Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Lada'dan 10 bininci çift yakıtlı otomobil; Vesta CNG (benzin+doğal gaz)

Bir Renault - Nissan - Mitsubishi kuruluşu olan  JSC ''AVTOVAZ'', ortağı LLC ''ATS-AUTO'' ile birlikte 10 bininci çift yakıtlı otomobil LADA'yı yollara çıkardı...LADA CNG modelleri yakıt olarak hem benzin hem de sıkıştırılmış doğal gaz kullanıyor. Bu yakıt türü hem çevre dostu ve hem de ucuz.




 Doğal gaz, motorun ömrünü uzatır ve araba kullanma maliyetini düşürür: yıllık ortalama 20 bin kilometre kilometre ile yakıt maliyetleri 3 kata kadar azalır . Çift yakıtlı araçlar, ekonomik olmaları  nedeniyle daha çok tercih ediliyor.

Gaz tüpünün içine yerleştirilmiş sigorta ve hız valfi, gaz boru hatlarının hasar görmesi durumunda gaz tüpünün patlaması ve kontrolsüz gaz kaçağı olasılığını önler.

LADA Vesta CNG, standart 55 litrelik benzin deposunu korurken, bagaj bölmesinde bulunan 90 litrelik bir gaz silindirine sahiptir. Bu sayede araç yakıt ikmali yapmadan 1000 kilometreden fazla yol kat edebiliyor.



Rusya Federasyonu Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın girişimiyle tanıtılan devlet sübvansiyonu Ecogas sayesinde LADA Vesta CNG'nin maliyeti en azından Rusya için (805.900 Ruble'den) rekabetçi cazip görünüyor.

Diğer taraftan 2021 Ocak - Mayıs aylarında toplam 160.123 adet LADA satıldı, 2020 yılının aynı dönemine göre % 53 oranında daha fazla satış yapılırken en çok Lada Granta ilgi gördü.Onu Vesta ve Largus takip etti.


Kaynak; https://www.lada.ru/
https://apelsin.lada.ru/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..