Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Toyota’nın SUV sınıfına adını veren RAV4 modeli tüm dünyada 10 milyon satış adedini geçti.

 Toyota'nın önemli modellerinden biri olan RAV4, yine büyük bir başarıya imza attı.1994’ten bu yana beş jenerasyon boyunca kullanıcıların beğenisini toplayan ve dünyanın en çok satan SUV modeli olan RAV4, 2019 yılında da dünyada satış sıralamasında birinci sıraya yerleşmişti. 






RAV4 global bir Toyota modeli olarak, ilk tanıtıldığı günden bu yana her nesilde daha da güçlendi. 2019 yılında aynı zamanda tüm binek araçlar kategorisinde de global olarak dördüncü sırayı elde eden RAV4 büyük bir başarıya imza attı. RAV4 en güçlü pazarı olan Kuzey Amerika’da 2919’da 535 bin adet ile yılda yarım milyondan fazla satış elde ederken, onu 133 bin ile Avrupa ve 127 bin adet ile Çin pazarları izledi.





1994 yılından bu yana ise RAV4’ün Avrupa’da satışları iki milyonu aşarken, 2019’un sonunda tanıtılan beşinci jenerasyon model, 2019’da 130 bin adetlik satışla yıllık rekorunu kırdı. 2020 yılında RAV4 ürün gamına, kablo ile deşarj edilebilen hibrit versiyonu RAV4 Plug-in Hybrid de katılacak. Böylece kullanıcılarına sıfır emisyonu ve sıfır yakıt tüketimiyle tamamen elektrikli sürüş açısından daha yüksek bir potansiyel sunacak.






SUV segmenti 2019 yılında global olarak yüzde 0.1 artış ile stabil bir pozisyonda kalırken, dünyanın en çok satan SUV modeli RAV4, yüzde 13.9 artış göstermeyi başardı. 2019 yılında 947 bin 919 adetlik satış elde eden RAV4, zirveye bir kez daha ambargo koydu. 


Bu Toyota, 20 yıl 4 nesildir yollarda



TOYOTA RAV4, SINIFINA ÖNCÜLÜK EDEREK DÜNYANIN EN ÇOK TERCİH EDİLEN SUV’U OLMAYA DEVAM EDİYOR

İlk nesil RAV serisi, 1994 yılında Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtıldığında, aynı zamanda otomotiv dünyasında da yeni bir dönem başlamış oldu. Cesur tasarımıyla yeni bir sınıf yaratan RAV4; yeni teknolojiler ile kompakt ve çok yönlü SUV tasarımını buluşturdu.

En başından itibaren global bir model olan RAV4, kısa zamanda büyük bir beğeni topladı. RAV4, 2020 yılında sekiz haneli satış elde eden Toyota modelleri arasına katıldı. 1994’ten bu yana beş jenerasyon boyunca kullanıcıların beğenisini toplayan dünyanın en çok tercih edilen SUV’u, 10 milyon adetlik satışı aştı.

Global bir Toyota modeli olarak RAV4, ilk tanıtıldığı günden bu yana her nesilde daha da güçlendi. Segmentine adını veren SUV modeli, yeni standartlar belirleyerek yüksek satış adetleri elde etmeyi sürdürüyor.

1994’te en başta Japonya ve ardından Avrupa, Afrika, Avustralya ve Latin Amerika pazarlarında sunulan RAV4, 1996 yılında ise Kuzey Amerika’da satışa sunulmaya başlandı.

Kısa zamanda büyük satış başarısı
RAV4, kısa zamanda tüm dünyanın en çok talep edilen ve beğenilen modellerinden biri hale geldi. İlk üretim sürecinde aylık 4,500 adetlik satış planı varken sadece ilk ayda 8 bin sipariş alındı ve üretim ikiye katlandı.

RAV4 üretilmeye başlandığı ilk aydan bu yana tamamen yeni SUV segmentinde durdurulamaz bir şekilde büyümeye öncülük etti. 2001 yılında bir milyon adetlik satışı aşan RAV4, 2018 ve 2019’da dünyanın en çok satan SUV modeli oldu. Aynı zamanda 2019 binek araçlar kategorisinde de global olarak dördüncü sırayı elde ederek büyük bir başarıya imza attı.




Başarı hikayesi nasıl başladı?
RAV4’ün arkasında fikir ilk olarak, 1989 Tokyo Otomobil Fuarı’nda RAV-FOUR konsept aracıyla sergilendi ve Toyota’nın kompakt dört çeker bir model üretme tutkusu konusundaki ipuçlarını verdi.  Bu sadece bir tasarım çalışması olsa da, büyük bir beğeni kazandı ve 1991’de proje için yeşil ışık yakılarak, geliştirme çalışmaları başladı.

