Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yerli Elektrikli Traktör, Haziran'ı Bekliyor

 ZY Elektrikli Traktör; 2020 yılının sonlarında araç üretimine başlayacaktı, pandeminin de etkisiyle 2021'e sarktı.Haziran itibarıyla üretimin başlayacağı hatta 25 traktörün bantlarda hazır beklediği Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yol tarafından açıklandı.



Dünya Gazetesi'nin haberine göre küçük sınıf olarak tabir edilen 130-140 beygirlik traktörlerin 20 dakikada şarj edilebileceği ve bu şarjla 5 saat çalışabilecek.



Orta sınıfta ise 220 beygirlik traktör, bir şarj ile 6-7 saat görev yaparken bu traktörün bantlardan çıkması 2022 yılının başlarında gerçekleşecek.



En büyük sınıfta ise 320 beygirlik yerli bir canavar olacak.1000 beygirlik bir traktör de ihtimal dahilinde! 





Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) ise verdiği ön siparişle ilk müşteri oldu.

Bu arada yerli elektrikli traktörün tasarımı Mordağ Tasarım ( Mordağ Design) tarafından gerçekleştirilmiş..Mordağ Tasarım'ın başında;  METE A. MORDAĞ bulunuyor.Tasarım stüdyosu kendini şu şekilde anlatıyor;

Düşler, Tasarımlar, Gerçekleştirir

" Akılcı Sanat Stüdyosu Mordag Design, teknoloji, ev eşyaları, aksesuarlar, endüstriyel ürünler, ofis gereçleri, mobilya, su altı, şehir mobilyaları, mimari kurulumları kapsayan geniş bir yelpazede sektörler için ürünler tasarlamaktadır. Konsept üretiminden üretime kadar endüstriyel tasarım ve ürün geliştirme hizmetleri sunar. Yenilikçi yaklaşımı ve mühendislik altyapısı sayesinde müşterilerine onlarca patent sağlamıştır. Bu geniş yelpazede Mordag Design 6 farklı sektörde çok sayıda ödül kazandı. Mordag'ın tasarım imzasına sahip milyonlarca ürün, 25'ten fazla ülkede kullanıcılarıyla buluşuyor. "


Kaynak; https://www.zyelektrikli.com/
https://www.mordagdesign.com/
https://www.instagram.com/metemordag/
https://twitter.com/metemordag
https://www.tigem.gov.tr/

https://www.tarimorman.gov.tr/TAGEM/Menu/8/Tubitak-Programlari
https://www.dunya.com/sirketler/zy-elektrikli-traktor-en-buyuk-boy-elektrikli-traktorde-seri-uretime-geciyor-haberi-613539

3 yorum:

  1. Elektrikli araçların tasarımları fütüristtik yapacaklar diye dozunu kaçıyorlar. Bana kalırsa daha klasik ve oturmuş bir tasarım olabilirmiş. Ne bileyim benim çok da hoşuma gitmedi. Renkler ve zevkler tartışılmaz tabi ki.

    YanıtlaSil
  2. Iyi bir gelişme ama, yerli üretim yapan traktörlerimiz var ötv kdv bunları boğmak yerine çiftçimize iyi bir destek verilse keşke insanların alim gücü yokki 25 yaşında traktör bile 20 bin lira umarım iyi bir geleceği olur yoksa buda batar:(:(

    YanıtlaSil
  3. Araçta daha keskin çizgiler kullanılsa daha çakici olabilirdi.İyi bir çalışma ama ürünün şık durması da önemli..
    Fiyat konusunda yerli olduğu için İnşallah bir güzellik yapılır!

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..