saçma sapan şanzımanlarla uğraşadursunlar. Opel ve Peugeot ta taş gibi tam otomatik şanzıman var. yeni clio tam bir hayal kırıklığı olmuş...

      Sil
  34. Van damme duruşu güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  35. Motor seçenekleri olsun, tasarım olsun, donanım olsun çok iyi olmuş. Gerçekten şu an Megane’ı gereksiz kılıyor 🤔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada clio 4 lerin direksiyonu çok netti buda öyle muhtemelen clio 4 lerde ki 9 inch lik opsiyon ekranda fena duruyor şafak

      Sil
    2. Megane 4 sizce ne zaman makyajlanır?

      Sil
    3. 2023 de makyajlanacak

      Sil
    4. Ama Megane'ı gereksiz kılıyorsa insanlar neden Megane 4 alsın ki?

      Sil
    5. O zaman neden herkes talisman yerine megane alsın ki

      Sil
    6. Fiesta 113 Clio 111 den başlıyor hangisini tavsiye edersiniz yada siz olsanız hangisini alirdiniz



      Sil
  36. ben clioyu çok severim yeni kasası güzel olmuş

    YanıtlaSil
  37. 2 clio yerine 1 megane hb 1 clio yapsaydanız!

    YanıtlaSil
  38. B segmenti savaş alanı olacak bu sene.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim bol bol Clio 4 stoklamışlardır bu nedenle. Fransa haliyle öncelikli olarak çok daha büyük olan Avrupa pazarını düşünüyor. O nedenle de EDC'nin gelmesi biraz daha sürecek. O da gelirse tabi. Doğrudan otomatik hibrit modeli dizel yerine piyasaya sürmek gibi bir çılgınlık yapabilirler.

      Sil
    2. Gerçi insanları benzine itmeye de çalışıyor olabilirler yavaştan zira bir aydır dizel Clio fiyatı yok sitede.

      Sil
  39. Megane nın kardeşi gibi bir şeyi olmuş.

    YanıtlaSil
  40. Polo ya kafa tutar olmuş bence


    YanıtlaSil
  41. 160 bin liraya clio.. Dünya bizi kıskanmaya devam ediyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. b segmenti arabaya 160.000 vermek ne bilim deliliktir

      Sil
    2. işte klasik Türkiye gerçeği kimse itiraz etmediği için bir araba dolusu vergi ödemeye herkes ne kadar gönüllü oluyor... Bence az bile 1,6 motorların ötv sinin bence yüzde 300 olması lazım

      Sil
  42. 10 sene sonra alabiliriz diye düşünüyorum


    YanıtlaSil
  43. bence corsadan daha iyi clio ama peugeot 208 ile ölümüne kapışır bizim milletimiz almadan satmayı düşünüdügü için de 2.el piyasası daha iyi deyip clio dan yana tercihini kullanır bir çogu


    YanıtlaSil
  44. Peugeot 2008 daha iyi ve ucuz bundan


    YanıtlaSil
  45. Clio bu sene b segmentini domine edecek gibi dediğiniz rakiplerin fiyatlandırması yarışın akıbetini belirleyecek. Benim fikrim fiyat konusunda çok daha yukarı olacakları yönünde özellikle otomatik araçların.


    YanıtlaSil
  46. Clio çok sevdiğim bir araç, Clio4'ü uzun süre kullandım.Motor ve şanzıman iyiydi, sorun yaşamamıştım.Ama gel gelelim iç malzeme kalitesi, sert malzeme olayını da geçtim; A sütunu bildiğimiz uvuz inşaat köpüğünden yapılmıştı, çok sıkmadan tuttuğunuzda bile içine geçiyordu.Klima tuşları çok oynaktı, sanki Çin malı gibi.. Umarım bunlarda düzelmiştir..



    YanıtlaSil
  47. Clionun direksiyon hassasiyeti lastik yanaklarının inceliğinden dolayı kafası yılan gibi oynuyor

    YanıtlaSil
  48. Bu arada Renault tüm modellerde...Kontak anahtarınıda opsiyon olarak eklemiş..Bilginize::::))))

    YanıtlaSil
  49. En dolu clio 160 bin birim 😂😂şaka gibi

    YanıtlaSil
  50. 1.0’daki cvt nissanlarda çok can yaktı, umarım geliştirme olmuştur. 1.3’ü niye 160bg ile satmıyorlar, anlam veremiyorum. 1330cc olduğu için bir üst vergi dilimine giriyor, 1678₺ mtv. Fren gücüne pek etki etmese de sadece İcon’da arkaların disk olması da renonun ayıbı. Artık grandtour yok yeni kasayla.

    YanıtlaSil
  51. Millet bunu almaz 2. El golf alır o daha iyi ya 😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Golfün kronik sorunlarindan haberin yok herhalde



      Sil
    2. Ben golfçu degilim nefret ediyorum


      Sil
  52. Bu araba yine tutar, şekli şemali güzel, az yakıyor, kabin hacmi yeterli, fiyata gelince zaten ucuz araba yok, sonuç: alınabilir.


