Yerli Araç Kullan, TÜRKİYE Kazansın.Vatandaşımız KAZANSIN

Bir Yıldız Daha; Hiper Hibrid Mercedes-AMG One Tanıtıldı

Formula 1 motoru ve teknolojileri, 1063 beygirlik, Euro 6 normlarında, 1600 cc lik hibrit V6 motor içeren Yeni  Mercedes-AMG One  2017'den beri hazırlanıyor ve artık yollara çıkmaya hazır. Araç aslında 4+1 motordan güç alıyor.4 elektrikli ve klasik yakıtla çalışan bir motor 1063 beygirlik süper ötesi bir performans sağlıyor.



Süper ötesi yada hiper otomobil 0'dan 100 km ye 2.9 saniye, 200 km ye ise 7 saniyede ulaşıyor.1695 kiloluk hiper yıldız saatte 352 kilometreye (km/s) kadar çıkabiliyor.



Hızın artması ve yere daha sağlam basması amacıyla bir çok hareketli parça, farklı modlardaki programlarla hayata geçiriliyor. Mercedes, bu araçta F1 'in gücüyle en üst düzeyde konforu birleştirmeyi amaçlamış ve başarılı olmuş. Yukarı doğru açılan kapılar ise otomobil severleri baştan çıkarmaya yetiyor.



Yolların starı 275 adet imal edilecek..Üretim rakamı az sayıdan oluşuyor ama fiyatı çok rakamdan oluşmakta; 2 milyon Dolar-cık! Mercedes-AMG One , ilk kez Goodwood Hız Festivali'nde ziyaretçilerin  önüne çıkacak. 





Teknik Özellikler



Silindir   6/V

Motor Hacmi
 1599  cc








Maks. sistem çıkışı
  782/1063  kW/hp


Maksimum sistem torku

Karmaşık aktarma organları nedeniyle teknik özellikler mümkün değil


Maks. çıkış, yanmalı motor

9000 rpm'de 422/574 kW/hp





Maks. dk devir, yanmalı motor
11.000 rpm
 


Karışım oluşumu

Mikroişlemci kontrollü benzin enjeksiyonu, direkt ve emme manifoldu enjeksiyonu kombinasyonu

Kombine çıkış, elektrik motorları

450/611 kW/hp




Güç iletimi

Sürüş sistemi

 

AMG Performance 4MATIC+, hibrit tahrikli arka dingil, elektrik tahrikli ön dingil ve tork yönlendirmeli tamamen değişken dört tekerlekten çekiş
Vites

 

7 ileri otomatikleştirilmiş manuel şanzıman




Dişli oranları
1./2./3./4./5./6./7. vites

 

12.803 / 9.267 / 7.058 / 5.581 / 4.562 / 3.878 / 3.435





Süspansiyon
Ön aksİki çapraz ayarlanabilir itme çubuğu yaylı payanda ve uyarlanabilir amortisör ayarına sahip beş bağlantılı alüminyum helezon süspansiyon
Arka aksİki çapraz ayarlanabilir itme çubuğu yaylı payandalı ve uyarlanabilir amortisör ayarlı beş bağlantılı alüminyum helezon süspansiyon Aerodinamik şekilli alt bağlantılar
Fren sistemiHidrolik AMG karbon fiber seramik yüksek performanslı kompozit fren sistemi, ön 398 x 38 mm kompozit fren diskleri, içten havalandırmalı ve delikli, 6 pistonlu alüminyum sabit kaliperler; arka 380 x 34 mm kompozit fren diskleri, içten havalandırmalı ve delikli, 4 pistonlu alüminyum sabit kaliperler; elektrikli park freni, ABS, Fren Yardımı, 3 kademeli ESP ®


tekerleklerön: 10 J x 19 H2; arka: 12 J x 20 H2
Lastiklerön: 285/35 ZR 19; arka: 335/30 ZR 20
Boyutlar ve ağırlıklar


