Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Hyundai Motorsporları Takımı, 2022 yılında parkurlarda yarışacak dört pilotu açıkladı

Hyundai Motorsporları Takımı, 2022 yılı FIA Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) sezonunda ter dökecek pilotlarını duyurdu. Takımın 2022 sezonunda as pilotları yine Belçikalı Thierry Neuville ve Estonyalı Ott Tänak olurken, İspanyol Dani Sordo ve İsveçli Oliver Solberg ise dönüşümlü olarak belirli rallilerde görev alacak.



Sordo, 2014'teki bu yana Hyundai Motorsport ekibinin bir parçası ve en unutulmaz rallilerde sonuçlara etki ederek Hyundai adına önemli bir rol oynadı. İspanyol pilot, yarışmanın ilk yılında Almanya Rallisi’nde (Rallye Deutschland) podyuma çıkmış ve takıma puanlar getirerek her sezon istikrarlı bir performans sergilemeye devam etmişti. Hyundai Motorsport takımında bu güne kadar tam 13 kez podyuma çıkan Sordo’ya önümüzdeki yıl genç bir yetenek eşlik edecek. 


İsveçli Oliver Solberg, 2020 sezonunun sonunda takıma katılmış ve 20 yaşında gelecek vaat eden bir pilot olarak dikkat çekmişti. İsveçli genç yetenek, 2021 yılında da Hyundai Motorsport ile dokuz ralliye katıldı ve Hyundai i20 R5, Hyundai i20 N Rally2, Hyundai i20 Coupe WRC olmak üzere üç farklı otomobilin direksiyonuna geçti. Üstün gayretleri ve etkileyici performanslarıyla takım patronlarının dikkatini çeken Solberg, 2022 yılında da belirli rallilerde üçüncü Rally1 (WRC) aracı Sordo ile paylaşacak. 




Hyundai Motorsporları Takımı, 2014 yılından bu yana FIA WRC’de yer alarak hem bu özel sporun hem de yarış araçları kadar yol versiyonu otomobillerinin de gelişimine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..