Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

FIA; Dünya Rallikros Şampiyonasında Elektrikli Otomobillerde Olacak; New ERX2

Uluslararası Otomobil Federasyonu / FIA,  Dünya Rallikros Şampiyonası nda elektrikli otomobillerinde yarışacağını açıkladı.Üstelik, Türkiye de Avitaş Motorsport tarafından imal edilen RX2, eski adıyla RX Lites platformu üzerine!





Rallikros yarışlarına heyecan getirecek Yeni FIA eRX2 Şampiyonası, 2021'de FIA ​​Dünya Ralli-Kros Şampiyonası'nın giriş basamağında yer alarak güncel RX2 gibi tek tip yarış araçlarıyla pilotların tecrübe kazanmasını sağlayacak, sürücülerin  yeteneklerini ön plana çıkaracak..





Fédération Internationale de l'Automobile / FIA  tarafından gerçekleştirilecek eRX2, İspanyol elektro-mobilite uzmanı QEV Technologies, Olsbergs MSE ve RX2 International Serisini işleten RX Promotion 'un beraberliğinden oluşan bir ortak girişimdir. FIA Dünya Ralli-Kros Şampiyonası organizatörü IMG tarafından yönetilecek.





FIA  eRX2 Şampiyonası'nın vizyonu,  yeni ralliros yıldızlarını hedefleyerek bu spor dalının zirvesine çıkmalarını sağlamak. RX2 - önceki RX Lites gibi - sürücüler için Dünya RX zirvesine çıkarken mükemmel bir eğitim alanı sunarak eRX2 disiplinin elektrifikasyonunu ve odaklanmasını birleştirerek üst seviyeye  ulaştırmak amacında.





Bunu başarmak için FIA, iş dünyasının en iyilerini aradı. QEV, elektrikli araç alanında uzun ve başarılı bir geçmişe sahip, Nelson Piquet Jr'ın 2014/15'te açılış FIA Formula E Şampiyonası'nı kazandığı NEXTEV,  elektrikli güç aktarma organları tasarlama, oluşturma ve elektrikli şarj altyapıları konusunda uzman bir konumda.






 eRX2 araçları; 250 kW (335 bhp) güç üreten 32 kWh pillerle, hafif, dört tekerlekten çekişli elektrikli otomobillerden oluşuyor.

RX2'nin mevcut Supercar Lites şasisi üzerinde geçici bir 'prototip' kompozit gövdeye sahip eRX2 otomobilinin ilk yinelemesi, bu ayın başlarında Höljes'teki Cooper Tires 'All-Star' Sihirli Hafta Sonu tarafından sunulan RallyX Nordic  Yarışları sırasında özel olarak tanıtıldı. .


Autosport Autoshow, RX2 ve Türk Otomobili yine dünyayı gezecek


Tamamen güvenlik testinden geçmiş olan akü, optimum, 50/50 ağırlık dağılımı sağlamak için otomobilin ortasında sürücünün yanına monte edilirken, 2 elektrikli motor tarafından ön ve arka tekerleklere eşit olarak güç sağlanıyor ve  aşırı sıcaklıklara  karşı soğutulan invertörler de sistemi tamamlıyor.






ERX2 aracı, bir yarış hafta sonu boyunca seanslar arasında önerilen 20 dakikalık şarj ile 25 dakikaya kadar çalışabilecek. Final otomobili bu yılın sonuna doğru resmen tanıtılacak ve FIA ​​eRX2 Şampiyonası'nın ilk sezonu için altı Avrupa etkinliği planlanacak..


Türk Takımı böyle hazırlanmıştı


Göründüğü kadarıyla RX2 araçlarını imal eden Avitaş Motorsport'un bu çalışmada adı geçmiyor.eRX2 ile RX2 araçları beraber mi start alacak veya zamanla RX2 ortadan kalkacak mı zaman içinde göreceğiz!


Avitaş Motorsport çalışıyor




Kaynak; https://www.fiaworldrallycross.com/
https://twitter.com/FIAeRX2

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..