Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Lexus Güvenilirlik ve Sorunsuzluk Ödüllerine Bir Yenisini Daha Ekledi

Bir Toyota markası olan Lexus, farklı kullanıcı ödülleriyle birlikte her geçen gün yeni unvanlar kazanmaya devam ediyor. Lexus, gerçek kullanıcıların değerlendirmeleri ve bağımsız araştırmalar neticesinde, “En Güvenilir Otomobil Markası” ve “En Sorunsuz Otomobil Üreticisi” gibi ödüllerle takdir topluyor.




Hollandalı tüketici derneği Consumentenbond’un 2020 araştırması da, Lexus’u ülkedeki “En Güvenilir Otomobil Markası” olarak öne çıkardı.




Lexus, 10 yaşına kadar olan otomobillerin güvenilirliklerinin araştırıldığı çalışmada birinci olmayı başardı. 8 binden fazla kullanıcının yer aldığı ve 27 farklı markanın değerlendirildiği araştırmada, araçların sorunsuzluğu ve yaşanan problemler değerlendirildi. Bu araştırma sonucunda Lexus modelleri sorunsuzluk konusunda ilk sırada yer aldı. 


Lexus’un dünyaca bilinen sağlamlığı

Bu başarıyla birlikte bir kez daha “En Güvenilir Marka” unvanını alan Lexus birçok farklı araştırmadan dayanıklılık ve sağlamlık konusunda ödüller almaya devam ediyor. Global bağımsız araştırma şirketleri tarafından Amerika’da 21 yılın 20 yılında “Kalite Ödülü” alan Lexus 8 yıl üst üste “En Sorunsuz Marka” Seçildi. İngiltere’deki bir diğer araştırmada ise hibrit modellerin güvenilirliğini öne çıkaracak şekilde Lexus, “En Sorunsuz Otomobil Ödülü”nü kazandı. Çeşitli bağımsız araştırmalar Lexus’u “En İyi Üretici”, “Dünyanın En Sorunsuz Otomobil Markası” ve “İkinci Elde En İyi Marka” gibi unvanlarla da taçlandırdı.




Kalite garantili Lexus’lar

Lexus, kullanıcıların büyük beğenisini toplayan kalite ve dayanıklılığını aynı zamanda resmi garantisi altına da alıyor. Her yeni modelinde 3 yıl/100 bin kilometre üretici garantisi sunan Lexus, aynı zamanda ilk yüzde 100 elektrikli modeli UX 300e için de 15 yıl/1 milyon kilometre garantisi sunarak standartları belirlemeye devam ediyor.

Araştırmaların da ortaya koyduğu gibi Lexus kullanıcıları sorunsuz ve güvenli sürüşün keyfini çıkarırken, aynı zamanda Lexus modellerinin daha yüksek ikinci el değerinin avantajlarını yaşıyorlar.

Örnek gösterilen hizmetleriyle de ödüllü


Lexus dünya çapında üne sahip üretim kalitesini ve güvenilirliğini, segmentinde fark yaratan hizmetleriyle de destekliyor. Dünyanın en büyük müşteri memnuniyeti araştırmalarında ödüller elde eden Lexus, “Satış”, “Yeni Araç Kalitesi” ve “Genel Müşteri Memnuniyeti” gibi kategorilerde birçok unvana sahip.

Japon misafirperverliği, Omotenashi felsefesiyle şekillenen Lexus hizmetleri; ihtiyaçları önceden anlamak ve müşterileri evinde hissettirmeyi amaçlıyor. Lexus Türkiye’de de fark yaratan hizmetleriyle segmentinde birçok ilke imza attı. Markanın öne çıkan hizmetleri arasında her müşterinin özel bir danışmanının olması, ihtiyaç olması halinde müşterilerinin olduğu yere helikopter ile teknisyen de göndermek, müşterilerine özel TIR’lar ile araç transferi hizmeti sunmak gibi hizmetler yer alıyor.


5 yorum:

  1. Ülkemizde değeri bilinmeyen bir marka tıpkı Mazda, kia, subaru, mitsubishi, suzuki vs vs gibi. Lexus ve İnfiniti TR pazarında tutulmak istiyorsa D, E segment araçlarına 1.4, 1.5, 1.6 gibi motor seçenekleri getirmesi gerekli ki Lexus ve İnfiniti TR pazarında tutulsun satışları artsın aksi takdirde Lexus ve İnfiniti düşük satış rakamları izlemeye devam edecektir.Bkz: Audi'ye on yılda alışan halkımız zamanla Lexus ve Infiniti'ye alışacaktır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aklın yolu 1; maliyet önemli düşük hascimli motor uygulaması..
      Reklam, bilgilendirme ve sponsorluklara biraz daha önemle iyi yerlere gelebilirler..

      Sil
    2. Editör bey katılıyorum. Düşük hacimli motorlar düşük satış rakamlarını hem yükseltir reklam ve sponsorluklarda marka kimliği ve bilinirliğini arttırır buda Lexus ve Infiniti'ye çok şey kazandırır. Infiniti 2007'den beri TR pazarında olmasına rağmen hala düşük satış rakamları izliyor Lexus ise son 6 yıldır TR pazarında yer alıyor. Her iki markada TR pazarında tutulmak ve yer edinmek istiyorlarsa araçlarına düşük hacimli motorlar getirmeli reklam ve sponsorluğu da önem vermeliler aksi takdirde Lexus ve Infiniti'yi sadece ayrıcalıklı ve farklı olmak isteyen kullanıcılar tercih etmeye düşük satış rakamlarında kalmaya devam edeceklerdir. Acaba Lexus ve İnfiniti TR pazarında ayrıcalıklı, seçkin ve elit bir marka mı olmak istiyorlar insan ister istemez bunuda düşünüyor

      Sil
  2. Tespitleriniz doğru.
    Hadi Infiniti, Lexus premium marka..
    Mazzda, subaru ve Suzuki bile yıllardır az satıyor.Bu da olayın değişik bir boyutu!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Editör bey Toyota, Honda, Hyundai, Kia, Mazda, Mitsubishi, Subaru, Suzuki dünya çapında çok iyi markalar Amerika pazarında çok iyi araçları var ancak TR pazarında satılmıyor. Mazda dünyanın en sorunuz markalarından biri olmasına rağmen Türkiye'de hakettiği değeri ve ilgiyi görmüyor bizim halkımız Toyota'yı sadece Corolla'dan Hyundai ise Accent'ten ibaret zannediyor dünyada ise bu böyle değildir. Bu markalar dünya çapında ne kadar ileride iseler Türkiye'de o kadar gerideler bununda sebebi distribütör sayesindedir. Reklam, satış ve pazarlama konusunda geride kalıyorlar Hyundai ise i30 ve Accent'i satıştan çekerek büyük bir pazar kaybı yaşadı i30 anlarımda Accent'i çekerek en büyük hatayı yaptı. Hyundai tıpkı Nissan gibi SUV satan bir marka haline geldi

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..