Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Piaggio Porter NP6

 İtalya'nın ve Avrupa'nın hafif ticari araç markalarından biri olan Piaggio, kentlerin kısa mesafe ve dar yollarına  uygun aracını yeniledi.İkonik marka Vespa ile  aynı ailede bulunan Piaggio;  temeli Uzakdoğu'nun küçük modelleriyle ünlü ismi Daihatsu'nun Hijet modeli üzerine geliştirilmiş Porter'in devamı olan bir araç.



NP6'nın 1498 cc hacimli motoru benzinli, doğalgazlı veya benzin-LPG olmak üzere 3 farklı yakıt kullanabiliyor.Dizel motoru olmayan araç Euro 6d normlarına uygun olarak imal ediliyor.



Teknik Özellikler

Motor; 1.5 Litre

Yakıt; Benzin / LPG / LNG

Emisyon Normları; Euro 6d Final



Güç; 68/75/78 kW

Tork; 136 Nm




Uzunluk; 4.21 m

Genişik; 1.6 m

Kapasite; 915 /1440 / 1275 / 1600 kg






Türkiye'de Piaggio ve diğer grup markalarının motosikletleri ile  4 tekerli hafif ticari aracı farklı firmalarca satılıyor.




Türkiye'de  NP6 öncesindeki modelin satışı Euro fiyatlarıyla yapılıyor.Ancak internet sitesinde tarih belirtilmemiş.




Günümüzde Piaggio Group'un üç ayrı iş kolu var:

 50cc ile 1.400cc arasında değişen iki tekerlekli , scooter ve motosikletler, 2019'da 399.600 araç sevk edildi. Grup markaları şunları içerir: Piaggio (Liberty, Beverly, Medley, MP3 scooter modelleri ile), Vespa, Aprilia ( Aprilia Racing takımı ile MotoGP şampiyonası), Moto Guzzi, Gilera ve Derbi.

Ape ve Porter primis ile hafif ticari araçlar . Grup 2019'da 211.700 hafif ticari araç sattı ve Eylül 2017'de üretim için yaklaşık 46.5 milyar CNY gelir ve dünya çapında yaklaşık 40.000 çalışanıyla Çin'in en büyük ticari araç üreticisi Foton Motor Group ile önemli bir stratejik ortaklık imzaladı. İtalya da yeni hafif ticari araçlar. Pazarlamanın 2020 ortalarında başlaması planlanıyor.

Piaggio Robotik Birim.



Kaynak; https://commercial.piaggio.com/
https://piaggiogroup.com/
http://www.piaggioticari.com/
https://www.piaggio.com.tr/tr/

7 yorum:

  1. Harika bir paylasim olmus... Kangoo , connect veya caddy tipi araclarin piyasaya girmesiyle bu tür araclar Türkiye yollarindan kayboldular...hijet ,carry veya damas.... Sevimli ve pratik araclar...Metin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler .. Türkiye de kayboldular ama İtalya da varlar ve yeni modeller ortaya çıkıyor.Ayrıca Uzakdoğuda ilgi görmeye devam ediyorlar..Piaggio Porter Türkiye de satılıyor görünyor.Ama net bir bilgi yok. Fiyatlarsa Euro olarak yer alıyor.

      Sil
  2. Mini van versiyonunu neden yapmamışlar ki? Kapalı kasa güzel bir ticari olurdu bu araçtan.

    YanıtlaSil
  3. Haberde yazmış olduğun gibi Piaggio ve Foton hafif siklet ticarilerde bir ortaklık yapmaya karar vermiş , ve bahsi geçen yeni Porter'in Çin pazarında üretilen > Foton Gratour < lisans modeliymiş, yani anladığım kadarıyla aslında İtalyan Piaggio ürünü değil , muhtemelen Motorlar AB pazarı için geliştirilmiş Piaggio teknolojisidir. Saygılar. ..Metin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık Avrupalılar, ya Çin markalarıyla işbirliği yapıyor yada hisse veriyor..Yada Çin e satıyor..

      Sil
    2. Bilgilendirme için teşekkürler Metin Üstad.

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..