Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

iNEXT konseptinden BMW iX'e dönüştü, tanıtımı yapıldı

BMW, elektrikli mobilite alanında amiral gemisi olması beklenen tamamen elektrikli SAV modeli BMW iX’in dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl lanse edilen BMW iNEXT konseptinin seri üretim versiyonu olarak sahneye çıkan BMW iX, BMW’nin Almanya’daki Dingolfing fabrikasında üretilecek ve 2021 yılının son çeyreğinde Türkiye’de yollarla buluşacak.




BMW Group’un mobilite ve elektrifikasyon stratejilerini açıkladığı #NEXTGen 2020 etkinliğinde tanıtılan BMW iX, en yeni teknolojileri ve minimalist tasarımıyla otomotiv dünyasında yeni bir çağ başlatmaya hazırlanıyor. 2021’in son çeyreğinde Türkiye’ye gelecek olan BMW iX, sürüş keyfi, çok yönlülük, sürdürülebilirlik ve lüksü yeniden yorumlayan modüler ve ölçeklenebilir platformuyla da dikkatleri üzerine çekiyor.




Güçlü, Dinamik ve Verimli

Gelecekteki BMW modellerine de öncülük etmesi planlanan BMW iX, 500 bg gücü, 0-100 km’ye 5 saniyenin altında ulaşan performansı ve WLTP kriterlerine göre 600 kilometreden fazla sürüş menzili sunan verimli bataryasıyla elektrikli otomobil standartlarını başka bir boyuta taşıyor. BMW iX’in hızlı şarj ile yalnızca 40 dakikada yüzde 80 doluluğa ulaşabilen bataryası, aynı zamanda on dakika içerisinde 120 km’den fazla sürüş menzili sunuyor.




BMW iX'teki sürüş sistemi, otomobilin iki elektrik motorunu, güç elektroniklerini, şarj teknolojisini ve yüksek voltajlı bataryayı kapsayan beşinci nesil BMW eDrive teknolojisine dayanıyor. BMW iX'in yol tutuş yetenekleri ve kabin içindeki konfor seviyesi, azaltılmış sürtünme kuvveti ile alüminyum uzay çerçevesi ve sınıfında öncü ‘Carbon Cage’ ile sağlanıyor. BMW iX'in 0.25 Cd’lik sürtünme katsayısı tek başına aracın menziline 65 kilometre eklemeyi başarıyor.




Optimize Edilmiş Aerodinamik Tasarım


İnovatif tasarımıyla Spor Aktivite Aracı (SAV) segmentini de yeniden tanımlayan BMW iX, kaslı dış oranları, akıcı tavan çizgisi ve azalan yüzey kaplamasıyla sürüş keyfini günlük kullanım ve uzun yolculuklarda benzersiz bir deneyime dönüştürüyor. Uzunluk ve genişlik bakımından BMW X5 ölçülerinde olan BMW iX, kavisli tavan yapısı ve yüksekliğiyle BMW X6’yı anımsatırken, geniş tekerlek jantları sayesinde BMW X7 ile benzerlik gösteriyor.




BMW’nin yeni tasarım dilinin sembolü geniş Böbrek Izgara ise tüm elektronik sürüş asistan sistemlerini barındırmasının yanı sıra oda sıcaklığında 24 saat içinde küçük çizikleri onarabilen kendi kendini iyileştirme teknolojisiyle de fark yaratıyor.


Yeniden Dönüştürülen Malzemelerle Sürdürülebilirliğe Bir Adım Daha


BMW iX’in üretim süreçlerinde kullanılan malzemeler sürdürülebilirliğe verilen önemi gösteriyor. Son teknoloji ile birleşen doğal ve geri dönüştürülmüş malzemelerin yaygın kullanımı otomobilin her alanında görülebiliyor.Koltuklar ve gösterge paneli için kullanılan derinin yüzeyi doğal bir zeytin yaprağı özü ile işlenirken, bu sayede çevreye zararlıüretim kalıntıları önlenmiş oluyor. Aynı zamanda bu özellik deriye yüksek kaliteli ancak doğal bir görünüm de kazandırıyor. Hammadde ve üretim yöntemlerini seçerken uygulanan sürdürülebilirlik odaklı yaklaşıma uygun olarak BMW iX’in FSC sertifikalı ahşap ve kapı panellerinde, koltuklarında, orta konsol ve zemin panellerinin yüzeylerinde yüksek oranda geri dönüştürülmüş plastik kullanılıyor. BMW iX’in paspasları da plastik şişelerin geri dönüştürülmesiyle elde edilen malzemeyle üretiliyor.


