Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yaz Lastiği ile Hayata Tutunun

Yol güvenliğinin vazgeçilmez unsurları arasında yer alan, aracın yol temasını sağlayan tek bağlantı noktası olan lastik, hayati bir önem arz ediyor. Seyahatlerin büyük çoğunluğunun yaz aylarında yapıldığı gerçeği, uzun mesafe sürüşlerde yazlık lastik seçimini daha önemli hale getiriyor. Bilinenin aksine yaz lastiği, sadece yaz aylarında değil, kış ayları dışındaki tüm mevsimlerde kullanım imkanı sunuyor. Uzmanların mevsim özelliklerine uygun lastik kullanımı konusundaki uyarıları,




sizin ve ailenizin yanında trafikteki diğer araç ve insanların can güvenliğini sağlıyor. Ayrıca, uygun lastik seçimi; sürüş konforu ve yakıt tasarrufu açısından önem taşıyor. Günümüzde; gelişen teknoloji ile birlikte mevsim koşullarına uygun lastikler üretiliyor, tüketiciler sürüş güvenliğini üst düzeye taşıyan araç lastikleri ile buluşuyor.

Can Simidiniz Yaz Lastiğiniz!

Aracınız için doğru yaz lastiği, fren mesafesinde önemli ölçüde azalma sağlıyor ve güvenli bir sürüş imkanı tanıyor. Yaz aylarının en sıcak günlerinde bile yol tutuş, frenleme ve konforda üstün performans sağlıyor. Yaz aylarında kış lastiği kullanımını sürdürmek ciddi güvenlik risklerini de beraberinde getiriyor. Avantaj sağladığını düşünerek taktırdığımız kış lastikleri, yaz aylarında sizin için dezavantaj haline geliyor. Uygun yaz lastiği tercihleri; güvenlik, performans ve yakıt tüketimi gibi unsurlarda büyük fayda yaratıyor. Otomobil üreticilerinin seçtiği lastik tercihleri yaz lastiği seçiminde de geçerliliğini koruyor. Ayrıca lastik seçerken güvenlik riski oluşturmaması için üreticilerinin tavsiye ettiği ölçülerin dışına çıkılmaması gerekiyor. Lastik seçiminde düşük diş derinliği güvenlik risklerinin beraberinde getiriyor. Özellikle yağışlı havalarda aracın yol tutuşunda zorlanmalara yol açıyor.




Neden Yaz Lastiği Kullanmalısınız?

Yaz lastiği kullanım gerekliliğinde güvenlik sebeplerini sıraladık. Şimdi de diğer avantajlarından bahsedelim. Yaz lastiklerinin üzerindeki diş desenleri daha az yoğunluğa sahip olarak üretiliyor. Bu durum yuvarlanma sesi seviyesini aşağıya çekiyor ve daha yumuşak bir sürüş sağlıyor. Diğer yandan yaz lastiği kullanılmaz ise, aracın çekiş gücünde kayıp yaşanıyor.

Yaz lastiklerinin yuvarlanma direnci kış lastiklerine oranla daha düşük olduğu için yakıt tüketiminde tasarruf elde ediyor. Yaz lastikleri otomobillerde yüzde 20’ye varan oranlarda yakıt tasarrufu sağlıyor. Yaz lastiği, düzensiz yıpranmaya karşı dayanıklı olduğu için lastik ömrünü uzatıyor.

Yaz lastiği kıstasında radyal lastik tercihi de önemli bir fark yaratıyor. Diğer lastiklere göre daha az ısınan radyal lastikler aynı zamanda daha kolay soğuyor. Bu özellik yol tutuşunun artmasını ve fren mesafesinin düşmesini sağlıyor. Yaz aylarındaki sıcaklıklar göz önüne alındığında yaz lastiği tercihinde atlanmaması gereken bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

Tüm bunların dışında üreticinin tavsiyelerine dikkate alarak lastiğin taban genişliği, taban genişliğinin yanak yüksekliğine oranı ve jant çapı gibi özellikler doğru tercih için bakılması gereken değerler olarak karşımıza çıkıyor. Sürüş tercihlerinizi dikkate alarak sizin için en uygun lastiği tercih edebilirsiniz. Ayrıca yaz lastiği seçiminde, kullanım amacınıza göre lastiğin yük ve hız endeksi değerlerini de dikkate almanız gerekiyor. Lastik üzerindeki etikette lastiğin yakıt tüketimine etkisi, ıslak zemin performansı, yansıttığı yuvarlanma dış sesi seviyesi de bulunuyor. Bunun yanı sıra lastik seçerken lastiklerin raf ömrünün 10 yıl olduğu unutmamak ve lastik üzerindeki fabrika üretim tarihlerini dikkate alarak satın almalıyız.

Yaz için Lastik Arıyorsanız…

Yaz aylarının başlamasıyla uzun seyahatlere çıkmadan önce kış lastiklerini yaz lastiği ile değiştirmek hayatınızda büyük bir fark yaratacak. Güvenlik, konfor, tasarruf üçlüsüne, güvenle alışveriş yapabileceğiniz Koçtaş web sitesini ziyaret ederek zahmetsizce sahip olmanız mümkün. Aradığınız tüm markaları bulabileceğiniz, her bütçeye uygun yaz lastiği fiyatları ile tanışabileceğiniz, kârlı bir alışveriş için hemen Koçtaş'a uğrayın.


İlk yayın Tarihi; 21.07.2020 00:01

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..