Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Iveco'yu (Bir zamanların Fiat Kamyon Bölümü) Çinli FAW'mı Alacak?

Günümüzde CNH Industrial markalarından biri olan Iveco, Çin'in önde gelen şirketlerinden  FAW  tarafından satın alma süreci devam ediyor.Reuters ve iepieleaks.nl'nin haberlerine göre daha önce görüşmelerin sürdüğü ancak 2020 Temmuz'unda kesildiği ve yeni yılla tekrar başladığı belirtiliyor.



Iveco ile beraber grubun motor şirketi Fiat Power Train (FPT) de satış listesinde yer alıyor.Hafif ticari araç, kamyon ve otobüs imal eden Iveco,  Amerikalı (hidrojenle çalışan) kamyon şirketi Nikola ile beraber çalışıyor.




FAW, satın almak için 3 milyar Euro'dan fazla bir rakamı gözden çıkarmış durumda.Bu teklif sonrası CNH Grubu'nun hisseleri borsa da yükselişe geçti.





CNH hali hazırda Case, Case IH, Steyr, New Holland, Iveco, Iveco Astra, Iveco Bus, Iveco Defence,  Heuliez Bus, Magirus ve FPT adlı birimlere sahip.

FAW ise FAW, Hongqi, Bestune ve Jiefang markalarına ev sahipliği yapıyor.



Çin'de faaliyet gösteren Naveco ise Çin şirketi SAIC ve Iveco ortaklığıyla kurulmuş bir oluşum.

Diğer taraftan, Iveco önceki adıyla Fiat kamyon ve midibüsleri Otoyol'da imal edildi.Son olarakta Iveco markalı otobüslerin üretimi için Otokar ile anlaşma yapılmıştı.

Yeni Otokar, şehirlerarası bir otobüs mü olacak?




Çin'in özel ve kamu girişimleri dünyaya yayılımı sürüyor.Bu süreç onların zaferiyle sonuçlanacak.Köklü Avrupa ve Amerikalı firmalar bir bir ele geçirilirken , kendi markaları da ayrı bir koldan yürüyüşe devam ediyor.Çin yakın gelecekte en azından ticari olarak liderliği ele geçirecek!

2003 / 2005'te otomobilde neler oldu, fiyatlar nasıldı?




Kaynak; https://www.iepieleaks.nl
https://www.reuters.com/
https://www.cnhindustrial.com/
https://www.iveco.com/
http://www.faw.com/

7 yorum:

  1. Keşke Türkiye den bir zengin alsa ama bizim iş adamları riski sevmezler. Montajcılık ile garanti para kazanmak isterler. 3 milyar euro verebilecek iş adamı elbette vardır aslında ama dediğim gibi bu işe yanaşmazlar!

    YanıtlaSil
  2. Iveco yu almanın yanında bir çok pazarda söz sahibi olacak akan firma..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BMC nin yüzde 49 ortağı olan Katarlılar alsa ya İveco yu? Para vardır Katarlılarda. Belki Türkiye de de iveco yatırımı yaparlardı?

      Sil
    2. Olabilir ama FAW yani Çinliler daha iatekli görünüyor.Katar veya Ortadoğu sermayesi, Çin firmaları Mercedes Benz'de, Peugeot da ve Volkswagen az veya çok hiaaedarlar..Belki bilmiyoruz aklımıza gelmiyor başkalarında da..

      Sil
  3. Italya'da eski model Daihatsu Hijet modelini Piaggio Porter olarak üreten italyan üretici bu seriyi komple yeniliyor. Motorlar Lpg li ve genis bir ürün /secenek yelpazesi ile 15000 avrodan baslayacak fiyatlarla hafif ticari arac pazarina sunulacak

    https://de.motor1.com/news/482467/piaggio-porter-np6-city-transporter/


    Metin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Piaggio nun yenilenme zamanı çoktan geçmişti zaten!LPG, İtalya da yagın bir yakıt türü..Belki Türkiye ye de getirirler..
      Arkadaşım, pek gözükmüyordun.Buraya uğradığına sevindim :)

      Sil
  4. Otometre yi takibe devam Yilmaz üstadim...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..