Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Milli sporcularımız Toprak Razgatlıoğlu, Bahattin Sofuoğlu, Can Öncü ve Deniz Öncü; Portekiz ve ABD’de ülkemizi temsil ettiler

Dünya Superbike Şampiyonası’nda 2021 sezonunun 11. ayak yarışları Portekiz’de yapıldı. TMF Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu koordinesinde milli sporcularımız Toprak Razgatlıoğlu, Can Öncü ve Bahattin Sofuoğlu 4.5 km uzunluğa sahip Uluslararası Algarve Pisti’nde Ay Yıldızlı bayrağımızı temsil etti.



Dünya Superbike Şampiyonası’nda zirvede yer alan milli sporcumuz Toprak Razgatlıoğlu (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) Portekiz ayağında da 478 puanla liderliğini korudu. Genç sporcumuz Cumartei günkü ilk yarışı kazanırken, Pazar günkü ıslak zeminde yapılan superpole yarışında 6. sırada yer aldı. Hafta sonunun ikinci yarışında ön çamurluğunun yerinden çıkması sonucu teknik problem yaşayan Razgatlıoğlu, düşerek mücadeleyi tamamlayamadı.




Sağlık durumu iyi olan ve Arjantin yarışına  hazır olduğunu belirten Razgatlıoğlu, “İkinci yarış benim için sadece şanssızlıktı. Çünkü ön çamurluğumda bir şey kırıldı ve ön lastiğe girdikten sonra kayıp düştüm. Mutlu değilim çünkü kazanmak için savaşıyordum ama kaza yaptım. Bu benim hatam değildi. Buna rağmen geriye bakmıyorum. Sadece bir sonraki yarışa odaklanmak istiyorum. Her yarış her hafta sonu şampiyona değişiyor. Şimdi Arjantin yarışına odaklandım ve yine kazanmak için mücadele edeceğim.” diye konuştu.


 


2021 DÜNYA SÜPERBİKE ŞAMPİYONASI PUAN DURUMU (İLK 5)

1. Toprak Razgatlıoğlu (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) 478 PUAN


2. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 454


3. Scott Redding (Aruba.it Racing – Ducati) 424


4. Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati) 249


5. Andrea Locatelli (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) 249


BAHATTİN SOFUOĞLU SEZONU 6.LIKLA TAMAMLADI

Milli sporcumuz Bahattin Sofuoğlu’nun mücadele ettiği Dünya Supersport 300 Şampiyonası’nda 2021 sezonu Portekiz’de tamamlandı. Uluslararası Algarve pistinde son ayağı yapılan şampiyonanın ilk günü genç sporcumuz 4. oldu. Pazar günü Biblion Yamaha Motoxracing takımıyla ülkemizi temsil eden Sofuoğlu, üçüncü olmasına rağmen zaman cezası aldı. Sofuoğlu, verilen zaman cezası sonucu 17. sırada kaldı.  Dünya Supersport 300 Şampiyonası’da 131 puana sahip olan Bahattin Sofuoğlu sezonu 6.lıkla tamamladı.



CAN ÖNCÜ PORTEKİZ’DE ZORLANDI

Milli sporcumuz Can Öncü, Dünya Supersport Şampiyonası’nın Portekiz ayağında piste çıktı. Uluslararası Algarve pistinde Cumatesi günü yapılan yarışta 18 yaşındaki sporcumuz 8., Pazar günkü yarışta da 10. oldu. Kawasaki Puccetti takımının genç pilotu genel klasmanda 127 puanla 10. sırada yer alıyor.


Algarve pistinde zorlandığını belirten Öncü, “İlk turlar başlangıç güzeldi. Ama tutuşumuzu kaybettiğimizde gerçekten zorlaşmaya başladı. Bu konuda yapabileceğim hiçbir şey yoktu. Elimden geleni yaptım ama daha fazlasını yapamadım.” dedi


DENİZ ÖNCÜ ABD’DE 5.LİKTE KALDI

Moto3 sınıfında başarılı sonuçlara imza atan milli sporcumuz Deniz Öncü (Red Bull KTM Tech3) ABD’de FIM Moto3 Dünya Şampiyonası’nın 15. ayağında mücadele etti. 5.5 km uzunluğa sahip Amerika pistinde düzenlenen yarışa kazalar damgasını vurdu. TMF Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu koordinesinde Moto3 sınıfında ülkemizi temsil eden milli sporcumuz kırmızı bayrakla durdurulan yarışı 5.likle tamamladı. Öncü genel klasmanda 11. sırada 84 puanla yer alıyor.

ABD yarışını değerlendiren Öncü, "Güne çok iyi başladık. Isınma'da ikinci oldum. Yarışta tempom oldukça hızlıydım. Sonra kırmızı bayrak çıktı ve daha sonra yarışı yeniden başladı. İkinci turda Alcoba ve ben büyük bir olay yaşadık. Genel olarak, tüm sürücülerin bu korkunç kazadan sonra formda olduğu için mutluyum. Ekibime çok teşekkür ederim. Çünkü ilk kez burada yarıştım ve tüm hafta sonu boyunca iyi bir sonuç alma hissim vardı." diye konuştu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..