Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

BMC Otomotiv, Karasu'daki fabrika arazisiyle Tank Palet Fabrikası'nı bırakıyor mu?

 İzmirli BMC,   ikinci adresi Sakarya'dan vaz geçiyor.. Medyabar.com' un haberine göre yeni ortak Tosyalı Holding'ten sonra inşa halindeki Karasu Fabrikası'nın incelenmesi sonrası fabrikadan vaz geçilmesi düşünülüyor.Bunun yanında firmanın tank imalatına sıcak bakmadığı iddiaları var!




Karasu'dan vaz geçilme sebebi;  zeminin yeterli olmaması .Bunun yerine Ankara veya İzmir'de yeni bir yer olabileceği ve Arifiye Tank Palet Fabrikası'nın iade edilebileceği düşüncesi hakim.




Karasu'de ki arazinin  denize çok yakın ve kum olduğu zaten biliniyordu. Hatta çevre özellikle de  Karasu  Acarlar Longoz (su basar orman) açısından çok eleştirlmişti. Fabrika da inşaaat ağır şekilde ilerliyor-du.Zemin, farklı ve teknolojik imkanlarla sağlam hale getirilebilir sanırım. Diğer taraftan başka bir arazi de aranmamalı, zira BMC; Çukurova Grubu yönetimindeyken ikinci bir fabrika yeri aranmış ve Turgutlu'da bir yer belirlenmişti. Bildiğimiz kadarıyla da bu arazide halen savunma araçların testleri yapılıyor.Ayrıca, İzmir Doğanlar'da ki otobüs fabrikası günümüzde depo olarak kullanılıyor.En azından burada araç imal edildiğine dair bir bilgi yok!

BMC Megastar üretiliyor mu?

Tank Palet'ten de vaz geçilmesi düşüncesi veya iddiaları varken Savunma Sanay i Fuarı  İDEF'te,  Arifiyeli kurumun imal ettiği;   KNT Nişangahları, dürbün, teleskop, periskop gibi araçlar,  BMC Savunma standında sergilendi..

BMC, YaVuz, Fatih, Volvo, Cummins, 1984, 1986, 1992, Dakar

Ethem Sancak'ın BMC'yi ilk aldığı anda ki açıklamalara göre; otomobilden ticari ve  askeri araçlara, tekerlekli araçlardan paletli araçlara, traktörden iş makinalarına ve raylı sistemlere, kara aracı motorundan uçak motoruna kadar çok geniş bir yelpazede üretim hedefliyor..


Yeni BMC Altuğ/Aktuğ/Aytuğ/Alptuğ!!!Tuğra ve Tulga'ya kardeş gelir mi?



Kaynak; https://medyabar.com/
https://medyabar.com/haber/7632222/bmc-karasudan-vazgecti-tank-paleti-de-birakabilir-iddiasi
https://twitter.com/Dromercay/status/1428455214688919556
https://twitter.com/Dromercay/status/1428455214688919556/photo/2
https://twitter.com/Dromercay/status/1428455214688919556/photo/3
https://twitter.com/Dromercay/status/1428455214688919556/photo/4
https://twitter.com/BmcOtomotivTR
https://twitter.com/bmcsavunma
http://www.bmc.com.tr/
https://www.youtube.com/c/BMCOtomotivTR/featured
https://www.otometre.com/p/turkiyede-uretim-yapan-firmalar.html
https://www.otometre.com/2016/01/bmc-karasuda-yerli-otomobilden.html
https://www.otometre.com/search?q=bmc
https://www.otometre.com/search/label/BMC

3 yorum:

  1. Tank zaten Arifiye Tank Paleti Fabrikasında üretilecekti. Tankın üretiminden vazgeçilmesi söz konusu değil. Tankın motoru bile yapıldı deneniyor. 2023-24 gibi takılacak. Tank ın her şeyi ürettikten sonra üretilecek bir yer elbet bulunacaktır. Ki zaten Arifiye de üretilecek diye eleştiri yağmuruna tutulmuştu BMC.

    YanıtlaSil
  2. Şu anda bu iddiaların yanında Altay Tankı nın protoipler dışında üretimin başladığına dair bir bilgi yok.Karasu fabrikasının inşaatının bittiğine dair bir bilgi yok.Ki kaç sene oldu!
    Diğer taraftan tank imalatının ve Karasu fabrikasının en kısa zamanda faaliyete geçmesini bekliyoruz.Zira, bu da ülkemiz, milletimiz ve bulundukları şehir adına en iyi , en olumlu, en güzel şeylerden , karardan, yatırımdan biri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altay ın prototipleri Almanlardan alınan 5 MTU motor ile yapıldı. Şu anda biliyorsunuz Almanya motor ve transmisyon vermiyor. Tank motoru tamamlanmadan üretim zaten yapılamaz. Tank motorunu da 2023-24 gibi yapılacak. Dediğim gibi Tank Arifiye de üretilecekti. Hatta muhalefet Arifiye deki 20 milyar dolarlık fabrika Katar a satıldı diye propaganda da yapmıştı. Şimdi başka fabrika söyleniyor. Gerçekten ilginç gelişmeler. Bakalım bekleyip göreceğiz.

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..