Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Sanayi Bakanı, Anadol, Control 2, İstanbul Park, F1, TÜBiTAK ve Elektrikli Araçlar. 1000 beygirlik eRX olur mu?

 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,İstanbul Park'ta, 16. TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarının özel etabı nı izledi.Güçlendirilmiş 1968 model Anadol A1 ve Avitaş Motorsport'un imal ettiği 310 beygirlik Control 2 adlı otomobilleri kullanarak pistin tozunu attı..



" KIRMIZI ANADOL İLE PİSTE ÇIKTI

... Bakan Varank, tüm kategorilerde birinci olan pilotları, Avitas Motorsports tarafından Türkiye’de yerli ve milli imkanlarla üretilen ralli araçlarını kullanmaya davet etti. Varank, Türkiye’nin ilk yerli otomobili olan 1968 model kırmızı bir Anadol A1 ile piste çıktı. Modifiye edilmiş Anadol’u kullanan Bakan Varank ikinci olurken yeni nesil bir otomobille piste çıkan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya damalı bayrağı ilk gören isim oldu.


 


310 BEYGİRLİK ARAÇ


Daha sonra Bakan Varank, Avitas Motorsports’un Dünya Ralli Kros Şampiyonasında kullanılan 2.4 litre motor hacmine sahip 310 beygir güç üreten yerli ve milli otomobilinin direksiyonuna geçti. 5.3 kilometrelik pistte Varank’ın co-pilotluğunu Avitas Genel Koordnatörü Halid Avdagiç yaptı.




RALLİKROS YARIŞLARININ RESMİ ARACI


Turun sonunda kullandığı araca ilişkin bilgi veren Varank, Bakan Varank, "Bu araç 'Rallikros' yarışlarının resmi aracı ve bir Türk markası Avitaş tarafından Türkiye’de üretiliyor.




 Dünyadaki tüm ralli cross yarışmalarında bu araç kullanılıyor. Bir Türk şirketi tarafından üretilmesi, tüm dünyada rallikros yarışlarında kullanılıyor olması gurur verici.

Alın size yerli otomobil, hemde 4 tane!





Önümüzdeki dönemde bu araçların 1000 beygir gücünde elektrikli versiyonlarını firmamız tasarımını yapıyor.





Eğer kabul görürse onların 1000 beygir gücündeki elektrikli araçlarıyla rallikros yarışmaları yapılacak." ifadelerini kullandı.




Program süresince İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, İstanbul Ticaret Odası Başkanıı, Avitas Genel Müdürü Şekib Avdagiç,



 Intercity Yönetim kurulu Başkanı Vural Ak ile Avitas Genel Koordinatörü Halid Avdagiç Bakan Varank’a eşlik etti. "

Avitaş Motorsport, Control 4, Super Car Lites, Control 2, RX2


Yukarıdaki haberlere göre Avitaş Motorsport'u elektrikli otomobşlerde de göreceğiz.Daha önce de elektrikli otomobil geliştirmişlerdi.Bu konuya yabancı değiller anlayacağınız..

Türkiye'de yerli otomobil ve yerli araç için yapılan çalışmaları biliyor musunuz?



Kaynak; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
https://sanayi.gov.tr/medya/haber/formula-1-oncesi-istanbul-parki-test-etti
https://www.tubitak.gov.tr/
http://www.avitasmotorsport.com/

6 yorum:

  1. Avitaş ın aracını normal yol aracı olarak üretme planları var mı acaba?

    YanıtlaSil
  2. Şu aşamada yok.Ancak küçük bir elektrikli araç geliştirmişler ve prototip olarak kalmıştı.Muhtemel B sınıfıydı.
    https://www.otometre.com/2014/11/aln-size-yerli-otomobil-hemde-4-tane.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geliştirdikleri küçük elektrikli aracın ismi veya resmi paylaşılmış mıydı?

      Sil
  3. Aracın adı Control E.
    " Alın size yerli otomobil, hemde 4 tane! " yazan bağlantıya tıklayın.Açılan sayfadaki mavi otomobil bahsettiğimiz elektrikli otomobil.
    Bağlantı adresi; https://www.otometre.com/2014/11/aln-size-yerli-otomobil-hemde-4-tane.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buldum. Videosunu da seyrettim. Güzel bir proje. Ancak bu kasanın tasarımı biraz daha değiştirilebilir. 4 koltuklu volkswagen tosbağa tipinde küçük ucuz bir elektrikli araç yapılabilir.
      Elektrikli küçük araç yapmaya çalışan bir çok firma var Türkiye de. Aslında hepsinin gücü birleştirilerek tek bir marka yapılabilir. Bu kadar mühendis e ve girişimciye yazık oluyor sanki.
      Bu firmalardan en ileri gördüğüm DMA ve Gen oto. Bu firmalar tek bir çatı altında organize edilse eminim çok daha iddialı ürünler ortaya çıkar. Tabi ki devletin de maddi olarak desteklemesi lazım bu firmaları.

      Sil
    2. Evet tasarım güncellenebilir .Aslında tasarım Led lambalar ve önyüzde küçük düzenlemelerle de çekici hale gelebilir..

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..