Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yenilenen GAZelle NN Kamyonetten Sonra Panel Van da Türkiye pazarına sunuldu

 Rusya’nın en büyük endüstriyel grubu olan Basic Elements’in bir alt kuruluşu olan GAZ Grup, Türkiye'de GAZelle NN Panel Van satışına başladı. Araçlar 13,5m3  versiyonuyla GAZ Türkiye bayilerinde satışa sunuldu.



Haziran ayında tamamıyla yenilenerek GAZelle NN Kamyonet olarak satışa sunulan modelimizin 13,5m3 hacimli Panel Van versiyonu Türkiye pazarına sunuldu.



Tekrar tasarlanan GAZELLE NN yeni tasarım motor kaputu, çamurluk, yan dikiz aynaları, tampon, ön ızgara ve LED farlarla daha agresif ve şık bir profile büründü. 





Performansı yükselen GAZelle NN’nin motoru daha da güçlendi, Cummins F2.8 motoruyla şimdi tam 170 HP gücünde. Dokunmatik tuşlara sahip ön konsolu, dijital ekranları ve hız sabitleme fonksiyonuyla çok daha teknolojik. Euro 6 emisyon sınıfına sahip olan motor 450 Nm torka sahip yeni 6 ileri vites joystick şanzıman ile daha sessiz ve konforlu bir sürüş keyfi vaad ediyor. Ayrıca sürücü tarafı hava yastığı, ön sis farları ve 270 derece açılır mıknatısla sabitlenen arka kapılar standart olarak sunuluyor.



Gaz Türkiye Genel Müdürü Cengiz Yüksel GAZ’ın artık sadece fiyat avantajı ile değil geniş ürün gamı, tasarım, konfor, performans, kalite ve hizmet seviyesi ile de dikkatleri çekmeye başladığını, yeni GAZelle NN Panel Van’ın daha satışa sunulmadan beğeni kazanarak müşteriler tarafından ön sipariş verildiğini, Euro 6 emisyon sınıfına sahip ürün gamının Panel Van NN ile tamamlandığını ve yılın son 3 ayında artan talebe yetişebilmek için üretim adetlerini artıracaklarını ifade etmiştir. 

Üstün özelliklere sahip GAZelle NN Panel Van ve Kamyonetler Türkiye’de Sakarya’da üretiliyor. 


GAZ Grup hakkında:

 (www.gazglobal.com), Avrupa'nın önde gelen ve Rusya'nın en büyük ticari araç üreticisi olup, dünya çapında 40'dan fazla ülkeye ihracat yapmaktadır. Grubun ürün portföyünde hafif ve orta ticari araçlar, otobüsler, ağır kamyonlar, aktarma organları ve araç komponentleri bulunur. GAZ Grup, önde gelen OEM firmaları Volkswagen ve Daimler ile endüstriyel ortaklıkları sayesinde uluslararası otomotiv endüstrisine de entegre olmaktadır. GAZ Grup tarafından benzin, dizel, gaz veya elektrik enerjisiyle çalışan motorlar üretilmektedir. Şirket, telematikli araçlar, gelişmiş sürücü destek sistemleri (ADAS) ve otonom araçlar gibi ileri teknolojilerin geliştirilmesi konularında AR-GE çalışmalarını yürütmektedir. GAZ Grup, Rusya'da 13 tam entegre üretim tesisi işletmekte olup Türkiye ve Kazakistan'da montaj tesisleri bulunmaktadır.

Basic Element hakkında:

 (www.basel.ru) Rusya'daki en büyük ve en hızlı gelişmekte olan sanayi gruplarından biridir. Grup, Oleg Deripaska'nın kontrolünde olan veya Oleg Deripaska'nın ticari menfaatleri kapsamındaki şirketlerden oluşmaktadır. Grup yapıları, enerji, makina imalatı, finans, imalat mühendisliği, havaalanı yönetimi, ziraat ve diğerleri gibi pek çok ekonomik sektörde faaliyet gösteren şirketlerin varlık yönetimine iştirak eder veya şirketlerin kuruluş sermayelerinin önemli bir payının doğrudan sahibidir. Basic Element'in Rusya, BDT ülkeleri, Afrika, Avustralya, Asya, Avrupa ve Latin Amerika'daki 100'den fazla şirketinde 150.000'den fazla kişi çalışmaktadır. En + Group, GAZ Group, Basel Aero, Glavstroy Development ve diğerlerinin de dahil olduğu şirketlerin bir çoğu kendi pazar sektörlerinin ekonomilerinde kilit rol oynamaktadır.

8 yorum:

  1. BMC, Temsa gibi yerli firmaların yerinde olsam Gazelle yada Hyundai ile birlikte ortak platform bu tip minibüs yada küçük ticari üretirdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. GAZ, Next / NN modelini Mercedes Benz işbrliğiyle imal ediyor.Olası bir işbrliğinde Mercedes'inde söz hakkı olabilir!Gerçi BMC üretimi MD ve EFE Mercedes'le bir yakınlaşmayı akla getiriyor!

      Sil
    2. BMC Efe unimog a benzese bile onun kadar iyi değil bence. Keşke olsa.

      Sil
    3. iyi olmayabilir büyük ihtimalle. Ancak kullananlardan ve hatta ikisini de kullanan kişilerden bir değerlendirme alma şansımız olsa iyi olurdu.

      Sil
  2. Volkwagen motorda kullanılıyor bi bilginiz varmı bu konuda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi modellerde kullanılıyor bilmiyorum ama markanın işbirliği yaptığı firmalardan biri VW.

      Sil
  3. 2018 kaynakli bir Alman haberde Rus üretimi
    olan ticarilerinde VW EA189-Diesel yani tabir-i caiz ise sabikali motorlar ( bkz. vW emisyon skandali ) monte ediliyor..saygilar .Metin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmediğimiz konulardan biri.O zaman, Rusya gibi farklı ülkelerde de kullaılmış olabilir..
      Bu arada yazılarını tekrar görmek güzel :)

      Sil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..