Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

BMW, 2 ve 4 tekerlileriyle geleceğe uzanıyor, BMW i Vision Circular, AMBY (ve Isetta!)

 Motosiklet ve otomobilleriyle Münih'teki IAA Mobility Show'da yer alan BMW Group,  döngüsel ekonomi ilkelerine dayalı yeni bir tasarım olan BMW i Vision Circular ile gözleri üzerine çekiyor..




Kompakt dört koltuklu  elektrikli araç,
  kapı kolu gibi detayların olmamasıyla pürüzsüz dış tasarımıyla ve son zamanlarda büyüyen karakteristik BMW böbrekleri bu araçta da sıra dışı olmakla beraber çok tartışılacak gibi. .BMW i Vision Circular ile  bünyesinde  Mini, Rolls Royce BMW Motorrad markalarını içinde barındıran  Alman devi 2040'a hazır olduğunu vurguluyor.





Geri dönüştürülen malzemelerden imal edilen  Circular'in kapıları geri doğru açılıyor, ön cam arkada bagaja kadar uzanıyor!



 
BMW Group, bu yılki IAA'da elektrifikasyon, dijitallik ve sürdürülebilirlik göz önünde bulundurularak geliştirilen yepyeni konseptler ve vizyonlar sayesinde bu geleceğin nasıl görünebileceğine dair bir ipucu paylaşıyor etkinlikte..




BMW i Vision AMBY, BMW i tarafından şehirciler için ilk yüksek hızlı pedallı araç. Zorluklar ve hızla değişen kentsel yaşam tarzı için inşa edilmiş, iki tekerlek üzerinde dolaşmanın en iyi özelliklerini bir araya getiriyor. Geofencing teknolojisini kullanan BMW i Vision AMBY, farklı yol ve yüzeyler için üç hız ayarlı bir elektrik motoruna sahiptir. Aktarma organları, bisiklet




 şeritlerinde 25 km/s'ye, şehir içi sokaklarda 45 km/s'ye ve normal trafik şeritlerinde ve şehir dışında 60 km/s'ye kadar hız sağlar. Bu, ihtiyaçlarınıza bağlı olarak size ideal sürüş modunu sunar. Bisiklet için optimize edilmiş bir ABS sistemi ve yerel bir uygulamaya entegre edilmiş bir mesafe radarı size daha fazla güvenlik sağlar ve otomatik ışık asistanları ve lastik basıncı kontrolü, günlük işe gidip gelmenizi mümkün olduğunca kolaylaştırır. 





BMW i Vision AMBY de bağlantılı olarak doğar. Uygulamaya biyometrik profilinizi ekleyerek, örneğin sele ayarı gibi ayarları da kişiselleştirebilirsiniz. Son olarak, uygulama ayrıca AMBY'yi dijital olarak kilitlemenize ve kilidini açmanıza, şarjı planlamanıza, park etmiş AMBY'nizi bir harita üzerinde bulmanıza, ehliyet ve sigorta bilgilerini kaydetmenize ve daha pek çok şeye izin verir. Hareket halindeyken, manyetik akıllı telefon tutucusu cihazınızı yakınınızda ve el altında tutmanıza olanak tanırken aynı zamanda kablosuz şarj olanağı sunar, böylece asla şarjınız bitmez. 




BMW i Vision AMBY'nin sunumu, BMW Group'un bu yılki IAA Mobilite zirvesi sırasında döngüselliğe odaklanmasının bir parçası olup, BMW i Vision Circular'ın başını çektiği gelecek için emisyonsuz, dijital ve sürdürülebilir mobilite çözümleri vizyonunu halka gösteriyor. Vizyoner araç BMW i Vision Circular gibi, BMW i Vision AMBY de RE:THINK, RE:USE, RE:DUCE ve RE:CYCLE dairesel tasarım ilkeleri kullanılarak geri dönüştürülmüş plastik ve geri dönüştürülmüş alüminyum kullanılarak üretilmiştir. 





Tüm malzemeler bu şekilde BMW Group malzeme döngüsüne kolayca yeniden dahil edilir ve minimum ayak izi ile yüksek derecede genel geri dönüştürülebilirlik sağlar. Son olarak, bileşenler mümkün olan en kısa teslimat zincirleri kullanılarak yerel olarak üretilir. 




BMW i Vision AMBY, kullandığınız üç sürüş modundan hangisini kullandığınıza bağlı olarak size 75 ila 300 kilometre arasında bir menzil sağlayan 2 KWh'lik bir pil ile birlikte gelir. 




Daha parlak, daha iyi bir gelecek için yeni otomobillerin BMW standında olduğunu Alman devi sosyal medyada belirtiyor..




Bu arada fuarda yer alan ilginç araçlardan biri; BMW tarihinin efsane modellerinden  Isetta'nın günümüze uygun tasarım ve teknolojileriyle ortaya çıkarılan   Microlino 2.0 adlı  Elektrikli Şehir Otomobili Son Üretim Formunda Tanıtıldı.



İsviçreli şirket Micro,  elektrikli Microlino'yu üretecek.Aracın şu anda 3 versiyonu var; Urban , Dolce ve Competizione.




Microline

Fiyat; 12000 Euro (taban fiyat)
Boş ağırlık; 513 kilo
Azami hız; 90 km/s
İki pil seçeneği
iki kişilik
Güç; 17 - 25 beygir




Kaynak; https://www.bmw.com/
https://www.bmwgroup.com/
https://twitter.com/BMWGroup
https://microlino-car.com/en/

6 yorum:

  1. İçi 1+1 dairedeki oturma grubu gibi olmuş bir ikili iki tekli koltuk gibi olmuş

    YanıtlaSil
  2. Hepsi Çin'e çalışıyor , dünyada elektrikli otomobillere yetecek kadar altyapı ve elektrik üretimi yok. En aç ve elektrikliye en açık pazar Çin. Böbrek büyümesi bile Çin zevk( sizliği) yüzünden oldu diyorlar, çok büyük bir pazar

    YanıtlaSil
  3. Bmw gene şaşırtmadı her yıl aynı tip arabayı çıkarıp duruyorlar

    YanıtlaSil
  4. Böbrek büyütme sevdaları o kadar derin ki salonu mutfağa katar gibi farı ızgaraya katmışlar

    YanıtlaSil
  5. BMW nin devri eskide kaldı. Yeni arabalarının tasarımı iğrenç. Nerede o eski BMWler E30lar E46lar

    YanıtlaSil
  6. Farklı iç tasarım bmwden şaşırtıcı hareketler


    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..