Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli Firma Koluman Otomotiv'in DERMAN 8x8'i; NATO ve AFGM Sertifikasına Sahip

Koluman Otomotiv tarafından geliştirilen" Türkiye'nin 8x8 ilk yerli ve milli taktik tekerlekli zırhlı taşıyıcısı DERMAN" testlerini başarıyla tamamlarken Türk Silahlı Kuvvetleri'nin zırhlı araç ihtiyaçlarının yanında öncelikle NATO, sonra diğer ülkelerin de ihtiyaçlarını karşılamaya hazır.





3 senelik bir çalışma sonunda ortaya çıkarılan Derman, İngiltere'de NATO ( uyumluluk sertifikası süreci) testlerini başarıyla tamamlarken Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü (AFGM) Onaylı Tedarikçi Belgesi'ni de aldı.




Koluman imzalı  Zırhlı Taşıyıcı Derman 8x8, fuar ve etkinliklerde de yer alarak dünyanın değişik yerlerinden gelen ziyaretçiler tarafından incelenerek test ediliyor..


48 ton ağırlık taşıyan DERMAN,  35 ton ağırlıkta “tam frenleme” yapan bir kamyonu 6 km   çekerek  40 derece sıcaklıkta yüksek  tork gücüyle hem asfalt hem de toprak yolda ki testlerden başarıyla çıkmıştı.





Sırbistan ve Çibuti, Derman 8x8 zırhlı taşıyıcı alabilmek için firmayla görüşme sürecini başlatırken Beyaz Rusya ise Derman sınıfında bir araç geliştirilmesi teklifinde bulunmuştu..


Yerli firma Koluman'dan Yeni LSA4 ve Derman.Zorlu şartlar için

Derman 8x8 Teknik Özellikleri
Motor; 15.6 litrelik OM 473-R6 (Mercedes Benz) 
Yakıt cinsi; F54+F34
Euro Standardı; KOE DERMAN 8X8 EURO 3 - 6 Güç; 517 - 578 Hp
KOE DERMAN 8X8 AYT Euro 3 - 4 Adblue devre dışı) - 6
Güç; 578 - 625 Hp
Azami hız; 80-110 km/s
Dik eğim, % 60




Derman  Serisi'nde  toplam  5 araç bulunuyor;
KOE DERMAN 4x4
KOE DERMAN 6x6
KOE DERMAN 8X8
KOE DERMAN 8X8 AYT
KOE DERMAN 10x10


Türkiye'de otomobil ve Araç İmal eden Firmalar..

KOLUMAN OTOMOTİV ENDÜSTRİ (KOE)
Koluman Holding, 1965’den bu yana farklı alanlardaki yatırımları ile müşterilerinin her türlü ihtiyaçlarına uygun çözümler sunmaktadır. Koluman, Mercedes-Benz Türk A.Ş.’nin ortaklarından olup aynı zamanda Türkiye ana bayilerinden biridir. Askeri araçlar da dahil olmak üzere, çeşitli araç üst yapıları için tasarım, üretim ve entegrasyon işleri yapan Koluman Otomotiv Endüstri (KOE), Daimler onaylı üst yapıcı olarak Mersin’in Tarsus ilçesindeki son teknolojilerle donatılmış 80.000m²’lik kapalı alanda faaliyetlerini sürdürmektedir. KOE’nin sunmuş olduğu ürünlerde, yerlilik oranının yüksek tutulması temel prensiplerindendir.


Kaynak; http://www.koluman-otomotiv.com.tr/
http://savunma.koluman-otomotiv.com.tr/assets/images/urunResimler/Derman_Bro%C5%9F%C3%BCr-min.pdf

2 yorum:

  1. Bu araç ileri vadede bmc power gibi yerli motor utku batu ttza gibi motor düşünülüyormu almanya mtu motorlarında ambargo uyguluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koluman'ın araçlarında BMC veya farklı bir motor kullanımı tamaman iki kurum arasında.Aracında, motorunda yerli olması haliyle ülke için, taraflar için, ekonomi için çok iyi olur...

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..