Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Seri üretime çok yaklaşan yerli otomobil GÜNSEL, ekibini büyütmeye devam ediyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yerli ve elektrikli otomobili GÜNSEL, üretim, tasarım, proje koordinasyonu, elektronik ve yazılım, satın alma ile pazarlama ve satış birimlerinde istihdam etmek üzere işe alımlara devam ediyor.



KKTC’nin yerli otomobili GÜNSEL, seri üretim için gün sayarken ekibini büyütmeye devam ediyor. İlk modeli B9’u 2016’da 10 kişilik bir ekiple geliştirmeye başlayan GÜNSEL’de, bugün 300 kişilik mühendis, tasarımcı ve üretim personeli çalışıyor. Bütün çalışmalarını yıl sonunda seri üretime geçme hedefiyle sürdüren KKTC’nin yerli otomobili GÜNSEL; üretim, tasarım, proje koordinasyonu, elektronik ve yazılım, satın alma ile pazarlama ve satış birimlerinde istihdam etmek üzere işe alımlara devam ediyor.




GÜNSEL, internet sitesinin kariyer bölümünden 100’e yakın açık pozisyon için başvuru alıyor. Başvuruya açık ilanlar arasında depo sorumlusundan yazılım mühendisine, kaynak ustasından kablaj işçisine; batarya sistem mühendisinden, CNC operatörüne kadar pek çok pozisyon bulunuyor.

Yerli Otomobil GüNSEL, metaverse dünyasında yerini aldı!

AR-GE merkezi ve üretim tesislerinin ilk faz yatırımını 2019’da tamamlayan GÜNSEL’in üretim tesislerinin ikinci faz inşaatı Lefkoşa’da tamamlandı. Makina kurulum süreci devam eden ikinci faz ürtim tesisi, 2022’nin ilk çeyreğinde faaliyete alınacak. Böylece seri üretim hedefine de bir adım daha yaklaşılmış olacak. 2022’nin sonunda seri üretime başlayarak 2027’de 40 bin adetlik yıllık üretim kapasitesine ulaşmayı hedefleyen GÜNSEL’de seri üretimle birlikte çalışan sayısının da bine ulaşacağı öngörülüyor. 

Yerli Elektrikli Araç, Pilotcar P-1000; Amazon'dan Sonra PTT Filosunda

GÜNSEL, 100’e yakın açık pozisyon için başvuruları https://www.gunsel.com.tr/kariyer/ adresi üzerinden alıyor. 


Prof. Dr. İrfan Suat Günsel: “Geleceği şekillendirecek bu özel projede, bizimle aynı yolda yürüyecek yetenekleri aramıza katılmaya davet ediyorum.”



Üretim tesislerinin ikinci faz yatırımını faaliyete alarak, seri üretime bir adım daha yaklaşmak için gün saydıklarını söyleyen Yakın Doğu Oluşumu Mütevelli Heyeti ve GÜNSEL Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “Seri üretime yaklaştıkça, ekibimizi de büyütmeye devam ediyoruz” diyor. GÜNSEL’in sadece yetişmiş mühendis, tasarımcı ve üretim personeli istihdam etmediğini vurgulayan Prof. Dr. Günsel, “GÜNSEL’de, Yakın Doğu Üniversitesi’nin olanak ve birikimlerinden de yararlanarak otomotiv sektörünün ihtiyaç duyduğu kalifiye

Pi Makina'dan yeni bir şey mi geliyor?

 eleman ihtiyacını karşılamak üzere gençleri yetiştirmeye de devam ediyoruz” ifadesini kullandı. Bugün 300’e ulaşan GÜNSEL ekibinin, seri üretimle birlikte 1000’e ulaşacağını hatırlatan Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “Geleceği şekillendirecek bu özel projede bizimle aynı yolda yürüyecek yetenekleri aramıza katılmaya davet ediyorum” dedi.

6 yorum:

  1. Senelik kaç adet üretmeyi planlıyorlar? Fabrika KKTC de olacak anladığım kadarıyla.

    YanıtlaSil
  2. 2025’e kadar üretim kapasitesini 30 bin araca, çalışan sayısını ise binin üzerine çıkarmayı hedefliyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2025 e kadar senelik mi 30 bin üretecekler yoksa 2025 e kadar toplam da mı 30 bin diyorlar?
      Umarım başarılı olurlar. Üretim sayıları azmış. Bu segmentte Togg un otomobili şu anda yok. Keşke bir an önce çıksaydı da Türkiye de de iyi satış rakamlarına ulaşsalardı.

      Sil
  3. ilk yıl için 2000 civarı, aşama aşama 2025 te yıllık 30 000 araca çıkacak. Ancak ilk 2 yıldan sonra (dünyada genel bir kriz oluşmazsa) kapasitenin üzerine çıkılır!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım hedefler tutturulur. Günsel de yerli otomobilimiz. Başarılı olması bizi de sevindirir.

      Sil
  4. Günsel, TOGG, GEN, Amperino gibi markalara çok ihtiyacımız var. Keza üretim adetleri de çok önemli Günsel ileride model yelpazesini SUV, Sedan, Hatchback, MPV vs vs vs segmentlere de girişimini hızlandırır Günsel, TOGG'dan daha önce ülkemizde satışa sunulacak bu gidişle

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..