O dönemde SUV tanımı bilinmiyordu ve kompakt bir 4x4 üretmek şirket içerisinde dahi tereddütler yaratıyordu. Ancak Toyota’nın Japonya ve Avrupa’daki satış departmanları bir araya gelerek, bunun doğru tipte bir araç olduğu kanısına vardılar. Proje sonuçlandığında ise bunun doğru ürün olduğu kısa zamanda ortaya çıktı ve RAV4, tanıtılmasıyla birlikte öncü bir model oldu.




Niş modelden global modele doğru
Toyota’nın yarattığı kompakt SUV pazarının yıldızı kısa zamanda parladı. 1994 yılında 53 bin adetlik RAV4 satışı gerçekleştiren Toyota, sonraki iki yılda bunu önce ikiye, ardından üçe katladı. Satış başarısı her jenerasyonda devam ederken, neredeyse her rakip üretici pazara kendi benzer modellerini sürdü. 2019’da ise RAV4 global olarak, ilk yılki satışının 17 katından daha fazlasını satmayı başaran bir model haline dönüştü.

Toyota bu başarıyı, RAV4’ü her jenerasyonda istikrarlı bir şekilde geliştirerek sürdürüyor. Her yeni nesilde, kullanıcıların geri bildirimlerini değerlendiren ve bunu araca uygulayan Toyota, pazarın değişen tercihlerine ve ihtiyaçlarına da uyum sağlamayı başarıyor.

Teknik üstünlük
Toyota, yeni araç platformlarının yanı sıra yolda ve arazide daha verimli çalışan akıllı dört çeker sistemleriyle de RAV4’ü teknik olarak geliştirmeye devam etti. İlk jenerasyonun tüm kullanım süreci boyunca bazı sürücüler için dört çeker sürüşün gerekli olmadığını gözlemleyen Toyota, modelin seçeneklerini artırmak adına iki çeker ve dört çeker opsiyonları sunmaya başladı.

Bununla birlikte güç üniteleri konusunda da dünya pazarında kullanıcıların farklı taleplerine uyum sağlayacak motorlar sundu. 3.5 litre kapasiteye kadar çıkan benzinli ve dizel motorlara yer veren Toyota, performansı ve verimliliği ön planda tuttu. Şehir içi bir SUV aracı olarak ailelerin beklentilerine de yanıt veren RAV4, aynı zamanda aktif yaşam tarzı olan kullanıcılar için de ideal bir partner oldu.

İlk hibrit
2016 yılında Toyota, dördüncü nesil modelin tüm üstün özelliklerini hibrit motorla buluşturan ilk RAV4 Hybrid’i tanıttı. Avrupa’da segmentindeki ilk tam hibrit model olarak RAV4 üstün yakıt ekonomisi ve düşük emisyonuyla öne çıkarken, akıcı ve güçlü bir performans sunuyordu. Ayrıca son derece verimli elektrikli dört çeker sisteme sahipti.

Bugünkü RAV4 
Toyota, 2019 yılından bu yana beşinci nesil RAV4’ü sunuyor. Toyota’nın yeni modüler GA-K platformu üzerine yapılan bu ilk SUV modeli, daha alçak ağırlık merkezi ve daha yüksek gövde sertliğiyle üstün bir yol tutuş, konfor ve geniş bir yaşam alanı sağlıyor. Yeni platformun tasarımcılara daha fazla özgürlük tanımasıyla RAV4 daha dikkat çekici bir model oldu.

Yeni 2.5 litrelik benzinli hibrit motoru, dört çeker versiyonda 222 HP güce sahip ve yüksek performansının yanı sıra sınıfının lideri bir verimliliğe sahip. RAV4’ün akıllı dört çeker sistemi AWD-i, her yol şartında daha iyi bir sürüş için geliştirildi ve zorlu koşullarda daha yüksek yol tutuş elde edilmesini sağlıyor.



RAV4 Plug-in Hybrid
Hibrit SUV’ların öncüsü olan RAV4’ün başarısını devam ettiren Toyota, bu teknolojiyi daha da ileriye taşıyarak kablo ile deşarj edilebilen RAV4 Plug-in Hybrid’i de ürün gamına katıyor. Böylece kullanıcılarına sıfır emisyon ve sıfır yakıt tüketimiyle tamamen elektrikli sürüşe sahip daha yüksek bir potansiyel sunacak.

