Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yalnızca 1 tane üretildi.Ferrari Omologata: Türünün Tek Örneği

Ferrari, V12 motorunu kullanarak özel olarak geliştirdiği Omologata’yı tanıttı. Markanın 70 yıllık köklü GT geleneğiyle oluşturulan ve yalnızca bir adet üretilen Omologata, günlük kullanımdaki sportif yapısıyla olduğu kadar pist




kullanımıyla da öne çıkıyor. 812 Superfast modeli temel alınarak geliştirilen; “türünün tek örneği” Omologata’nın agresif ve keskin dış hatları, özel bir kırmızı gövde rengi olan üç katmanlı Rosso Magma ile zamansız bir tasarıma dönüşüyor. 




Ferrari, kişiye özel ve bir adet ürettiği modeli Omologata’yı tanıttı. Ferrari 812 Superfast modelinden uyarlanarak geliştirilen ve tek bir müşteri için tasarlanan otomobil, eşsizliğiyle dikkat çekiyor. Eskizlerinden, tasarımın son haline kadar tüm aşamaları iki yılı aşkın zamanda tamamlanan Omologata ile kalıcı iz bırakan, ölümsüz ve her ortamda dikkatleri üzerine çekecek kadar özel detaylarla şekillendirilmiş fütüristik bir tasarım hedeflendi. 




Yalnızca bir adet üretilen, her yönüyle benzersiz bir otomobil

Omologata’nın her ayrıntısı, müşterisinin talebi ve sayısız değişken dikkate alınarak tasarlandı. Omologata, Ferrari’nin 70 yıllık köklü GT geleneğine dayanan ve 2009 yılında üretilen P540 Superfast Aperta’nın ardından markanın önden motorlu V12 platformu üzerine geliştirildi. Marka tarihinde bu fikirle geliştirilen onuncu otomobil olan Omologata, pist kabiliyetinin yanı sıra spor yol otomobili özelliklerine de sahip. Agresif görünümüyle öne çıkan modelin oluşmasında ilk olarak 812 Superfast temel alındı ve ön cam ile farlar hariç tüm gövdede değişiklikler yapılarak nihai tasarımına ulaşıldı. Aerodinamik gövdenin şekillenmesinde Ferrari’nin karakteristik öğeleri korundu ve keskin detaylarla sportif tasarım güçlendirildi. Aracın bu benzersiz tasarımı, özel bir kırmızı gövde rengi olan üç katmanlı Rosso Magma ve karbon yüzeyler tamamlandı.




İç mekan yarış dünyasına selam gönderiyor


Ferrari’nin yarış mirasıyla da bağ kuran Omologata’nın iç mekanında; deri ve Jeans Aunde® kumaş karışımı 4 noktalı yarış tipi emniyet kemerleri ile elektrik mavisi koltuklar, siyah renk ile zıtlık oluşturarak yer alıyor. El yapımı detaylar ise geçmişle bağ kurarken, markanın yarış dünyasındaki modellerinden de izler taşıyor. Gösterge paneli ve direksiyon simidi üzerinde yer alan çatlak boya efektine sahip metal parçalar; 1950’lerin ve 1960’ların efsanevi GT yarışçılarına ve Ferrari motorlarının üst kapağına gönderme yapıyor. 250 LM ve 250 GTO gibi otomobillerde kullanılan dövülmüş boya efekti ve Ferrari F1’de kullanılan iç kapı kolları da geçmişle olan bağları kuvvetlendirerek markanın güçlü mirasını bugüne taşıyor. 

25 yorum:

  1. amerigonun satış fiyatı 348 $ yani üç yüz kırk sekiz bin lira ....oho buda bişey mi bizde kia sportek 1.6 motor 136 ps dct otomatik bile bundan bahalı fiyatı 492.000 lira lisdesi

    YanıtlaSil
  2. üçyüz kırk bin lira da bişey mi biz ancak bu paraya burda tam dolu tucson anca alabilirmiyiz ?

    YanıtlaSil
  3. Aston Martin, Bentley, Bugatti, Ferrari, Lamborghini, Koenigsegg, Maybach, Rolls-Royce, McLaren, Pagani çok özel, seçkin ve elit markalardır

    YanıtlaSil
  4. İkinci eli yok o yüzden alınmaz :))

    YanıtlaSil
  5. Zenginleri soymak için tasarlanan araçlar lamborchini ferrari bugatti hızdan başka bşr numaraları yok zenginleri soymaknın en kokay yolu bemce gerekesiz arabalar

    YanıtlaSil
  6. BAE şeyhi alır. batıya yalakalık olsun diye her şeyi yaparlar....

    YanıtlaSil
  7. İki tana olsa alırdık tek başına işe yaramaz

    YanıtlaSil
  8. Bayandan garaj arabası yedek anahtarı kitapçıgıda var alana şimdiden hayırlı olsun .temiz hasar kayıtsız doblo ile takas olabilir.

    YanıtlaSil
  9. Olsun enazından ekran görüntüsünü alabiliyoruz.:)

    YanıtlaSil
  10. lpg uyumlu olsa bende spariş vericem ama...

    YanıtlaSil
  11. Burda 340.000 birim paraya golf veriyolar bizi gısganan americada yaklaşık 340.000 birim paraya özel üretim ferrari veriyolar. Sonra bizi,dünya liderini gısganıyolar.

    YanıtlaSil
  12. Siparis ettik bakalim bekliyoruz

    YanıtlaSil
  13. 1 adet ürettiysen neyini tanıtıyon? Tanıtım satmak için olur. Sahibi belli zaten :)))

    YanıtlaSil
  14. Ronaldo sipariş etmiştir

    YanıtlaSil
  15. Öyle güzel tarzı var ki. Ama malesef ömrümüz boyunca böyle bir arabamız olamayacak.

    YanıtlaSil
  16. Bizde 98 Polo otomatik arayak 55 liraya bile yok

    YanıtlaSil
  17. Biz de bu zenginlere hizmet etmek için doğalım. Bu nasıl bi düzendir ya.

    YanıtlaSil
  18. Yol gerek buna yol. Burdan aya çift şerit.

    YanıtlaSil
  19. Biz bu dünyaya yaşamaya değil yaşayanları izlemeye gelmişiz

    YanıtlaSil
  20. Adamlar özel araç ürettiriyor biz arabayı geçtik krediye ne kadar faiz gelir diye düşünüyoruz

    YanıtlaSil
  21. Yedek parçası zor bulunur bunun.

    YanıtlaSil
  22. Ronaldo için üretilmiş bence 7

    YanıtlaSil
  23. Adam o kadar özel araba yaptırmış adını omogolata koymuş

    YanıtlaSil
  24. kendi çizimidir başka bir şey gelmiyor aklıma çünkü fakfakirim

    YanıtlaSil
  25. Arkası biraz Ford GT gibi.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..