Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Geleceğe bakarken, Toyota EX-7 Konsepti (1970 model )

 Toyota, 1970 yılında;  5.0 Litrelik, V8, ortadan motorlu, arkadan çekişli, iki kapılı, iki kişilik, coupe/kupa ancak sıra dışı, moda deyimle süper spor bir otomobili, Tokyo Motor Show'da sergiledi. İlk anda efsane bir model olan Lamborghini Countach'a benzetebilirsiniz. Ancak farklı tarihlerde ortaya çıkarılmış bir birinden ayrı iki otomobil. EX-7, 1970 yılında, Countach ise 1971 yılında ilk kez sergilenmiş.



Gövde şekli, uzun bir ön camla harmanlanmış (motor ve ön cam aynı düzlemde) uzun düz bir burun ve yüksek bir arka kısım, kapılar martı kanadı şeklinde ama arkaya doğru açılıyor.



Konseptin keskin eğimli burnu, büyük bir ön cama güzel bir şekilde buluşurken iki cam tavan paneli, kabindeki hafif ve havadar hissine katkıda bulunuyor. İki kapı çatıya menteşelenmiş, dışarı çıkmak yerine yukarı kaldırılmış ve kapılar açıldığında alçak konseptte iç mekana erişimi iyileştirmek için koltuklar yükseltilmiş.



Füturistik otomobilde, gösterge paneli silindirik bir yapıyla dikkat çekiyor!



Açıkçası Toyota, EX-7'nin fantastik bir konseptten başka bir şey olmasını  amaçlamamış. Yine de bu, şirketin reklam materyallerinde EX-7 konseptini kullanmasını ve Toyota'nın geçmişi,


 

bugünü ve geleceği arasında bir bağlantı kurmasını engellememiş.. Aslında, ifadeler, Toyota'nın 2001'deki marka sloganının tuhaf bir şekilde öngörüyor: 'Bugün, Yarın, Toyota'.





Üstte, Lamborghini Countach; altta ise Toyota Ex-7





Toyota EX-7 Teknik Özellikleri

İmalat/tanıtım 1970

Sınıf Konsept spor araba 

Karoser 2 kapılı coupe



Düzen Ortadan motorlu, arkadan çekişli

Motor 5.0 L (310 cu inç) 

Silindir  V8

Güç  450 PS (330 kW)

Fren  4 adet havalandırmalı disk

Süspansiyon 4 adet  çift salıncaklı bağımsız süspansiyon



Kaynak; https://www.toyota.com/
https://www.toyota.co.uk/
https://twitter.com/ToyotaUK
https://www.lamborghini.com/en-en/news/lamborghini-countach-lp500-turns-50-the-story-of-a-legend

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..