Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Volkswagen Jetta, Avrupa'da ve Türkiye de yok, Çin'de kendi başına marka, Amerika'da ise

Meksika'da imal edilen Volkswagen Jetta, ilk kez 1979 yılında Golf modelinin sedan versiyonu olarak ortaya çıktı.Yedinci nesli yollarda olan otomobil, 2019 yılında yenilendi.Zaman içinde, satıldığı yere göre Bora, Vento, Sagittar, Jetta, Jetta Classico, Jetta GLI, City Jetta, Jetta City ve VA3 gibi adlarla anıldı.






Jetta'nın en önemli pazarı Çin ve Amerika Kıtası.Özellikle  Amerika Birleşik Devletleri, Meksika, Brezilya ve Arjantin de talep görüyor.




Jetta genel olarak (B veya) C sınıfı sedan bir otomobildi.Ama Liftback ve SW/SportWagen modelleri de var.2014 yılında  14 milyondan fazla  imal edilen model, (günümüz) dünyanın en büyük pazarı Çin'de artık bir otomobil markası.




Çin'de iyi bir performans çıkaran Jetta; 2019 yılında FAW Grup ile Volkswagen AG beraberliğiyle marka olarak ortaya çıktı.Grup markalarından Seat'ın Toledo (Mk 4 / Sedan)  ile SUV modelleri  Ateco ve Tarraco, Jetta'nın güncel araç serisini oluşturuyor.Sırasıyla model adları VA3, SVS5 ve VS7 olarak sıralanıyor






Volkswagen Grubu'na Yeni Otomobil Markası Geliyor; Jetta


Ancak, Jetta marka olarak önümüzdeki süreçte Çin'in dışına çıkabilir, Asya, Afrika ve belki Güney Amerika'ya bile gidebilir.Belki Doğu Avrupa'da da yer alabilir!







Kaynak; https://autonews.com/
https://jetta.faw-vw.com/
https://www.jetta.com.hk/index.php/capacity/jetta-china-industries-co-ltd
https://www.vw.com.br/pt/carros/jetta.html#item=1
https://www.seat.com/
https://www.vw.com/models/jetta/section/overview/
https://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Jetta

2 yorum:

  1. Editör bey bütün otomobil sitelerini inceliyorum hepsinde yeni S-Serisi hakkında bir haber var ama sizin sitenizde yeni S-Serisi hakkında hiçbir haber yok. Haber yaparken yeni Mercedes S-Serisine de yer verirseniz çok sevinirim. Bunlar sadece birkaçı Bkz: https://tr.motor1.com/news/425150/yeni-mercedes-s-serisi-teaser/ https://www.donanimhaber.com/yeni-mercedes-benz-s-serisi-nin-ilk-resmi-goruntusu-yayinlandi--122116 https://otonomhaber.com/2020/05/yeni-mercedes-s-serisinin-ilk-fotografi-geldi/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1954/1972 den bu yana... S SINIFI geliyor
      https://www.otometre.com/2020/05/yeni-mercedes-benz-s-klasse-geliyor.html

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..