Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Lada'nın en başarılı modeli yine Granta oldu

 Temmuz 2021'de Rusya'da 32.013 aadet  Lada markalı otomobil ve hafif ticari araç satıldı; bu, geçen yılın Temmuz ayına göre %1 ve Temmuz 2019'a göre (OJSC “LADA West Tolyatti” tarafından üretilen Niva otomobilleri dahil) %8,6 daha fazla.



Granta ailesi, LADA model yelpazesinin en çok satanı olurken Temmuz ayı 10.885 otomobil ile geçildi.. İkinci sırada, 10 223 otomobil ile LADA Vesta ailesinin otomobilleri yer alıyor. Üçüncü sırada Niva ailesinin modelleri yer alırken, Niva Legend ve Niva Travel'ın toplam satışları 4.555 araç olarak gerçekleşti.



LADA'nın imal ettiği araçlar; B+, SUV ve LCV segmentlerinde sunuluyor Model ailesi ise Vesta, XRAY, Largus, Granta ve Niva'dan oluşmakta.Rusya'da  pazar payı % 20.20'den fazla  ülkede de satışlarını sürdürüyor.


Kaynak; https://www.lada.ru/

2 yorum:

  1. Ulkemizin artik avrupa pazari olarak gorulmememesi gerekiyor bence.. fakir bir ulke oldugumuzu kabullenip hindistan,pakistan ulkekerindeki gibi alt segmment pazarlara uretilen araçlarin getirilmesi lazim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence kısmen dediğiniz doğru; Avrupa Pazarı gibi modern ve çevreci ancak küçük ve ekonomik otomobiller ülkemizde olmalı.Japonya gibi Kei Car olarak adlandırılan küçük otomobiller özendirilmeli..

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..