Toyota’nın son hibrit araç teknolojisini kullanan RAV4, elektrikli ve 2.5 litre benzinli motoru kombine ederek 306 HP güç üretiyor. Bu sayede 0-100 km/s hızlanmasını 6 saniye civarında tamamlayan RAV4 Plug-in Hybrid, yüksek performansının yanı sıra sınıfının en iyi CO2 emisyonu ve yakıt tüketimi değeri sunuyor. Kablo ile de şarj edilebilen hibrit RAV4, sıfır emisyonla 50 km’den daha fazla yol alabiliyor ve içten yanmalı motordan destek almadan 135 km/s hıza kadar çıkabiliyor.

Beş jenerasyonda yenilikçi başarılar
1994 yılında satışa sunulan ilk nesil RAV4, üç kapılı, kompakt ölçülerde bir karosere sahipti. RAV4’ün yerden yüksek sürüşü, rahat manevra kabiliyeti ve çevik sürüşü büyük bir beğeni toplarken, 1996 yılında ürün gamı beş kapılı versiyon ile genişledi. Onu üç kapılı yumuşak tavanlı bir versiyon izlerken aynı zamanda 1997-2000 yılları arasında sınırlı sayıda elektrikli RAV4 de üretildi.

RAV4’ün ikinci nesli ise 2000-2006 yılları arasında üretildi. Yeni bir platform ile üç ve beş kapılı versiyonlara sahip ikinci nesil RAV4, daha uzun bir dingil mesafesine sahipti. Dört çeker versiyonda merkezi sınırlı kaydırmalı diferansiyel adapte edilirken opsiyonel olarak Torsen arka diferansiyel de sunuldu. 2001’de ise RAV4, ilk kez dizel motor seçeneği sunmaya başladı.

Üçüncü nesil RAV4, tamamen yepyeni bir platform üzerine yapıldı ve 2006-2012 yılları arasında üretildi. Üç kapılı gövde yerini, müşteri tercih ve taleplerine göre daha da büyüyen beş kapılı gövdeye bıraktı. 19 cm uzayan yeni modelin ayrıca ABD ve Rusya pazarları için uzun dingil mesafeli versiyonu da sunuluyordu. Yeni dört çeker sistem, araç hızı, gaz pedalı pozisyonu, direksiyon açısı ve G-kuvveti gibi parametreleri hesaplayarak otomatik olarak çalışan elektronik kontrollü bağlantıya sahipti. Ayrıca RAV4’ün yol tutuş kapasitesi, Yokuş Kalkış ve İniş Asistanlarıyla daha da artırıldı.

2013 yılında tanıtılan dördüncü nesil RAV4 ise dünyadaki tüm pazarlarda standart bir dingil mesafesiyle sunulmaya başlandı ve aracın uzunluğu 23.5 cm daha artırıldı. RAV’ün üstün özelliklerine, Yeni akıllı Dinamik Tork Kontrol sistemine sahip daha gelişmiş dört çeker sistemi ile birlikte viraj kontrolü ve spor sürüş modu da eklendi.

2019 yılıyla birlikte Avrupa’da satışa sunulmaya başlanan mevcut jenerasyon RAV4 da, Toyota’nın Yeni Global Mimarisi TNGA platformunu kullanan ilk SUV modeli oldu. Bu sayede yol tutuş, güvenlik ve tasarım anlamında daha fazla avantaja sahip olan RAV4, dördüncü nesil hibrit teknolojisiyle satışa sunuldu. Yeni 2.5 litrelik Dynamic Force hibrit motor, güç, motor tepkileri ve verimlilik anlamında önemli faydalar getirdi. 2020 yılı ile birlikte RAV4 Plug-in Hybrid, 306 HP ile şimdiye kadarki en güçlü RAV4 olarak önce çıkacak. Kablo ile şarj edilmesiyle birlikte son derece düşük CO2 emisyonları ve yakıt tüketimleri sunacak.

110 yorum:

  1. Bizim ülkede tutulmayan bi araba varsa %80 konforlu ve güzel araçtır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmediğin araç Dünya çapında geçen yıl 600 bin gibi bir adet satıldı 1.Satılan araç ise 1.2 milyon ile Corolla ona göre baz alabilirsin..

      Sil
    2. arkadaş sadece Türkiye pazarına bakıyor. Türkiye'de kaç kişi kendi zevkine göre bir şey alabiliyor. Alınan her şey önce maliyeti ve vergi oranı hesaplanır. E birde arabayı almadan daha geri nasıl satarım sorusunu soruyor kendine. E hele bir al önce 😀


      Sil
    3. Aman sanki alabiliyoruzda tartışmasını yapıyoruz. 😀😀😀


      Sil
    4. simdi corona dunya duzenini degistirecek diyorlar ya ben bekliyorum o duzen degissin degisince alabilirim belki🤣🤣

      Sil
    5. toyota gariban arabasıdır toyota belırlı bir üretim anlayişile üretim yapar lüks bir hedefi yoktur fiyat politikasi nedeniyle düşük fiyatta herkesi araç sahibi yapan bir şirket

      Sil
    6. Amerika'daki taksi ve Uber araçlarının %50'si Camry. Acaba bundan dolayı çok satılıyor olabilir mi? Sadece az arıza veriyor, estetiklik ve kullanışlılık sıfır.