Ön/arka iz1721/1669 mm

Uzunluk yükseklik genişlik


4756/1261/2010mm


DIN'e göre boş ağırlık
1695kg


Yakıt kapasitesi


55L




Performans, tüketim, emisyonlar
Hızlanma 0-100 km/ss2.9
Hızlanma 0-200 km/ss7.0
Hızlanma 0-300 km/ss15.6
En yüksek hız
352km/s
Yakıt tüketimi,
8.7L
CO 2 emisyonları, g/km198

Elektrik tüketimi,  32kWh


Kaynak; www.mercedesbenz.com

21 yorum:

  1. Mercedes dünyanın en iyi otomobil markasıdır bunu tekrar tekrar hatırlatıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bmwden başlayayım bmw mercten iyi demenin hiçbir mantığı yok ürün gamı çok daha dar bmwnin arazi aracı yok bmwnin Maybach rakibi bir modeli yok bmwnin süperspor otomobili yok bmwnin hypercar bir modeli yok ürün eksiğinin yanı sıra artık sürüş dinamikleri birbirlerine çok yakın ve Mercedes rakip modellerde gerek pist rekoru gerek iç mekan vs vs olarak daha ileride məsəla BMWnin elektirikli araç ürün gamı da artık kaliteli ve geniş yani anlayacağın bmw asla Mercedesten iyi değil en azından önümüzdeki 10 sene içerisinde / porscheye gelecek olursak pist süreleri ve sportif mühendislik hariç merce göre pek iyi yanı yok yine ürün gamı daha dar genelde en iyi araba sıralamasında insanların en büyük hatası zaten tek veya birkaç ufak açıdan bakmak olur ama overall bir değerlendirme yaparsan almanları geç Mercedesin kendisi dünyanın en iyi otomobil markasıdır 8 sene üst üste dominasyona sahip bir f1 fabrika takımı da cabası

      Sil
  2. BMW ve Audi'nin ulaşamayacağı seviyelerdeyiz

    YanıtlaSil
  3. Yorumlari okurken eger aracin arkaplanini biliyorsaniz beyin kanamasindan hayatinizi kaybetmemeniz mumkun degil. Bu aracin suan yolda kullanimi yasal F1 teknolojili arac unvani var. Icindeki butun powertrain (inverter, batarya, MCU, elektrik motoru, 1.6lt v6 benzinli motor) direkt F1 aracinin icinden alinip bu sasinin uzerine oturtulmus durumda. Yillarca asiri ses, isi vs. muhendislik problemleri sebebiyle ertelene ertelene gunumuze geldi. Arac 1700kg (f1 araclari min. 800kg), 0-100'u 2.9 saniye (f1 araclari ort. 2.6 saniye) ve maksimum hizi 350km/h (f1 araci max. hiz 370km/h) gelmis daha iyisini beklerdim yazmislar :D Biri de gitmez bu yazmis aynen kardesim sen dedin diye gidemedi an itibariyle :D F1 araclari da gitmiyor zaten biz o sporu niye izliyoruz onu bile bilmiyorum mesela :D

    YanıtlaSil
  4. SLR Vision'dan sonra bu kadar güzeli gelmemişti...

    YanıtlaSil
  5. Spoiler mclaren, farlar koenigsegg, iç tasarım Ferrari, motorlar F1 neyi özgün bu arabanın merak ettim

    YanıtlaSil
  6. Lotus Evija ve Bugtti Bolide'ye arkadan yetişiyor

    YanıtlaSil
  7. Evet bmw fanları bunla hangi modeli kıyaslayacaksınız ?

    YanıtlaSil
  8. Vergiyi düşürmek için adamlar 1.6 yapmış

    YanıtlaSil
  9. Boşuna Mercedes ve diğerleri denmiyor.