    YanıtlaSil
  53. Clio 4 icona 2 yıl bindim sattım clio 2 aldım 1 yıldır biniyorum. Nasip olursa bu rs line 130 luk tan alacağım. Clio candır gerisi heyecandır. O kadar.


    YanıtlaSil
  54. Clio 4'üm var ve oturma pozisyonunun yüksekte olduğuna katılıyorum. En aşağıda sürüyorum ve koltuğu 1-2 tık daha aşağı indirmek isterdim. Diğer kullandığım arabalarda en aşağıda kullanmıyorum. Clio 4'ün en büyük eksileri konforsuzluğu ve trim-rüzgar sesleriydi. Onlar giderilmiş mi merak ettim. Ayrıca CVT şanzıman nedir ya rezillik resmen...


    YanıtlaSil
  55. Şu clio B segmentteki en dar araç. Millet neden alıyor anlamıyorum.


    YanıtlaSil
  56. Öndeki baklavayı artık değiştirsinler . Hiç güzel durmuyor.


    YanıtlaSil
  57. Fiyatlardan şikayetçi olanlar araba almasın kaynak elde edemeyen devlet indirime vergi indirimine gidecektir üretmeden kazanan devlet bunu iyi kullanıyor

    YanıtlaSil
  58. 159.000 liraya iyi bir
    C kasa Mercedes, Audi A3 yada 3 kasa BMW düşünürüm... Clio nedir 😂😂😂

    YanıtlaSil
  59. Clio 4 daha alınası daha iyi duruyor

    YanıtlaSil
  60. Renault sevdiğim bir markadır fakat 154bin tl yi clioya vermem kesinlikle. Direk gider 2008 alırım

    YanıtlaSil
  61. Reno sert araba. B segmenti sedan araç Clio yerine B segmenti Suv alıp konfora adım atmak isabetli bir tercih olacaktır. Pejo 2008 muhteşem araç olmuş. 1.olacaktır 2020'de


    YanıtlaSil
  62. Yeni gelecek olan, Pejo 208 ve Opel corsa çok daha güzel.


    YanıtlaSil
  63. Büyük ızgara akımına kapılmayan bir marka, Genesis e baktığımızda bile devasa denebilecek ızgaralarla piyasaya çıkıyor, mercedes ve audio, bentley ve RR bu ızgara çekiciliğini hep kullanıyordu, Bmw aşırı derecede büyük böbrekler yaptı, reno da ise ön kısım daha çok elektrikli araçlar gibi :D


    YanıtlaSil
  64. Yeni 208, Yeni Yaris, Yeni Fiesta, Yeni Corsa arasına katılan yeni bir rakip daha Clio'da sınıfındaki diğer marka araçlar gibi başarılı fakat çok farklı bir yenilik yok

    YanıtlaSil
  65. Iç kabinde ses yalıtımı çok önemli. Otoyolda ses rahatsız etmemeli ve müzik dinleyebilmeliyiz. Motoru 1200 cc den kuçukse, türboluysa almam. Tavan 150 veya ustü yuksek oturumlu koltuk suspansiyon kasislerde hoplatmamali.

    YanıtlaSil
  66. Clio5 2020 yılının b sınıfında en çok satan arabası olacaktır. Büyük ihtimal

    YanıtlaSil
  67. Yazık günah bu paralar nedir öyle yahu...

    YanıtlaSil
  68. 2020 leon 160 bin tl alırım daha iyi

    YanıtlaSil
  69. B segmenti alacak kisiler icin inanilmaz bir secenek



    YanıtlaSil
  70. Clio rsi dört gözle bekliyoruz.



    YanıtlaSil
  71. Clio dizeli 159.000 tl ise sokaklarda benzinli clio göreceğiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dizelin mezarı kazıldı, gömüyoruz yavaş yavaş.

      Sil
    2. Biraz açıp okursan, Avrupa normlarının dizeli yok etmeye başladığını, bizim de gecikmeli de olsa bu normlara uymak zorunda kalacağımızı göreceksin. Avrupalı markalar dizel üretimini bırakacak. Uzakdoğulular da bırakacak. Olmayan arabayı da ithal edemeyeceğine göre, dizel kalkacak.

      Sil
  72. Bu ne ya dizeller manuel.hayal kırıklığı



    YanıtlaSil
  73. Arabayı megane 4 e benzetmişler.



    YanıtlaSil
  74. Hibrit üniteyi Clio için merak ediyorum

    YanıtlaSil
  75. Station wagon üretilecek mi?

    YanıtlaSil
  76. Corsa Clio ya rakip olamaz çok tipsiz 208 de zaten Avrupa'da satılıyor oda olamadı bence

    YanıtlaSil
  77. Bu araba yine tutar, şekli şemali güzel, az yakıyor, kabin hacmi yeterli, fiyata gelince zaten ucuz araba yok, sonuç: alınabilir.