      Sil
    7. Passat dışında bir şey millet


      Sil
    8. Vergi vergi vergi.... 😔


      Sil
  2. Ülkemizde Tutulmayan Araba İyi Arabadır Camry 💪

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim millet arabasıyla hava atmayı sevsiği için, nispeten tasarımız almanlara göre olgun oldugu için japonları beğsnmez, ama tank gibi sağlam toyota grubu, bilen bilir

      Sil
    2. toyota zaten en az sörunlu marka öyle almanlar gibi parçası falan pahalı değil sanayilere bak en az toyota var geneli alman fıransız

      Sil
    3. Camry binmiş görmüş biri olarak camry begenmiyen kişi varsa burdan çıksın araç 10 üzerinden 11 veririm o derece

      Sil
    4. Vallahi pes bence sen git başkasıyla muhatap ol babam toyota müdürlük de çalışmasa tamam dicem her arabasına bindim konfor herşey üst düzey

      Sil
    5. Arabaya binmek başka, o arabayı uzun kilomeyreler kullanmak başka. Daha da fazla bilgi vermek gerekirse, Newyork'yçta Uber sürücülüğü yapıyorum.Geçen yıl 200Bin km yol yapmışım.Bunun %60'dan fazlası şehiriçi.Geçen yıl Honda Accord ve Hyundai SantaFe kullandım. Son 3aydırki aracım Camry. Sallamıyorum yani, o aracın ne olduğunu fazlasıyla test ettim.Evt çok sağlam, sorun çıkartmıyor.Ama zevk vermiyor araba sürerken, eğlence araçları yeterli değil.İç malzeme diğerlerinden daha az kaliteli.Sürüş destek sistemleri daha pasif.Bakın bunu özellikle babanıza sorun, çünkü Türkiye'de ACC, şerit takip, ön çarpışma engelleme sistemli araç bile sayılıdır. Bilmiyorum kaç kere deneme şansınız oldu? Basit bir örnek vereyim, ACC ile giderken, virajlarda eğer çaprazınızda bir araç varsa Toyota bunu önünüzde algılayıp fren yapıyor; çok saçma, nerse kaldı şerit takip sistemi! Daha önce 2015 Camry kullanmıştım, multimedia yazılımı aynı ve hala eksik! Eksik hocam eksik! Direksiyondan müzikleri, telefonu tam kontrol edemiyorsunuz! Araç son model! Velhasıl, Camry'nin adı var, içi o kadarda dolu değil.

      Sil
  3. hiç satmayacak bir araba. boşuna getirmişler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. e segmenti bu passatın üstünde Segment olar git audi al bozulan parçaları kaç bin eder

      Sil
    2. Şirketler Araba getirirken birsürü araştırma yapar hatalar elbette olabilir satmayabilir ama satmayacak arabayı getirmezler ve lüks segment olduğu için haliyle alacak adamlar bizden kat kat zengin ve akıllı oldukları için marka takıntısı yapmayıp alacak kişilerdir

      Sil
    3. amerikada 25 bin dolar orta gelir arabası. lüks felan değil zengin adam toyotaya binmez.

      Sil
    4. ben Türkiye için dedim zaten he bu arada arabalar uygun diye herkes lüks araba almıyor amerika'da mesela orda benle aynı yaştaki kuzenim aylık geliri 3400 dolar ve altında 23 bin dolarlık civic var burda yaşayanlara sorsan 3400 alsam gidip corvette alırım der ama araba ucuz olsada hayat pahalı orda motor hacmi yüksek araba alınıyor ama standart bizimle aynı fiyatlar uygun diye kimse gidip Ferrari almıyor yani

      Sil
    5. arkadas ne dir ülkemizdeki passat sevdası... almanyada tutulmayan bir araç var ise oda pasattir.

      Sil
    6. kardesim nere satiliyor bilmiyorum hatta sana sunu soyliyeyim 2022 de passat i büyük ihtimal ile yapmama kararı alacak vw ... dusmanligim kesinlikle yok... sevmiyorum ucuz olmasina rağmen... çünkü ne sürüşü ne tipi hosuma gidiyor passat in .

      Sil
    7. kardesim nere satiliyor bilmiyorum hatta sana sunu soyliyeyim 2022 de passat i büyük ihtimal ile yapmama kararı alacak vw ... dusmanligim kesinlikle yok... sevmiyorum ucuz olmasina rağmen... çünkü ne sürüşü ne tipi hosuma gidiyor passat in .