Shy Tech ile Şıklık ve Sadelik

BMW iX'in çığır açan tasarımı ‘‘Shy Tech’’ ilkesiyle tasarlanan kabininde de kendini gösteriyor. ‘‘Shy Tech’’ ilkesi yalnızca kullanıldığı zaman işlevlerini ortaya çıkaran teknolojik yaklaşımı ifade ediyor. Fazla görünür olmayan hoparlörleri, sıra dışı tasarlanan havalandırma kanallarında da ‘‘Shy Tech’’ kendini belli ediyor. Böylece, BMW Group bir modelinde ilk defa hoparlörlerini koltuk yapısına entegre etme seçeneğini kullanıcılarına sunuyor. Yine ilk kez bir BMW modelinde kullanılan altıgen şekilli direksiyon simidi ve yeni nesil BMW İşletim Sisteminin bir parçasını oluşturan 12.3 ve 14.9 inçlik kombine BMW Kavisli Ekran, fütüristik sürüş keyfine vurgu yapıyor.

Yeni Entegre Nano Elyaf Filtreli Otomatik Klima Kontrolü

BMW iX, standart olarak iki buçuk bölgeli otomatik klima kontrolü ile birlikte geliyor. Ayrıca, otomatik klima sistemi sıcaklık ve havalandırma ayarlarının hem arkadaki yolcular hem de sürücü ve ön taraf için ayrı ayrı kontrol edilebilmesini sağlayan dört bölgeli bir sisteme de yükseltilebiliyor. Otomobilin içindeki havayı daha etkin bir şekilde temizlemek için nanofiber filtre teknolojisi kullanan klima sistemi, BMW iX'te standart olarak ön ısıtma ve ön iklimlendirme işlevi de görüyor. Yenilikçi nano fiber filtre teknolojisi sayesinde, mikrobiyal partiküller ve alerjenlerin aracın içine girmesi de önlenebiliyor.

BMW iX, iç mekanın ısınmasına yardımcı olmak için gösterge paneli, torpido gözü, kapı paneli, orta kol dayama ve direksiyon simidi için verimli yüzey ısıtma seçeneği sunan ilk model olarak da ön plana çıkıyor.


Electrochromic Gölgelendirmeli Panoramik Cam Tavan


BMW iX’te kullanılan panoramik cam tavan tek parçalı şeffaf yüzeyiyle, herhangi bir çapraz destek olmadan tüm iç mekanı kaplayarak, BMW modellerinde şimdiye kadar kullanılan en büyük cam tavan olma özelliğine sahip. Panoramik cam tavan, BMW iX'in içindeki ferahlığı ve ambiyansı önemli oranda geliştiriyor. Cam tavan, iç mekanı doğrudan güneş ışığından korumak için tek bir düğmeye basılarak etkinleştirilebilen elektrokromik Electrochromic gölgeleme özelliğine de sahip. Lamine cam yapı, hem ultraviyole ışınlarına karşı optimum koruma hem de mükemmel bir akustik konforu standart olarak sunabiliyor. Cam tavan, bir iç kaplamaya sahip olmak yerine, otomotiv endüstrisinde iç mekanı gölgelendirmek için PDLC (Polimer Dağılımlı Sıvı Kristal) teknolojisini kullanan türünün tek örneği olarak dikkat çekiyor.




