Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Efsane Lada Niva, Dakar 2022'yi Fethetti

14 Ocak'ta Suudi Arabistan'da, LADA markasının desteğiyle İsviçre'den özel bir ekip olan NIVA Red Legend Team, ünlü Dakar 2022 ralli maratonunun Klasik kategorisini başarıyla tamamladı.1984 tarihli arazi aracı LADA NIVA, eşinin akrabalarını ziyaret ederken Novosibirsk'te takım pilotu Mario Jakober tarafından bulundu ve satın alındı. 



Aynı yerde, araba bir ralli aracına dönüştürüldü. Ana değişiklikler gövdeyi, iç mekanı, motor soğutma sistemini etkilerken, motor, şanzıman, süspansiyon ve arabanın fren sistemi standart kaldı. LADA markasıyla birlikte NIVA Red Legend adı ve XX yüzyılın 80'li yıllarının ruhuna uygun bir kimlik, LADA NIVA'nın rallilere aktif olarak katıldığı zaman geliştirildi. Ekip, "763" başlangıç ​​numarasıyla tüm etapları geçti - aynı kod, efsanevi arazi aracının menşe yeri olan Samara bölgesinin otomobil numarası.




Hem Mario Jakober hem de Sladan Miljic (ekip kaptanı) aracın güvenilirliğini överken sıcak ve şiddetli yağmur koşullarında kumlar, taşlar, asfalt ve ölümcül off-road NIVA için sorun değil. Güzergahın geçişi sırasında mürettebat, parkurda hiçbir zaman ciddi arızalarla karşılaşmadı.



NIVA Red Legend Team pilotu Mario Jakober; "Uzun bir yol kat ettik: Geçen kış Dakar-2022 rallisine katılmaya karar vermekten efsanevi ralli maratonundaki muzaffer bitişimize kadar! Ekibimiz hayalimizi gerçekleştirmeyi ve testi sonuna kadar geçmeyi başardı. Ne de olsa Dakar'daki ana şey kazanmak ve podyuma çıkmak bile değil, bitiş çizgisine ulaşmak. Ve LADA NIVA'mıza çok şey borçluyuz. Tüm ortaklarımızın ve tabii ki ailelerimizin desteği için minnettarız”, dedi.


 

AVTOVAZ Başkanı Nicolas Maure ise “Gerçekten heyecan verici ve heyecan verici bir yarıştı. Dar kanyonlar, kum tepeleri, keskin taşlar taraftarların sinirlerini gıdıklamayı başardı ve takımın başına büyük dert açtı. NIVA Red Legend Team pilotlarının profesyonelliğini ve tabii ki efsanevi SUV'mizi alkışlıyorum. Güzel yarış için teşekkürler, etkileyici bitiş için teşekkürler. Dakar Rallisi'nin sonraki sezonlarında, ikonik NIVA Legend'i ve belki bir gün, belki de LADA Sport fabrika takımını kullanan daha fazla katılımcı göreceğimizi içtenlikle umuyorum. Haberlerimizi takip edin” şeklinde konuştu.

Kaynak; www.lada.ru

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..