Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Yeni Porsche Taycan Sport Turismo / 4S Sport Turismo

Porsche tamamen elektrikli spor otomobil Taycan model yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Yeni Taycan Sport Turismo modelleri Porsche performansını günlük kullanım kolaylığı ve yüksek teknolojiyle birleştiriyor.


 


Beş farklı versiyonun yer alacağı yeni model ailesinde, Taycan Sport Turismo ve Taycan 4S Sport Turismo seçenekleri opsiyonel olarak Performans Plus Batarya seçeneğiyle de tercih edilebiliyor ve arkadan itişli veya dört tekerlekten çekişli olarak sunuluyor.




Porsche’nin tamamen elektrikli model ailesi Taycan, Sport Sedan ve Cross Turismo’dan sonra şimdi de Sport Turismo ile üçüncü bir gövde seçeneğine kavuşuyor. Bu yeni model Taycan Cross Turismo’nun günlük kullanım kolaylığını Taycan Sport Sedan’ın dinamik yol performansıyla bir araya getiriyor. Taycan Sport Turismo ailesinin ilk üyesi olan GTS, 2022 Şubat ayının sonunda pazara sunulacak, Mart ayında ise onu yeni versiyonları takip edecek. 

 5 farklı model versiyonu 

Beş farklı versiyonun yer alacağı model ailesinin ilk üyesi arkadan itişli Taycan Sport Turismo.  240 kW (326 PS) güç üreten elektrikli motora sahip model, isteğe bağlı olarak 280 kW (380 PS) güç sağlayan Performans Plus Bataryası ile de tercih edilebiliyor. 


 


Ailenin bu alternatife sahip bir diğer modeli ise dört tekerlekten çekişli Taycan 4S Sport Turismo. Standart olarak 320 kW (435 PS) güç üreten elektrik motoruna sahip bu versiyon da isteğe bağlı olarak alınabilen Performans Plus Bataryası ile 360 kW (490PS) güç üretilebiliyor. 

 

 


Model ailesinin diğer üyeleri, 380 kW (517 PS) güç üreten Taycan GTS Sport Turismo ve 460 kW (625 PS) güç üreten Taycan Turbo Sport Turismo ve Taycan Turbo S Sport Turismo. Her üç model de dört tekerlekten çekişli olarak sunuluyor. 

 

Sıfırdan 100’e 2.8 saniyede çıkıyor

Taycan Turbo S Sport Turismo yalnızca 2,8 saniyede sıfırdan 100 km/sa hıza ulaşıyor ve 260 km/sa azami hıza sahip. Ailenin en uzun menzile sahip olan versiyonu ise Taycan 4S Sport Turismo; WLTP rakamlarına göre 498 kilometreye kadar yol kat edebiliyor. Modellerin ısı yönetimi ve şarj fonksiyonları da geliştirilmiş. Her iki batarya tipi için de 22 dakika 30 saniye içerisinde yüzde 5’ten yüzde 80’e doluluk oranı elde edilebiliyor. Yani otomobilin 100 kilometre daha menzil kat edebilmesi için otomobili sadece beş dakika şarj etmek yeterli oluyor.

 İşlevsel tasarım

Taycan Sport Turismo modelinde tasarımsal olarak, Taycan Cross Turismo'nun sportif silüeti, arkaya eğimli tavan hattı ve işlevsel tasarımı görülüyor. Kardeş modelinden farklı olarak, Taycan Sport Turismo modelinde herhangi bir off-road tasarım unsuru bulunmuyor. 

 

Taycan Sport Turismo ile Taycan Sport Sedan’ın arka baş mesafeleri arasında 45 milimetrenin üstünde bir fark bulunuyor. Sürücü koltuğunun üstünde 9 milimetrelik ilave bir mesafe yer alıyor. Geniş bagaj kapağı, bagaj kısmına rahatlıkla ulaşılabilmesini sağlıyor. 801 milimetre uzunluğundaki ve 543 milimetre yüksekliğindeki bagaj açıklığı, sedan modeline kıyasla (sırasıyla 434 milimetre ve 330 milimetre) çok daha geniş. Arka bagaj hacmi, modele eklenen donanıma bağlı olarak değişiyor. Sound Package Plus ile birlikte bagaj hacmi 446 litreye kadar çıkıyor (Sedan’da 407 litre). Taycan Turbo Sport Turismo’da standart olarak bulunan BOSE® Surround Ses Sistemi’nin eklenmesi durumunda bagaj hacmi 405 litre oluyor. Arka koltuk katlandığında (60:40 katlanabilir koltuk) hacim 1.212 litreye kadar çıkabiliyor. 

 

Tek dokunuşla şeffaflaşan veya matlaşan mat tavan 

Yeni Sunshine Control (Günışığı Kontrolü) özellikli panoramik tavanda ayrıcalıklı özellik olarak elektrikli parlama koruması bulunuyor. Geniş cam yüzey, tek tek kontrol edilebilen
 dokuz bölüme ayrılıyor. Bu da belirli kısımların veya tavanın tamamının şeffaf ya da mat yapılabilmesine olanak tanıyor. Tavan mat olarak ayarlandığında iç mekan aydınlık kalmaya devam ediyor. Clear (Şeffaf) ve Matt (Mat) ayarlarına ek olarak, Semi (Yarım) ve Bold (Koyu) özellikleri de seçilebiliyor. Hatta dinamik Roller Blind ayarı sayesinde Taycan sürücüsü parmağını ekrandaki tavan görseli üstünde kaydırarak tek tek segmentler arası değişimi etkinleştirebiliyor.

  

Remote Park Assistanı ve Android Auto entegrasyonu

Taycan Sport Turismo konfor, güvenlik özellikleri ve bilgi-eğlence bakımından ileri teknoloji sunuyor. Opsiyonel Remote Park Assist (Uzaktan Park Yardımı) özelliği sayesinde sürücü direksiyon başında bulunmak zorunda olmaksızın park yerine giriş ve çıkışı uzaktan kontrol edebiliyor. Hem paralel ve dikey park yerleri hem de garajlar için otomatik kontrol özelliği bulunuyor. Sistem park yerini otomatik olarak tespit edip ultrasonik sensörler ve kamera yardımıyla ölçümünü yapıyor. 

En son model yılı güncellemesinden sonra Porsche Communication Management (Porsche İletişim Yönetimi-PCM) sisteminde Apple Car Play’in yanı sıra Android Auto da kullanılabiliyor. Sistem artık iPhone’un yanı sıra Google işletim sistemi Android’i kullanan akıllı telefonları da destekliyor. Dahası, Voice Pilot (Sesli Pilot) sesli asistanı artık normal konuşma talimatlarını çok daha iyi algılıyor. Navigasyon sistemi daha hızlı hesap yapıyor, ilgi çekici noktaları (POI) bulmak için öncelikli olarak çevrimiçi aramayı kullanıyor ve sunduğu bilgiyi daha anlaşılır şekilde gösteriyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..