Öncü Ses Deneyimi: 4D Audio özellikli Bowers & Wilkins Surround Ses Sistemi


BMW iX'te standart olarak on iki hoparlör ve 205 watt'lık amplifikatör içeren bir HiFi ses sistemi sunuluyor. Harman Kardon Surround Ses Sistemi, yedi bantlı ekolayzır, 655 watt ses gücü ve otomobilin dinamik performans seviyesine bağlı ayarı ile mükemmel bir ses kalitesi sağlıyor. İlk kez opsiyon olarak sunulan Bowers & Wilkins Surround Ses Sistemi’nin en son sürümü, ses deneyimini farklı bir boyuta taşırken, BMW iX'i dört tekerlekli bir konser salonuna dönüştürüyor.

Oyun Dünyası Teknolojileri BMW iX’te

BMW Group, artık teknolojiyi neredeyse tüm süreçlerinde kullanarak daha da genişleyen bir ekosistem oluşturuyor. Yaklaşık 350 milyon oyuncusu olan Fortnite’da kullanılan Unreal Engine teknolojisinden de faydalanan BMW iX, dikkatleri bir kez daha üzerine çekmeyi başarıyor. BMW iX, böylece markanın oyun teknolojisi kullanarak geliştirdiği ilk otomobil olma unvanına da sahip olacak.


Dijital Araç Platformu

BMW iX ile tanıtılan yeni dijital platform, bağlantı, performans ve yapay zeka için de standartları belirliyor. Ülkelere bağlı değişiklik gösterebilmekle birlikte, BMW iX’in tüm fonksiyonları aktifken ve tam yükte çalışırken, 30 Gbit/sn'ye varan veri hızıyla iletişim kuran Gigabit Ethernet teknolojisi sayesinde BMW iX trafik, park alanları, tehlikeli durumlar veya yol işaretleri hakkında daha fazla veriyi daha hızlı toplayabiliyor, bu verileri anonim bir biçimde yapay zeka yardımıyla değerlendirebiliyor ve ihtiyaca yönelik kullanıma sunabiliyor.


5G Teknolojisi Kullanılan İlk Seri Üretim Premium Model

BMW iX, 5G mobil teknolojisiyle donatılan ilk premium model olarak rekabeti bir adım daha ileri taşıyor. 5G ağının sunduğu gelişmiş hizmet kalitesiyle birlikte, bilgi-eğlence, otomatik sürüş ve yol güvenliği alanlarında önemli iyileştirmeleryaşanacak. Ayrıca bu teknoloji, yayalar, bisiklet ve scooter sürücülerinin akıllı telefonları ile mobil ağa bağlanmaya bile gerek kalmadan doğrudan altyapı ile iletişim kurabilmesine olanak sağlayacak.



Kaynak; https://www.bmwgroup.com/

81 yorum:

  1. bu yeni on tarafları hiç beğenmiyorum. aşırı abartılı

    YanıtlaSil
  2. İşte elektrikli araba dediğin böyle olur

    YanıtlaSil
  3. Audi e-tron çok daha güzel

    YanıtlaSil
  4. Ön taraf zaten güzeldi neden bozdular ki

    YanıtlaSil
  5. kronik sorundan binilmez dünya çirkini çöp

    YanıtlaSil
  6. BMW'yi severim ama tek kelime ile iğrenç olmuş tasarım hatları falan... böbrekler çok kötü

    YanıtlaSil
  7. Üreticiler artık fiyat düşürmek için uğraşmalılar. Araçları çok gereksiz özelliklerle doldurmaya başladılar

    YanıtlaSil
  8. Biz daha 2001 model BMW alamıyoruz adamların üretecekleri arabalara bak

    YanıtlaSil
  9. Şu ön ızgara değişmeli arabaya yakışmıyor kuruldugun dan beri olan bmw çizgisine ters düşüyor

    YanıtlaSil
  10. Severim bmw hakkediyor parasını

    YanıtlaSil
  11. Ne varsa eskide var, boşuna dememişler

    YanıtlaSil
  12. Bunları bize gösterme artık Türkiye'de BMW sahibi olmak için biraz umudumuz vardı hayal oldu...