    YanıtlaSil
  78. Bu araba kapsamlı makyaj mı yoksa tamamen yeni mi ?



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makyajlı değil yeni kasa bu. Platform tamamen değiştirilmiş. Tasarım olarak Clio IV’e sadık kalınmış sadece.

      Sil
  79. Clio bu sene b segmentini domine edecek gibi dediğiniz rakiplerin fiyatlandırması yarışın akıbetini belirleyecek. Benim fikrim fiyat konusunda çok daha yukarı olacakları yönünde özellikle otomatik araçların.


    YanıtlaSil
  80. Rsline paketi efsane olmuş ,off direksiyonda rs logosu rengi bu makina cok yakısıklı olmus ,tek egzoz cıkısı olsun sen beğenme ben onu farklı bi malzemeyle doldururum ,)))


    YanıtlaSil
  81. bence corsadan daha iyi clio ama peugeot 208 ile ölümüne kapışır bizim milletimiz almadan satmayı düşünüdügü için de 2.el piyasası daha iyi deyip clio dan yana tercihini kullanır bir çogu


    YanıtlaSil
  82. Clionun direksiyon hassasiyeti lastik yanaklarının inceliğinden dolayı kafası yılan gibi oynuyor

    YanıtlaSil
  83. Yeni 208 her türlü clio yu silkeler. Sırf şanzımanı için bile 208 alınır...



    YanıtlaSil
  84. Arabayı güzel toplamışlar. Hadi vw i geçtim, hyundai yaptıkları hatalar nedeniyle filoda liderligi kaybettiler. Güzel filo aracı tasarlasalar zaten tr de üretim yapıyorlar.

    YanıtlaSil
  85. Bence tasarım, donanım, teknoloji gibi birçok alanda harika olmuş yeni Clio. Fiyatları da fena sayılmaz

    YanıtlaSil
  86. Clio 4 kiraladık yakmayan en iyi Hatchback diyebilirim. 75hp zaten hız arabasi değil aile arabasi yeni clio 5 de fiyatlar biraz yüksek ama gene Renault yapmış işini ; )

    YanıtlaSil
  87. Clio 4 90 bine 1,5 dizelini aldım 4 ay önce sıfır Buna 150-160 verenin bendeaklını ..

    YanıtlaSil
  88. Su arabaya 160 lira isteniyorsa biz bitmişiz..Dile kolay 150-160 liralar kolay kazanılmıyor Türkiye’de.Kolay kazananlarda zaten alman tercih ediyor.B segmentinde küçücük bir arabaya biçilen fiyat..Gidişat iyi değil söyleyeceklerim bu kadar..

    YanıtlaSil
  89. birde buna heryıl 2000tl vergi 2000tl kasko 1000 sigorta ödenecek.

    YanıtlaSil
  90. 1.0 benzinli motor varken ayrıca 1.3 benzinli motor bence gereksiz olmuş

    YanıtlaSil
  91. Bari motorsiklet motoru koysalarmış. 1.0 nedir. 5 kişi binince biryere gidemezsin bumumla. Şaka gibi. Değil 100 bin üstü para vermek, sümüğümü atmam bu araca.

    YanıtlaSil
  92. 16" jant kapağı ne ya? böyle donanım ilk defa görüyorum.

    YanıtlaSil
  93. Tartışmasız bu aracın Türkiyedeki ederi 70 ila 85 bin tl

    YanıtlaSil
  94. Yeni clio 157.000 tl 2020 model vw polo 200.000tl 🤔 dur bakalım yeni captur çıktığı zaman heralde yeni 2008 den de fazla olacak heralde 😂😂 nasıl bir ülkede yaşıyoruz arkadaş fiyatlara bak ..

    YanıtlaSil
  95. Güzel bir araç olmuş fakat fiyat olarak maalesef ikinci el c sınıfı bir araç daha cazip gibi duruyor..

    YanıtlaSil
  96. Bunun yerine 155.000 tl ye 2008 almak daha mantikli

    YanıtlaSil
  97. Ülkede clio 111 bin tl

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teneke değil en düşük veya en yüksek segmentde aynı güvenlikte sadece iç dış görünüş youtubeye clio 5 crash test yazarsan görürsün güvenlik yaya güvenliğini egea dan sağlam yani ülkemize göre uygun fiyat

      Sil
    2. En boş paket NCAP den 5 yıldız almaz , hatta 2 airbag ile 3 yıldız bile almaz

      Sil
  98. Peugeot yeni 208 tercih ederim


    YanıtlaSil
  99. Allahım tüm yapay oransız cvtlerin sonunu getir yarabbim, amin.

    YanıtlaSil
  100. En çok baz paket satılacak. Baz paket videosu lazım. Arka camlar manuel olacak mı mesela

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..