      Sil
  4. 480.000 tl ye toyota almak ve yıllık 7.000 tl vergi ödemek. 🤔🤔🤔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toyotaya mı kızıyorsunuz Burda hükümet in Neden yüzde 100 vergi aldığını belirtmen gerekiyor 1 adet Hükümet 1 adet Biz almış alıyoruz..

      Sil
    2. Vergileri araştır öyle gel yorum yap Bütün markalar için geçerli A dan Z ye markalar pahallı.

      Sil
  5. Eski camry ler daha güzeldi yılına göre kaliteden ödün verilmiş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle kardeşim bende 1998 model 3.0 Camry var malzeme kalitesi ve bir çok sıfır modelde olmayan özellikleriyle baş döndürüyor, performansıda ayrı bir artı


      Sil
  6. 5.20i ,E180 , S90 ,A6 alırdım

    YanıtlaSil
  7. Camry TRD yazıp aratın ve izleyin!Çok iyi otomobil

    YanıtlaSil
  8. 5 kasa bmw var o paralara ama? Mercedes de var? Toyota corona gibi davranırlar bu araca yazık olur 220/250 tl zarar ettirir.

    YanıtlaSil
  9. Yazık şu arabanın Türkiye'deki haline yazık :(

    YanıtlaSil
  10. Bu aracı V Motoring 2019 da incelemiştim Harika araç Bu arabaya binince Mersedes standından Uzak durdum 😀😁

    YanıtlaSil
  11. Otomotiv dünyasının en sağlamı VOLVO'ysa
    En akıllısıda TOYOTA

    YanıtlaSil
  12. Türkiye'de asla satmayacak bir araç ama Toyota'nın hedef pazarı kesinlikle Türkiye değil. Ukrayna'da yaşıyorum ve burda en çok piyasası olan araç, Türkiye'yle kıyaslarsak Ukrayna'nın Passat'ı diyebilirim. Videoda söylediği gibi Amerika'da da çok büyük bi pazarı olan bi araç

    YanıtlaSil
  13. böyle viraj alan bir D segmenti otomobil ben de görmedim. A4 falan çuval gibi Camry'nin yanında. Bravo. [İç ve dış tasarımı demode ama kısrak gibi otomobil viraj alırken]

    YanıtlaSil
  14. 480 bin çok bu fiyata çoğunluk 5 kasa bmw alır. 1.6 dizeli olsa 300bin civarı alınır.

    YanıtlaSil
  15. Onun yerine E180 yada A6 alırım

    YanıtlaSil
  16. Alınmaz. D ve E Segmentte Japon hiç alınmaz. Bu segmentlerin arabaları Alman araçlardır. Kullanması da , servis ve yedek parçası da , alıp satması da sorunsuzdur.


    YanıtlaSil
  17. Mercedes E serisinde bile 1.6 lt dizel seçeneği varken kimse gidip 2.5 lt lik Toyota almaz.


    YanıtlaSil
  18. Toyota Camry aynı zamanda bir Nascar arabası, yol tutuşunun sebebi bu olabilir.

    YanıtlaSil
  19. Ülkedeki zengin Arap ve İranlılar alacaktır bir miktar. İran plakalı vardı bizim sitede 1 adet. Eski kasa olabilir.


    YanıtlaSil
  20. 2019 yılında dünyada Toyota Corolla C segmentinde, Camry D segmentinde, RAV4 D-SUV segmentinde en fazla satan araçlar olmuşlar. Toyota senelerdir en fazla araç satan marka zaten. Tebrik etmek lazım, Camry Türkiye'de satmıyor belki ama dünyada sınıfının lideri.


    YanıtlaSil
  21. Lexus daha premiım bu daha toyota.

    YanıtlaSil
  22. Camry abd de sınıfının lideri... toyota zaten abd ve arap pazarı icin arac geliştiriyor...


    YanıtlaSil
  23. Skoda Superb veya bmw 3 serisi tercihim olurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lanet olsum bmw ye, tövbe ettirdi sattım japon aldım, hayat varmış

      Sil
    2. bmw x5 im vardı kardeş 35d, cok kral araba ama cok arıza veriyor, belli arızalar fabrikadan programlanmış, bunu servis söylüyor. Ondan com daha kaliteli Lexus LS600 L kullanıyorum cok memnunum,


      Sil
  24. Türkiye’de bu fiyatlara mümkün değil satmaz,


    YanıtlaSil
  25. 2.el e220 d alırdım


    YanıtlaSil
  26. 500 milyar olsun sanrouf olmasın. Bunu almak için başka kafa şart.