    YanıtlaSil
  13. Maşallah böbrek değil akciğer gibi olmuş

    YanıtlaSil
  14. Bmv bu böbrek tasarımını değiştirmeli yoksa kitle sayısı azalır

    YanıtlaSil
  15. Kokpit Mercedes kokpiti olmuş

    YanıtlaSil
  16. Ben begenmedim. Dıs tasariminda ön panjurdaki börekler estetigini kaybetti,devasa bu dizayn a ne gerek vardi? İcinde ise mersedes vari cizgiler belirmeye basladi, bmw dna lari bozuluyor.
    Ayrica fiyati nedir? Tr de Gunumuz kosullarinda bu araclar 1milyon un ustunde olmustur , kac kisi alicak ki?

    YanıtlaSil
  17. Sürücü ve bilgi eğlence ekranı nın tasarımı sanki bana rakip bir firmadan tanıdık geldi 😃

    YanıtlaSil
  18. Şu yeni böbrek tasarımları hiç güzel değil.Abartı büyük ve biçimsiz.

    YanıtlaSil
  19. Hafif bi fransız esintisi vermişler beğendim

    YanıtlaSil
  20. Koskoca BMW ,Tucson yavrulamis.😂😂

    YanıtlaSil
  21. Dislek tavsan ve icindeki kristalleri daha once volco xc90 da yapti

    YanıtlaSil
  22. Ön tarafa bakınca gözlerim kanadı mercedese bu tasarımlamı rakip olucaksınız

    YanıtlaSil
  23. Facia. Resmen. Ne bu böyle 😩

    YanıtlaSil
  24. On ve orta konsol dizaynı tamamen 2018 sonrası Mercedes tasarımı. Yazık olmuş bu araca

    YanıtlaSil
  25. Biz en kötüsünü yapana kadar en kötüsü bu ...(iç dış dizayn olarak)

    YanıtlaSil
  26. Taş devrine doğru dönüş son hız

    YanıtlaSil
  27. 1990 5.20 daha güzel. En azından kasa taş gibi...

    YanıtlaSil
  28. Çok çirkin👎
    Bmw kendine gel😱😱

    YanıtlaSil
  29. Dış tasarıma bakınca içeride beklentim çok büyümüştü ama
    Göğüs ve direksiyon hiç güzel değil

    YanıtlaSil
  30. Böbrekti oldu sana akciğer))
    Karikatür gibi..

    YanıtlaSil
  31. Şu ön tasarımı düşman şirkete yaptırsan yine de acır, böyle rezil bir görsel çıkartamazdı.

    YanıtlaSil
  32. Biraz gec kalinmis bir ic tasarim, buna ragmen cokda güzel göründügünü söyleyemem ☹️
    Not: kendim de bmw kullaniyorum

    YanıtlaSil
  33. 10 sene sonra avrupa en iyi arablardan biri olucak .. simdilik herkez sikayetci her zaman ki gibi .. tasarım öyle yada böyle değişecek, önemli olan " İÇİ " ..

    YanıtlaSil
  34. Çirkin bir araba eski bmw ler cidden daha karizmaydı ön sanki asabi bayan gibi bmw dış tasarımı bozdu 😄
    Not:el arabası kullanıyorum 😂

    YanıtlaSil
  35. Bu nasıl bir tasarım eski bmv daha güzel

    YanıtlaSil
  36. Nerde eski BMW'lerin güzelliği nerde yeni kasalar

    YanıtlaSil
  37. Hayret iç donanıma teyp koymamışlar

    YanıtlaSil
  38. çirrkin .audi e-tron ile rekabete yaklaşamaz bile

    YanıtlaSil
  39. Bmw kendini batırmak için her şeyi yapıyor

    YanıtlaSil
  40. Bildiğin salon koltuk takımı yapmışlar arabaya 😂

    YanıtlaSil
  41. Balkonu da salona katsalar iyi olurmuş.İçi halı flex döşemesi gibi..😁😁

    YanıtlaSil
  42. Plaka yeri düşünülmemiş araba çizilirken. Eğreti gelin gibi duruyor önde

    YanıtlaSil
  43. Türkiye fiyatı en az 1.500.000-2.000.000 bu kadar param yok zaten de olsa da böyle bir ucube araç almazdım. Elbirliği ile tüy dikmişler

    YanıtlaSil
  44. İçi hiç olmamış. Bunu görünce Bizim TOGG daha güzel. Valla öyle.