    YanıtlaSil
  10. F1 teknolojisi ile hala 765 LT, SF90 gibi arabalardan yavaş... Veriler onu gösteriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. araç bir yol aracı ve adam o saniyeleri aşağıya çekebilir ama konfordan ve motor ömründen feragat etmesi lazım aracın olayı 1.6 motorla 1060hp vermek zaten hangi markanın böyle bir aracı var

      Sil
    2. araç pist odaklı olduğu için sürelere takılmamak lazım, aktif aero (ön çamurluktaki flapler, drs mantığı ile çalışan arka kanat) devreye girince yüksek ihtimalle pist kullanımında sf90 ve 765 lt den hızlıdır, motorun sınırlaması yüzünden o süreler biraz düşük kalıyo, 1.6 v6 olduğunu unutmayalım o yüzden bence süreler gayet iyi.

      Sil
  11. Mercedes ne yapıyor anlamak güç. Ferrari-Lamborghini falan resmen oturmuş izliyorlar sadece.





    Mercedes klasik kahverengi turuncu kocaman sinyalli 60 yaşında göbekli bıyıklı yaşlı adam kılıklı bir araç tasarımı olan markaydı 30-40 yıl önce.



    Son 10 yıl içinde devasa bir atılım yaptılar ve artık rakipleri kesinlikle BMW ve Audi değil.

    YanıtlaSil
  12. Aracın performansı teknolojisinin az da olsa gerisinde kalmışa benziyor. 0-100 iyi ama 0-200 ve 0-300 o kadar iyi değil. Hızı 352 kms ile sınırlandırdıklarını düşünüyorum yoksa 1063 HP ile daha iyisini yapması gerekirdi ama hibrit bir araç olduğunu düşünürsek sınırlandırmışlardır büyük ihtimalle.



    Bir de 50.000 km'de motoru bitiyormuş. İlk bakışta olumsuzluk gibi görünse de bu otomobil ile çok km yapılmayacağı açık. Bu nedenle çoğu sahibi hayatı boyunca bu otomobille 50 bin km'yi görmeyecektir bile.

    YanıtlaSil
  13. Bu araç için ödenecek mtv 1.4 fire motorlu egea kullanıcısının ödeyeceği mtv ile aynı olacak. Ötv'si de 1.6 olduğu için donanımlı bir egea ile aynı oranda olacak. İşte böyle saçma bir vergi sistemi var. Üstelik corolla hybridlerde 1.8 motor olduğu için, corolla kullanıcısının ödeyeceği mtv de mercedes amg one kullanıcısının ödeyeceği mtv'den yüksek olacak. Siz hala otomobil fiyatlatının normal olduğunu düşünmeye ve basit araçlar için devasa vergi ödemeye devam edin.

    YanıtlaSil
  14. Clk gtr dan sonra en begendigim araba

    YanıtlaSil
  15. Mercedes ilk imajını korumak yerine parayı tercih etmesinden vazgeçsin Sonra belki Ferrariye rakip olur(öyle birşey olamaz da %0,1 lik ihtimalde ihtimaldir.)

    YanıtlaSil
  16. Otomobil mühendisliğinde zirve noktası budur...

    YanıtlaSil
  17. BMW ve Audi'nin ulaşamayacağı seviyelerdeyiz

    YanıtlaSil
  18. Bir aractan daha iyi olmasi beklentiniz niye var ki? SF90'dan kotu diye bu arac kotu mu simdi? :D Her zaman bir aractan kotu olacak sonuc olarak. Olmak zorunda. SF90 da Rimac Nevera'dan daha yavas bu onu kotu bir arac mi yapar? AMG One, F1 araci pratik olarak bir arac degildir, sporu da motorsporu degildir diyen Audi'ye cevap olarak gelistirildi. Bir muhendislik gosterisi bu arac. Agirlik degisti cunku 1.6 litre motorun gucu asagi cekildi ve elektrik motorunun sayisi artirildi ki ses, isi ve emisyon kurallarina uyabilsin diye. Gecikmenin en buyuk sebebi de bu kurallara uydurabilmekti araci.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız Bizim İçin Değerlidir..