    YanıtlaSil
  27. Türkiye de veya Avrupa'da premium olmayan e segment olmadığı için araç d segment geçiyor,aslında Amerika'da çok rakibi var.Kia,Honda,Nissan vs.markalarin bu segment otolari mevcut.


    YanıtlaSil
  28. 2.elde mercedes s class alırdım 500bine


    YanıtlaSil
  29. Bagaj kapağını kapatırken çıkardığı ses diyorum, Audi yerine alınır mı?, 😊


    YanıtlaSil
  30. Japonalrda konfor değil mekanik daha iyi sıfır sıkıntı japon candır ömürlük


    YanıtlaSil
  31. Kalite olarak D segmentinin yanından geçemez bence ki bırak e segmentini toyotaya karşı bı sempatin var galiba eren abi çok klasik bı Toyota iç dizayn olarak çok eski yenilik yok


    YanıtlaSil
  32. O paraya bunu alacağıma 1 tane honda s 2000 alırım haftada 1 gün kullanmak için yanında Birtane golf alıp kalan parayi da temelden girip 1 ev alırım


    YanıtlaSil
  33. Arkadaşlar Kanada da Mercedes e tercih edilen bir arabadır sağlamdır.


    YanıtlaSil
  34. Adi üstünde toyota en kralınıda yapsan toyota işte bizim türk halkının aklında mercedes bmw audi kalmıştır değiştiremezsiniz.toyota orta sınıf arabasıdır herzaman


    YanıtlaSil
  35. Zaten Türkiye de hiçbir araç üzerindeki etiket fiyatı etmez.. Fakat toyota candır


    YanıtlaSil
  36. 2007 3.5 camry vardı çok iyi asfaltı kazıyan hıza doyuran bi araç ama bulgur kazanı gibi lastik sesi yol sesi yeniside aynıymış


    YanıtlaSil
  37. Amerikada yılın arabası seçildi Trde Clio parasına ben burda 6 silindirlisine biniyorum Muhteşem ötesi.6 silindir tadından yenmiyor.Toyota Camry XSE V6 Full Sunroof +19 jant


    YanıtlaSil
  38. 2017 model mercedes benz E200 AMG (184 hp) alırdım


    YanıtlaSil
  39. Camry güzel ama bu kasa hormonlu corollaya benzemiş.
    Bu kadar para verdikten sonra Tr de prestiji sıfır olan bir arabayı Tr de kimse almaz

    YanıtlaSil
  40. Camry ve Lexus ES kardeş diye biliyorum. Yanılmıyorsam öyle. Lexusta sunmadığı şeyi camryde, camryde sunmadığı şeyi lexus es te sunuyor. Lüks istiyorsan lexus diyor. İhtiyacım kadar araba alırım diyorsan camry


    YanıtlaSil
  41. Her açıdan;tasarım,motor,yalıtım,fiyat;Almanlardan iyi de olsa ki bilmem iyi midir,biz yine de Alman alırız,çünkü derler ki “yavv o paraya Mercedes,BMW,Audi var”derler...

    YanıtlaSil
  42. bu Toyota Amerika da nasıl bu kadar çok tutuluyor merak ediyorum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abd de uzun km ler yapılıyor bu yüzden yakıt ve dayanıklılık yönünden bu araç daha mantıklı onlar için

      Sil
    2. Bizim ülkede sadece corollayı biliyor herkes, Amerika da onlarca Toyota çeşidi var, müthiş modelleri var, zaten Toyota nın Lexus markasıda var VAG grubundaki lüks markaları gibi, uzun yol yada kısa yol, Toyotanın her kesime uygun araçları var. Ben Lexus LS600 L kullanıyorum almanyadayım, bu arabayı kullanana kadar bildiğimden cok daha kaliteli araç, audi ve bmye binince oyuncak gibi kalıyor :)


      Sil
  43. Lexus olsa olabilirdi ama Toyota olmaz

    YanıtlaSil
  44. Önden Saab’a benziyor. Toyota’nın yalıtım kalitesi tüm araçlarında zayıf neden hyibrid kullanırlar anlamıyorum. Bence dizelin dibine vurması lazım yol sesini dissettirmemesi için.


    YanıtlaSil
  45. Ben servislere para vermek istemiyorum sorun olmasın başım ağrımasın diyorsan Toyota / Honda / Mazda / japon otomobiller tercih edilmeli ben lüx isterim ilgi çekici olsun diyorsan Lexus alıcaksın zaten Lexus lüx segmentin zirvesidir dünyanın en zengin adamlarına cepleri dolu dolu olanlara özel tasarlanan araçlar.


    YanıtlaSil
  46. Nissan markasını buradan kınamak istiyorum... D segmenti bir çok araç üretmesine rağmen ülkemize her neden ise artık sokmuyor.En basiti yeni maxima bile kafa tutardı. 2004 nissan fuga bile günümüz E segmentleri ile at başı yarışır.