    YanıtlaSil
  45. Ön ızgarayı görünce aklıma Charlie Chaplin geliyor. 😂

    YanıtlaSil
  46. Çok güzel ama ülkemize geliş fiyatı herhalde 2,5 3 milyon lira filan olur artık. Hayaller hayaller hayaller.....

    YanıtlaSil
  47. Bu direksiyonu tasarlayan mimar kör oldu

    YanıtlaSil
  48. Ortada olmayan belkide ol(a) mayacak bir arabayla yaklaşık 100 yıllık bir firmayı ve ürünlerini kıyaslamak hangi seviye??

    YanıtlaSil
  49. Bmw tasarımda gittikçe kötüye gidiyor

    YanıtlaSil
  50. O direksiyonla ön ızgara ne öyle Allah aşkına

    YanıtlaSil
  51. Bence cok guzel sadece ic dizayn son cikan nercedes modellerine benziyor

    YanıtlaSil
  52. Direksiyonu çizen mühendis kör oldu

    YanıtlaSil
  53. Veriler mükemmel fakat tasarimda BMW iyice saçmaladı...

    YanıtlaSil
  54. Gittikçe iğrençleşen rezil tasarımlar düşük kaliteli malzeme yıpratma politakası ve belli bir sunulan araç ömrü nerde eski güzel estetik sağlam tasarımcı mühendisler

    YanıtlaSil
  55. Direksiyon kazadan çıkmış gibi duruyor
    Gercekten cok berbat

    YanıtlaSil
  56. Icide dışıda iğrenç

    YanıtlaSil
  57. DS Amblemi koy sırıtmaz

    YanıtlaSil
  58. Sorgusuz sualsiz Jaguar I Pace alırım. Bunun içinde görüneceğime nissan juke a binerim daha iyi.
    Teknolojisi çok ileri, içi çok güzel ama dışı tam bir fiyasko. BMW bu dış tasarım anlayışıyla ne yapmaya çalışıyor bilmiyorum. Jaguarın tasarımları gibi akıcı ve göze hoş gelen bişey yapmak bu kadar zor mu cidden?

    YanıtlaSil
  59. 🔥🔥🔥 Kaç milyon TL acaba 🤔

    YanıtlaSil
  60. 👑❤️Only mersedes❤️👑

    YanıtlaSil
  61. Bobrek olayi gercekten abartilmis bmw buna bi dur demeli bence

    YanıtlaSil
  62. Bu olsa olsa i3 ün büyüğü olur ne amiral gemisi

    YanıtlaSil
  63. Şu emanet alınan böbrekler geri verilsin artık

    YanıtlaSil
  64. Elektrikli otomobil yapacağız diye niye arabaları konuşup değiştiriyorsunuz ki aynı görüntüli araçları elektrkli yapın

    YanıtlaSil
  65. Şimdi bişey diyicem ama adamlar ne kadar marjinal varsa yapıp tutturuyorlar

    YanıtlaSil
  66. Dış tasarımı hiç özgün değil. İlk bakışta jantlar Subaru, arkadan görünüş Megane HB olmuş. Önden görünüş eh işte. Ama içini beğendim. Yenilikçi, modern, estetik olmuş. İçi 10/10, dışı 3/10 bence

    YanıtlaSil
  67. Bmw galiba Mercedes ve Audi ile anlaşmış piyasayı onlara bırakmaya kararlı

    YanıtlaSil
  68. Modern tasarım anlayışına göre güzel. Bir E30 daki yada W124 deki çizgiler maalesef yok. Bunlar o araçlar gibi efsane olamayacaklar.

    YanıtlaSil
  69. Böbrek çok küçük olmuş, ön camdan başlayıp tampona kadar gelmesi gerekirdi

    YanıtlaSil
  70. Direksiyona ne olmuş sıcaktan erimiş mi 😂

    YanıtlaSil
  71. Güzel tasarım. Böbrek hariç 😡

    YanıtlaSil
  72. Bari O Panjurun Etrafınıda Mavi Yap, Ne Öyle Mavi Çizgiler😀

    YanıtlaSil
  73. charlie chapline benziyo

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..