Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Volkswagen hangi otomobil markasını satacak?

Dünyanın en büyük otomotiv gruplarından biri olan Volkswagen AG, farklı zamanlarda Seat, Skoda, Ducati ve Lamborghini'nin satılabileceği haberleriyle gündeme gelmişti.Aralarında CarMagazin'inde bulunduğu bazı kaynaklara göre spor otomobil markası Bugatti satışa çıkarılacak..



1909 yılında Fransa'da kurulan ünlü otomobil firması zaman içinde uçak ve bugünkü hızlı trenin atası sayılabilecek raylı ulaşım araçlarının üretimini  gerçekleştirirken 1963 yılında Hispano Suiza'ya satıldı1968'de ise uçak motorları imal eden Snecma, Hispano Suiza yı satın alırken Bugatti'de tarihin tozlu sayfalarında eridi.




1987'ye gelindiğiinde bir İtalyan girişimiyle hayata döndü.1998 yılınd ada VW tarafından satın alındı.Şimdi tekrar satışı gündemde olan Bugatti'nin müstakbel alcısı ise grup markalarından Porsche'nin de hissesi olan Hırvat spor otomobil firması Rimac.




Bugatti satılırsa muhtemelen Ducati gibi bazı potansiyel ağırlıklarını da bırakabilir!




Volkswagen Group, güncel olarak Volkswagen, Audi, Porsche, Skoda, Seat, Bentley, Bugatti, Lamborghini, MAN, Neoplan, Scania, Ducati, Cupra ve Jetta markalarının da sahibi.

408 km/s hız ve sadece 3 adet üretilecek..



Kaynak; www.autoblog.com
www.autonews.com
https://www.carmagazine.co.uk/
https://www.bugatti.com/
https://www.rimac-automobili.com/en/
https://www.volkswagenag.com/

22 yorum:

  1. Türkiye den birisi satın almak istese herhalde satmaz bu almanlar :)

    YanıtlaSil
  2. Büyük resmi görün. Ww Bugatti yi satacak rimac zarar edecek sonrada ww rimac i da satın alicak yok pahasına. Eee noldu şimdi hem Bugatti geri geldi yanında da bonus rimac

    YanıtlaSil
  3. Yani her şeyi satacak.

    YanıtlaSil
  4. turkiye volvo trenini kacirdi...

    YanıtlaSil
  5. VAG için kötü günler yakındır...

    YanıtlaSil
  6. Seat VW grubundan çıkarsa en çok zararı ikincieli görür

    YanıtlaSil
  7. hayalimde ki araba ama hiçbir zaman olamayacak :(

    YanıtlaSil
  8. ha şu ferrariyi tokatlayan sıradanlaştıran süper otomotiv üretisimi alıyormuş adamlar en hızlısı illaki biz olacağız diyorlar :) bu azimlerini tebrik etmek lazım

    YanıtlaSil
  9. Volkswagen satacaksan git Seatı, Skodayı, Scaniayı, MAN'ı sat. Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche gibi markalar en azından prestij için kalmalıdır

    YanıtlaSil
  10. Şu araba markalarından birini Türk şirketlerinden biri alsa keşke.

    YanıtlaSil
  11. Seat Türkiye için iyi bir yatırım olabilir aslında. halihazırda elektrikli araç sistemleri de var. togg için de iyi bir teknoloji alışverişi imkânı sağlayacaktır.
    Biraz afaki olacak ama Lamborghini de çok iyi bir reklam yüzü olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Almanlar bize bir otomobil markası satmaz. Keşke satsalar ama satmazlar. Ben Çindeki markaları jetta ya bile razıyım. Togg tamamen elektrikli olacak. Daha uygun fiyatlı ve içten yanmalı motora sahip bir otomobil markamız da olsaydı çok iyi olurdu. Daewoo, Ssangyong,Opel, Volvo, Land rover, jaguar, lotus, proton, saab, mg, rover, chrysler, jeep, dodge bunlar dünya da satılan otomobil markaları. Zamanında bu markalardan birisi Türkiye tarafından satın alınabilirdi. Belki satmadılar belki devletimiz almak istemedi. Bilemiyoruz. Umarım Yerli otomobilimiz başarılı olur.

      Sil
    2. Bu tip olası bir satın almayı internet/gazete kaynaklarından okumuştum; Jaguar-Land Rover
      i Ford; Tata ya satmadan önce Koç Grubu na teklif etmiş ancak maliyet i sebebiyle almamışlar.
      Uzel batmadan önce Almanya dan Holder ve Polonya dan Ursus u almıştı ama iflas edince iptal oldu.Karsan'ın azda olsa Menarinibus'ta hissesi var.Bildiklerim.

      Sil
    3. https://www.sozcu.com.tr/2016/ekonomi/jaguar-ve-land-rover-turk-olabilirdi-1117175/
      https://businessht.bloomberght.com/otomotiv/haber/1203493-iste-rahmi-kocun-pismanligi

      Sil
    4. Ben koçlara inanmadım ne yazık ki. Büyük ihtimal Ford ve Fiat yöneticileri kendilerine fason üretim yapan Koçların kendi markasına sahip olmasını istememiştir. Yada koç korkak davranıp bu markaların otomobilleri satamazsam iflas ederim deyip korkmuştur. Aslında devlete başvursalardı yardı da alırlardı. Ancak dediğim gibi ben bu adamlara güvenmiyorum. Yerli otomobil intihar olur diyen adamlara güvenemem ben!

      Sil
  12. bir an ben alsam diye düşündüm ama altı yere çok yakın bizim köy yollarında olmaz dedim vazgeçtim

    YanıtlaSil
  13. Hemen alalım vergiyle mormal otomobilleri bu fiyatlara alıyoruz az daha üstüne koyup bugatti bineriz

    YanıtlaSil
  14. Kur ve kdv ötv ile Türkiye fiyatı 290 milyon tl yapıyor.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..