    YanıtlaSil
  47. 1996 Corollayı 17 sene ailecek kullandık ve çok memnunduk. -2011 Auris ve aktif olarak 2013 model Avensis kullanıcısıyım.O paralara çıkarsam camry yerine; ABD pazarında satılan avalon u alırdım.Çok beğeniyorum.Merak edenler için Toyota Race Department dizaynlı https://www.youtube.com/watch?v=N6vahGuN2SY


    YanıtlaSil
  48. Neden Audi yerine ? Bmw , Mercedes , Volvo neden değil de özellikle Audi ? Bu yayıncıları Audi ile alıp veremediği nedir ? Doğuş grubu size araç mı vermiyor ? Takipçilerde isteyin o zaman. Ne etti bu Audi size.


    YanıtlaSil
  49. Turkiye icin maliyetli, Amerika’da olunsa gozunu kapali alirsin. Amerika’da binme firsatim olmustu hybrid modeldi. Elektrikli bagajindan dokusuna kadar herseyiyle cok iyiydi.


    YanıtlaSil
  50. Abi siz türkler niye öyle dandik motorlu arabaları seviyorsunuz 1.4,1.2,1.6 falan yorumları okuyorum Toyotayı resmen gömdüz nerde dandik arabalar var oları seviyorsunuz


    YanıtlaSil
  51. Dünyada çok satilan araba Camry ama türkiyede vergi yüzünden satilmiyor

    YanıtlaSil
  52. Türkiye de Camry çok kişi görmemiştir ve çok bilgiye sahip değillerdir ben kendi adima konusiyim çoğu kişi audi bmw gibi araçlarla kıyaslıyorlar ben toyota camry ,prius,land criusr gibi araçlara binmiş görmüş birisi olarak camry tank gibi araçtır ve binip görün detaylı inceleyin


    YanıtlaSil
  53. Toyota Türkiye pazarına lüks otomobille girmeyi planlıyorsa Toyota Avalon modeli ile girmeli. Türkiye Toyota CEO ları sanki başka bir ülkede yaşıyorlar açın ufkunuzu. Ayrıca Honda’nın yeni Accordu çok çok başarılı bir araba neden o gelmiyor ülkemize buradan Honda Türkiye ye de çok lafım var fordun mondeosu 4 yıl sonra Türkiye’ye gelince yenilenmiş araçlarla yarışamadı Honda’yı da aynı duruma sokmayın Türkiye Honda yetkilileri duyun sesimizi.

    YanıtlaSil
  54. Bu Araç ülkemizde tutmaz. ABD DE en çok satılan araçlardan olması orta sınıf aracı olmasıdır. Ülkemizde ise premium fiyata denk geldiği için kimse asla tercih etmeyecektir. Dayanıklılık ve uzun ömürlülük konusunda AUDİ bu aracın yanıma bile yaklaşamaz. Ama ülkemizde AUDİ premium olduğu için o tercih edilecektir.


    YanıtlaSil
  55. TOYOTA Avalon iyi camry kötü


    YanıtlaSil
  56. Kanadanın Taksisi
    Sıfırı 30 bin dolar
    Km ye göre 12-22 bin dolar’a ikinci el alınıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türkiye de vergi yükü çok fazla. Toplam ödenen rakamda araç bedeli 1/4’ü tutuyor.
      Buralarda araçlar ucuz olduğundan bir kaza anında kıymetide olmuyor. İnsanlar kazadan sonra çekip gidiyor. Türkiyede Allah muhafaza mal resmen candan daha kıymetli. Adam aracıma çarptın diye karşı tarafın canına kastede biliyor.
      Birde 5-6 bin TL maaş alan biri 180-200 bin TL lik araç borcuna gire biliyor!, şaka gibi
      Yakıt fiyatlarını bahsetmiyorum bile
      Şuan burada benzinin LT si 50 cent/krş yani
      Ben VW Atlas kullanıyorum TR’de yok
      3,500 CC, 6 silindi ve 60 LT deposu var, 30 dolara depoyu dolduruyorum.
      Yani burada ayda 4-5 bin dolar aylık kazancı olan biri TR’de 25-30 bin aylık kazananla aynı hayatı yaşıyor. Bu söylediklerim sadece araç için değil, yaşamın her alanında


      Sil
    2. Allah gönlünüze göre versin. Neyi nasıl nasip ettiği değil, hayırlısını nasip etsin-sağlık versin

      Sil
  57. D segmentiyle kıyaslayan arkadaşlar. Bu araç E segmenti. Evet çok eksiği var ama şu passat alırımcılar onlara sesleniyorum çok fenasınız vesselam...

