Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Temsa Yeni Sahibini Bekliyor; Sabancı - Skoda Ortaklığı True Value Capital Partners'tan Hisseleri Alacak

 Temsa'nın çalışanları ve ülkemiz için güzel haber;Skoda Transportation şirketinin de sahibi olan PPF Group ile Sabancı Holding (iştirakı Exsa) anlaşarak Temsa'yı satın almaya kesin kararlarını verdi.Şimdi sıra hisselerin satın alınmasında.






PPF Group, iştiraki aracılığıyla Türk Grubu Sabancı ile birlikte  Türk otobüs imalatçısı Temsa Ulaşım Araçları'nın % 100 hissesini alacağını açıkladı. Hem PPF Grubu hem de Sabancı Grubu şirkette % 50/50 hisseye sahip olacak. İşlemin bitirilmesi, hisse devri ilgili düzenleyici makamların rızasına ve bazı bankalarla gelecekteki finansmana ilişkin bir düzenlemeyle mümkün olacak..





Şirketi iktisap etme niyeti, taraflar arasında  müzakerelere tabi olarak 17 Şubat 2020 tarihinde   duyurulmuştu.Kamuyu Aydınlatma Platformu ( KAP) nun konuyla ilgili yaptığı açıklama aşağıda yer alıyor;





"17.02.2020 tarihli açıklamamızda, Sabancı Topluluğu (Sabancı Holding ve/veya iştirakleri) ile Skoda Transportation'ın ana ortağı PPF Group'un %50-50 ortaklığı ile Temsa Ulaşım Araçları Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Temsa)'nin sermayesini temsil eden paylarının tamamının satın alınmasının değerlendirmesi amacıyla taraflar arasında bir niyet mektubu imzalandığı hususu kamuya duyurulmuştu.

Yapılan incelemeler ve görüşmeler neticesinde, iştirakimiz Exsa Export Sanayi Mamulleri Satış ve Araştırma A.Ş. (ExSA) ile PPF Group iştiraki PPF Beer Topholdco B.V. (PPF) tarafından Temsa paylarının satın alınmasına karar verilmiştir.


Temsa Global, kamyon üretseydi böyle görünecekti!


Taraflar arasında imzalanan ortaklık ve hisse devir sözleşmelerine göre, ExSA ve PPF'nin %50-50 ortaklığı ile Temsa'nın 210.000.000 TL tutarındaki sermayesini temsil eden paylarının tamamı True Value Capital Partners'tan satın alınacaktır.

Kapanış işlemleri ve pay devirleri, ilgili kurum ve kuruluşlardan alınacak izin ve onayları takiben gerçekleştirilecektir. Konuyla ilgili gelişmeler hakkında kamuoyu bilgilendirilecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."





Temsa, son olarak İzmir şehir içi ulaşımı için İzmir İzulaş'a 16 yeni araç teslim etmişti.Bu sayıyla İzmir'deki  TEMSA Avenue sayısı 450’ye ulaştı.


Temsa; Türkiye'de, Avrupa'da, Amerika'da. Ve Yeni Temsa TS 30



Kaynak; https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/846584
https://www.ppf.eu/en/press-releases/ppf-will-acquire-50-interest-in-temsa-a-turkish-bus-manufacturer-subject-to-certain-conditions
https://www.temsa.com/tr/tr
https://twitter.com/temsaturkiye
https://www.skoda.cz/

3 yorum:

  1. Sevindirici bir haber. Temsa,Şehirler arası otobüs üreten tek yerli markamız. Umarım motorunu da kendileri yapmaya başlarlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temsa'nın faaliyetlerinin sürmesi, çalışanlarının işine devam etmesi, Adana ve ülke için iyi olacak.Ancak BMC gibi yarısı yabancı olacak.En azından fabrikanın çalışıyor olması adına iyi..
      Motor üretimi şu aşamada çok zor; maliyet, yeni yatırım, emisyon ve elektrikli motorların artışı anlamında..

      Sil
    2. Komple yabancı olmasından iyidir. Dediğiniz gibi elektrikli motorlar yükselişte. Milyonlarca dolarlık içten yanmalı motor yatırımı yapmaktansa elektrikli motora yatırım yapmak daha mantıklı duruyor.

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..