Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Peugeot - Fiat - Chrysler Cephesi'nde Hangi Modellerin Sonu Geliyor?

Peugeot'lu PSA ile Fiat'lı FCA gruplarının 2019'da başlayıp 2020'de resmileşen  beraberlikleri, önümüzdeki yıllarda;  maliyeti azaltmak, kolaylık ve diğer etkenler  açısından platform sayılarını azaltmayı hedefliyor ( ve aynı sınıftaki modelleri teke indirip farklılaştırarak).




Model ve platform sayısını azalttıktan sonraki ilk hedef ise Çin pazarındaki satışları yükseltmek olacak.PSA+FCA bu düzenlemeler yanında bazı markaların fişini çekebilir veya bir süreliğine buzdolabına kaldırabilir! Bu işlemde ilk akla gelenler  ise Lancia, Chrysler ve Abarth olabilir..




Modellerin ortaklığı giderek artarken 2/3 yıl içinde Doblo'yu   daha yeni bir araç olan Rifter'in Fiat armalısı olarak görmek mümkün olacaktır.




Fiorino'nun gelmesi beklenen  yeni modeli'ni de daha önceki gibi Peugeot, Citroen, ve Opel, Vauxhall belkide RAM  logosu taşıyacak.




208 ve 308 ve diğer seriler;i Fiat giysileriyle beklerken hafif ticariler de de yine PSA raflarından alınacak.Fiat ve Chrysler,'in muhtemel SUV araçları da PSA'nın SUV modelleri 




olabilecek.Yakışıklı 508'i de hafif makyaj ve karakteristik ayrıntılarla Dodge, Chrysler, Alfa ve Lancia olarak yollarda görmek ihtimaller zincirinin bir halkası olacaktır..




Bir Avrupa-Amerika markalar topluluğu olan Stellantis'in güncel markaları arasında; Peugeot, Citroen, Opel, DS, Vauxhall, Fiat, Abarth, Maserati, Alfa Romeo, Lancia, Chrysler, Dodge, Jeep ve RAM bulunuyor.




Bu grupların tarihinde yer almış ancak günümüzde yollarda göremediğimiz markalar ( ve firmalar) arasında ise Autobanchi,  Innocenti, Plymouth, Desoto, Fargo, Singer, Sunbeam, Simca, Talbot, Ajax, Rambler, Willys-Overland, Humber, Commer,, Hillman, Karrier, Barreiros, 




AMC/ American Motors,Hudson, Essex, Terraplane, Nash, LaFayette, Metropolitan, Graham-Paige, Paige-Detroit, Jewett, Frazer, Imperial, Valiant, Kaiser, Maxwell, Chalmers, Eagle, GEMCAR ve SRT de bulunuyor.


Bunlardan Fargo ve Desoto, Türkiye için yabancı değil.Chrysler Sanayi son adıyla ASKAM, kamyon ve kamyonetlerinde Dodge, Desoto ve Fargo isimlerini de kullanmıştı.





Fargo (1920–1972) Canada, Folded into the Dodge Division.
DeSoto (1928–1961), US-Brand discontinued and replaced by the Chrysler Newport.
(Fargo (1920–1972) Kanada, Dodge Division'a Katıldı.
DeSoto (1928–1961), ABD Markası üretimden kaldırıldı ve yerini Chrysler Newport aldı.)







Kaynak; https://www.groupe-psa.com/
https://www.fcagroup.com/
http://groupe-psa.com.tr/
 https://www.autonews.com/
https://www.motor1.com
https://www.wikipedia.orghttps://www.youtube.com/c/FiatChryslerAutomobiles/
https://www.youtube.com/user/PSAPEUGEOTCITROEN/
https://otorama.blogspot.com/2010/09/askam.html
https://otorama.blogspot.com/2011/11/as-600-700-800-900-950-askam.html
https://www.otometre.com/2015/07/ilk-yerli-pikabn-modifiyeli-versiyonlari.html
https://www.otometre.com/2018/06/unlu-otomobil-markas-kapanyor-mu.html

4 yorum:

  1. Bu işbirliği PSA Grubu'ndan çok FCA Grubuna yarayacaktır. PSA Grubu son yıllarda kendini her konuda toparladı ancak FCA Grubu (Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Ferrari, Lancia, Maserati, Jeep, RAM) ne kadar bünyesinde önemli markalar bulunsada Fiat ne kadar köklü bir tarihe sahip olsada Fiat yıllarca hakettiği konuma gelemedi. Kalite, konfor, teknoloji, yol tutuş ve sürüş dinamikleri vs vs gibi birçok konuda bilgi alışverişi yapılacak olması fiatında bu konuda faydalanacak olması fiat'ın iç mekan ve malzeme kalitesini de yükseltecektir birçok konuda fiat'ın yararına olacaktır

    YanıtlaSil
  2. Bu işbirliği en çok Fiat grubuna yararken yine FCA Grubu'ndan bazı markalara veda edilebilir. PSA tarafında böyle bir marka olmadığı gibi DS gibi genç bir markaları var.Ancak PSa'nın hissedarlarından biri Çinli DongFeng Grubu.Bu cenahla ilgili bir hamle gelebilir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Editör bey katılıyorum. En çok Fiat Grubuna yarıyacak bu işbirliği Fiat ne kadar eski ve köklü bir marka olsada yıllarca hakettiği konuma gelememişti PSA Grubu sayesinde Fiat istediği konuma gelecektir bu işbirliği Fiat katkı ve yenilik kazandıracaktır her konuda fiat'ın yararına olacaktır fayda sağlayacaktır haliyle Fiat Grubu birşeylerden fedakarlık etmek zorunda

      Sil
    2. Editör bey katılıyorum. Haliyle Fiat Grubu birşeylerden fedakarlık etmek zorunda. Lancia markası 2018 yılında üretimden kalktı lancia kaliteli bir araç üreten bir markaydı yazık oldu. Böyle güçlü bir geçmişi olan bir markayı maalesef fiat değerlendiremedi. Delta, Ypsilon, Thema, Voyager kötü araçlar mıydı? Hayır değil. Bkz: Chrysler 300C/Lancia Delta, Chrysler Voyager/Lancia Voyager gibi Peugeot 508 veya Opel Insignia'yı Fiat logosuyla görürsek hiç şaşırtıcı olmaz

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..