Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Renault-Nissan'ın ekonomik otomobili Datsun, (yine) veda ediyor

 Datsun; Rusya, Hindistan, Endonezya, Güney Afrika gibi pazarlarda faaliyet gösteriyordu.An itibarıyla sadece Hindistan'da etkin.Japon otomobil markası,  1931 ve 1986 arası faaliyet gösterdi.1986 yılından sonra tüm çalışmaları durduruldu.2013 yılında özellikle hesaplı otomobillerle belli coğrafyalarda tekrar hayat buldu.Ancak, son maliyet ve pandemi etkisiyle Renault-Nissan-Mitsubishi kararıyla tekrar hayata veda ediyor.



Datsun markasının Rusya pazarındaki geçmişi, ana şirket Nissan'ın önümüzdeki üç yıl için geliştirme stratejisini sunmasından sadece altı ay sonra sona erdi . Plana göre, belirtilen dönemde bu markanın otomobil satışları sadece BDT  ülkelerinde değil, Güney Afrika, Nepal, Endonezya ve Hindistan'da da durdurulacak. Rusya'da Datsun faaliyetlerri,  AVTOVAZ'da toplandı, ancak şimdi Avtostat marka temsilcilerine atıfta bulunarak bu arabaların üretimi tamamlandı. Böylece Hindistan, Datsun'un hala saflarda olduğu tek ülke ve yerel tesisteki üretimin sona ermesinin ardından bu Japon markası bir kez daha tarihe geçecek.



2014 sonbaharında  Datsun markasının Rusya'daki ilk çıkışından bu yana, bu markanın yaklaşık 145 bin arabası Togliatti'de üretildi. Üretilen otomobil stoğu 2020'nin sonuna kadar yeterli olmalı: Nissan, araçların oldukça hızlı tükeneceğine inanıyor. Rusya'nın mevcut bayi satış ağının tamamlanmasının ardından Datsun markasının feshedileceği ve servis araçları, yedek parça satışı ve garanti yükümlülükleri Nissan ana marka yetkili bayileri devreye alınacak . 



Ne yazık ki, Rusya pazarı için Datsun SUV projesi hiçbir zaman gün ışığını görmedi: sonunda sunulacaksa da  Nissan logolarına sahip olacak.

Muhtemel Datsun satın almak isteyen pazar, aynı grubun bir markası olan Lada'yı tercih etmesi bekleniyor.

Kaynak; https://www.datsun.com/
https://www.datsun.ru/
http://rusautonews.com/

3 yorum:

  1. Günümüzde artık bu tip ekonomik araçlar ilgi görüyor fiyatından, yakıt ekonomisinden dolayı bkz:Dacia bunun en güzel örneklerinden biridir. Dacia nerden nereye geldi bunu model yelpazesindeki zengin ürün gamından anlayabiliriz. Renault/Nissan Grubu Datsun'un üretimini durdurup önceliğini Dacia'ya verecek

    YanıtlaSil
  2. Datsun, köklü ve bilinir bir markaydı.En azından Uzakdoğu da.. Ancak, bir kaç ülkeyle sınırlı kaldı.Ve yeni Renault-Nissan planı çerçevesinde veda ediyor!

    YanıtlaSil
  3. Editör bey Datsun markasını biliyorum. Eski ve köklü bir marka Japon Hükümetinin politikaları sonucu maalesef geride kalmış bir marka. Datsun üretimi devam etse otomobil dünyasından birbir efsane markaları kaybediyoruz Lancia'dan sonra şimdi de Datsun gidiyor

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..