    YanıtlaSil
  58. Dehşet araba
    Rusya’da çoğu bakanlar bu arabayı kullanıyor

    YanıtlaSil
  59. Camry'i ben KSA'da kullandım..
    Üst açarlıydı..
    Bence Mükemmel üstü bir araç ama sizin kullandığınız test aracında üst açar olmaması büyük bir eksi...

    YanıtlaSil
  60. Önceden avensis D sınıfıydı Camry yine vardı, şimdi avensis olmayınca Camry D ve E sınıfına ortak mı oluyor acaba😎 Bu arada ne yol tutuşu şaşırtıcı gerçekten de.

    YanıtlaSil
  61. Yanlız araba viraja girince fark ettim ne basılır bu ya daha yakışıklı olur bence 😂😂

    YanıtlaSil
  62. Camry'nin amerikada spor paketi var onla mükemmel bi tarzı oluyor.
    Ayrıca boyutları daha büyük , donanımlar opsiyon değil standart ve en önemlisi dizel değil artık dizel bitti Hybrid ve elektirkli arabalar dönemi o yüzden
    Camry👍

    YanıtlaSil
  63. Azerbeycan'da 60 birim iken neden bizde 500bin , sizce bunun mantıklı bir cevabı var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantıklı açıklaması ülke sürekli cari açık veriyor araçlar yurtdışından dövizle giriş yapıyor dolar 7 bandında gidip geliyor ülke cari açığı vergiyle kapatıyor yani senin istediğin gibi yaparlarsa bikaç ay sonra ülkeye kilit vurup batarız maalesef eğer ekonomik olarak tarım ve teknolojiden üreten bi ülke olursak bu vergiler düşer hatta yok olur mantıklı cevabı basitçe budur anlatabildiysem ne mutlu bana

      Sil
    2. Azerbaycanda 34000 dolar
      Azerbaycanda 3.6 motorlari cok

      Sil
  64. Bu otomobil Avensıs modelinin yerinimi doldurdu

    YanıtlaSil
  65. Panaromik cam Tavan olsaydı iyi olurdu.Ayakla açılan bagaj da çok iyi olurdu tabi Fiat artar.


    YanıtlaSil
  66. Avustralya da uretilirdi gecen yila kadar ve burda genelde taksi olarak kullanilan bir aracin turkiyede 500 bin olmasi gercekden mantiksiz


    YanıtlaSil
  67. yalnız d segmenti değil e segmenti


    YanıtlaSil
  68. Ben Japon diyorum, lexus sahibi olarak.. Toyotanın teknolojisine yaklaşamaz Audi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hitap ettiği kitleler farklı


      Sil
    2. toyota vw kalitesindedir, audi nin rakibide lexus tur bay çok bilen

      Sil
    3. toyota vw ile, lexus audi ile rakiptir. Ama toyotanın en alt modelini bile audiye değişmem, bizde araba kültürü çok gelişmediği için, markaların özellikleri tam bilinmiyor, VAG grubunda sürünsünler hiç acımam

      Sil
    4. Zaten Toyota konfor ve lüks isteyene Lexus öneriyor, alman araçlarının süspansiyon ve yol tutuşu tabiki on numara, avrupada Toyota Vag grubu kadae tutulur, lexus hele onlardan daha özeldir, ben lexustan sonra Audi ve bmye araba diyemiyorum inan bana, keşke Türkiye de Lexus değer görmüş olsaydı

      Sil
  69. D segmentinde en önemli konu izolasyondur. Konu izolasyonsa Audi yi tek geçerim.. A4 dahil tam bir kütüphane

    YanıtlaSil
  70. D segmentiyle kıyaslayan arkadaşlar. Bu araç E segmenti. Evet çok eksiği var ama şu passat alırımcılar onlara sesleniyorum çok fenasınız...

    YanıtlaSil
  71. Aslında yazının konusu RAV4 idi, konu CAMRY modeline gitti..
    Tüm araçlar ve başarıları/başarısızlıkları! yer aldıkları pazara/şartlara göre değişiyor...
    Türkiye'de ki vergi/maliyet ve algı bunda eetkili.
    Yıllar öncesinde Kuş Serisi nin eksileri çok olmasına rağmen çok satması gibi; servis ve ucuz algısı..

    YanıtlaSil
  72. Marka ismi bizim ülkemizde çok önemli. Misal BMW 500 bin liraya 5-Serisi satıyor Toyota 500 bin liraya Camry satıyor ancak adam sırf adı var, havası var, prestiji var diye gidip BMW, Mercedes alıyor. Türkiye de lüks dedin mi akla ilk BMW, Mercedes, Audi geliyor

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..