Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

En çok satan otomobil, Vesta oldu ama çip sorunu Lada'da da var

 Ağustos 2021'de Rusya'da 19.428 LADA otomobil ve hafif ticari araç satıldı; bu, geçen yılın Ağustos ayına göre % 32,6 daha az (OJSC LADA West Togliatti tarafından üretilen Niva otomobilleri dikkate alındığında). Satışlardaki düşüş, çoğu otomobil imalatçısını etkileyen küresel yarı iletken sıkıntısının doğrudan bir sonucu oldu.



LADA Granta ailesinin üretimini en çok etkileyen elektronik bileşenlerin kıtlığı, ilk üç satış liderinde değişiklikler yaptı. Ağustos ayında Vesta ailesi, 6.882 satılan otomobil ile LADA model yelpazesinin en çok satanı oldu. İkinci sırada LADA Granta ailesinin arabaları var - 5.007 otomobil. Üçüncü sırada ise Niva ailesinin modelleri yer alırken, Niva Legend ve Niva Travel'ın toplam satışı 3.438 araç olarak gerçekleşti.




“AVTOVAZ, dünyadaki birçok otomobil fabrikası gibi, gerekli elektronik bileşenlerin tedarik sıkıntısı yaşıyor. Şirket, durumu düzeltmek ve mümkün olan en kısa sürede normal otomobil üretimine devam etmek için mümkün olan her türlü çabayı gösteriyor. AVTOVAZ Başkanı Nicolas Maure, "Normal üretime dönüşün biraz zaman alacağı ve araçların bayilere teslim süresinin uzayabileceği aşikar" dedi.

Belki de Dünyada Tek; Lada CJ 124, Jeep Niva yada Hacı Murat CJ, Serçe 4x4



Kaynak; https://www.lada.ru/
https://lada.gen.tr/
https://www.lada.at/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..